Bekijk desktop versie

Filipijnen

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kaartje bij reisadvies Filipijnen.

Kaart bij reisadvies Filipijnen

Download de kaart (PDF, 560 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Manilla, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Op 9 mei 2016 vinden er op de Filipijnen presidentiële verkiezingen plaats. In aanloop naar de verkiezingen kunnen incidenten plaatsvinden. Wees alert en vermijd (grote) publieke bijeenkomsten. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Bijvoorbeeld via de Engelstalige media.

Blijf op de hoogte

Download de 24/7 BZ Reis app in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Demonstraties

Op de Filipijnen kunnen demonstraties voorkomen die in sommige gevallen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Vaak vinden demonstraties plaats tijdens nationale en lokale verkiezingen, en rondom de State of the Nation Address (Sona).

Verkeersveiligheid

In vergelijking met Nederland is het wegverkeer in de Filipijnen chaotisch. Als u dit niet gewend bent, rijd dan niet zelf. Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht dan altijd op de politie.

Scheepvaart

Risico met (veer)boten

Reis, vooral met slecht weer, zo min mogelijk met veerboten. Reizen met veerboten kan op de Filipijnen erg gevaarlijk zijn, omdat de veerboten:

• vaak te vol beladen zijn;
• niet altijd goed onderhouden zijn;
• geen of te weinig reddingmaterialen aan boord hebben;
• beschikken over onvoldoende of beperkte navigatiemiddelen.

Reizen per openbaar vervoer

Reizen per bus kan, vooral tijdens de regentijd door plotseling opkomend slecht weer, gevaarlijk zijn. Maar ook daarbuiten. Dit komt door de slechte kwaliteit en het gebrek aan onderhoud van de bussen. Wees vooral na zonsondergang alert als u met het openbaar vervoer reist. Reis alleen met gerenommeerde busbedrijven. Navraag kunt u doen bij de Land Transportation Office, tel. (632)922-9061 / 66.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 117.

Nederlandse ambassade in Manilla

Voor informatie over de Nederlandse ambassade raadpleeg de website van de Nederlandse ambassade in Manilla.

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

Onveilige gebieden

In heel Mindanao zijn groepen rebellen actief. Vooral in de ‘Autonomous Region of Muslim Mindanao’ (ARMM) zijn er gevechten tussen rebellen en het leger. Er kunnen ook aanslagen op burgerdoelen worden gepleegd. Ook vinden in toenemende mate ontvoeringen plaats.

ARMM, SOCCSKSARGEN, Zamboanga Peninsula en Noord-Mindanao

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u niet te reizen naar de volgende regio’s en provincies:

ARMM:

 • Basilan Province;
 • Lanao del Sur;
 • Maguindanao;
 • Sulu en Tawi Tawi;
 • De omringende wateren van zuidwest-Mindanao en de Sulu-eilandengroep.

SOCCSKSARGEN (regio XII):

 • Zuid-Cotabato;
 • Cotabato;
 • Sultan Kudarat;
 • Sarangani.

Zamboanga Peninsula (regio IX):

 • Zamboanga Sibugay;
 • Zamboanga del Sur.

Noord-Mindanao (regio X):

 • Lanao del Norte.

In deze gebieden is het gevaarlijk door terroristische activiteiten. Er zijn regelmatig confrontaties tussen het leger en gewapende groepen in de Sulu archipel. Vooral in Basilan, Tawi Tawi en Sulu. Ook op het vasteland van Mindanao zijn er ongeregeldheden. Die vinden plaats tussen het leger en rebellen en tussen de gewapende groepen onderling.

In het zuiden en bij de toeristische kust- en eilandbestemmingen vinden in toenemende mate ontvoeringen plaats. Al dan niet voor losgeld. Toeristen en lokale inwoners zijn in het verleden ontvoerd in het zuiden van Palawan, op de eilanden van de Sulu archipel en delen van Mindanao. Sommige ontvoerde inwoners en toeristen zijn daarbij vermoord. Het risico op ontvoering is vooral hoog in de Zamboanga del Norte provincie in Mindanao en op de eilanden Basilan, Tawi Tawi en Sulu. In de omringende wateren van Zuidwest Mindanao en de Sulu eilandengroep komt piraterij voor.

Overige gebieden van Mindanao

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de overige gebieden in Mindanao. Het gaat om de regio’s en provincies:

Noord-Mindanao (regio X):

 • Bukidnon;
 • Misamis Oriental;
 • Misamis Occidental.

Zamboanga Peninsula (Regio IX):

 • Zamboanga del Norte;

Davao (Regio XI):

 • Compostella Valley;
 • Davao;
 • Davao del Sur;
 • Davao Oriental.

Gewapende groepen zorgen voor onrust in deze gebieden. Er komen regelmatig gevechten voor.

Overige gebieden op de Filipijnen

Reist u naar andere gebieden dan die hierboven zijn genoemd? Informeer dan kort voordat u vertrekt bij de ambassade naar de veiligheidssituatie ter plaatse.

Criminaliteit

Op de Filipijnen is veel criminaliteit. Denk aan overvallen en berovingen op straat. Criminelen gebruiken daarbij soms grof geweld.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • vermijd het tonen van contant geld of sieraden;
 • neem geen drankjes aan van vreemden;
 • gebruik alleen taxi’s van een gerenomeerd bedrijf (zie ook onder ‘Tips van de ambassade’).

Ontvoeringen

Op heel de Filipijnen komen in toenemende mate ontvoeringen voor. Al dan niet voor losgeld. In het verleden zijn toeristen en lokale inwoners ontvoerd in het zuiden van Palawan, op de Sulu eilandengroep en delen van Mindanao. Sommige mensen zijn om het leven gebracht. In de provincie Zamboanga del Norte en op de Sulu eilandengroep lopen buitenlanders een groot risico op ontvoering.

Drogeren van buitenlanders

Pas goed op voor onbekenden die u benaderen. Dit kan een poging zijn om u te drogeren. Op de Filipijnen komt het voor dat buitenlanders in bars en taxi’s worden gedrogeerd. Wees alert als iemand u benadert en beweert u te kennen van bijvoorbeeld de luchthaven of een hotel.

Terrorisme

Op de Filipijnen zijn verschillende terroristische organisaties actief. Terroristische activiteiten in de Filipijnen zijn bijvoorbeeld ontvoeringen en (bom-)aanslagen op burgerdoelen. Plaatsen waar veel mensen komen, kunnen een doelwit zijn voor een aanslag.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Het aantal HIV besmettingen in de Filipijnen neemt sterk toe. Vooral in de NCR regio (Metro Manilla). Meer informatie over uitbraken van infectieziekten en epidemieën vindt u de Engelstalige website van de World Health Organization. Ook vindt u gedetailleerde landeninformatie.

Moet u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis? Dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

Tyfoons

In de Filipijnen kunnen van mei tot en met december tyfoons voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie.

Aardbevingen en aardverschuivingen

De Filipijnen ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. (Zware) aardbevingen en aardverschuivingen zijn mogelijk.

Veiligheidszones om actieve vulkanen

Er zijn actieve vulkanen op de Filipijnen. Voor een aantal van deze vulkanen heeft het Filipijnse Instituut voor Vulkanologie en Seismologie (PHIVOLCS) veiligheidszones ingesteld. Binnen deze ingestelde veiligheidszones mag u niet komen. Dit is het geval bij:

 • De Bulusan vulkaan (provincie Sorsogon);
 • De Mayon vulkaan (provincie Albay);
 • De Taal vulkaan (provincie Batangas, ongeveer 50 km ten zuiden van Metro Manilla).

Kijk op de website van het Filipijns Instituut van Vulkanologie en Seismologie voor meer informatie over de veiligheidszones bij vulkanen.

Wat te doen bij noodsituaties

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten en volg de berichten in de media. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van de Filipijnen in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Noodpaspoort

Reist u de Filipijnen in met een (roze) noodpaspoort? Dan moet u bij binnenkomst een visum hebben dat is afgegeven door een ambassade van de Filipijnen.

Reisplan

Zonder retourticket of bewijs van doorreis kan iedere reiziger de toegang tot het land worden geweigerd.

Visum naar gelang de duur van uw verblijf

Voor bezoeken van maximaal 30 dagen is geen visum nodig. Blijft u langer? Vraag voor uw vertrek een visum aan bij de ambassade van de Filipijnen in Den Haag.
Eenmaal in de Filipijnen is verlenging van uw visum tegen betaling mogelijk bij het Filipijns Immigratie Bureau (Bureau of Immigration). Let op: zonder geldig visum kunt u een boete of een gevangenisstraf krijgen. Vraag daarom op tijd een verlening aan, als u langer wilt blijven.

Geldigheid reisdocument

Uw paspoort moet bij vertrek uit de Filipijnen nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Tips van de ambassade

Gebruik alleen taxi's van een gerenommeerd bedrijf

In Manilla o.a. de volgende taxibedrijven:

Basic Taxi 643-7777, 642-7777, 570-3277, 0942-8701223, 0915-9668685 ; 0999-9987541
Dollar Taxi 927-8718, 921-2383
Xavierville 661-1689
Avis 718-4066
MGE Taxi 363-6096, 366-6214, 364-8260
R & E Taxi 362-1890, 362-2989, 330-1654

Weerbericht

Houd altijd de weerberichten in de gaten tijdens uw reis in de Filipijnen.

Reisdocumenten

Scan uw reisdocument en zorg dat u op reis toegang heeft tot een digitale kopie. Bij diefstal van uw reisdocument kan deze kopie u van pas komen.

Geld afhalen

Uw pinpas is standaard geblokkeerd voor opnames buiten Europa. Denk eraan om die blokkade op te heffen voordat u naar de Filipijnen reist

Kindermisbruik

Net als in Nederland is kindermisbruik op de Filipijnen strafbaar.

Verdovende middelen

Drugsbezit en handel in verdovende middelen worden zwaar bestraft.

Er geldt een identificatieplicht op de Filipijnen

Iedere persoon moet zich kunnen identificeren. Een kopie van uw paspoort volstaat.

Afpersing op luchthaven

Reizigers naar de Filipijnen kunnen bij aankomst en vertrek op de luchthaven mogelijk in aanraking komen met afpersing. Zo kan bijvoorbeeld munitie in bagage worden verstopt. Daarna moet een grote som geld worden betaald. Wees alert hierop en laat eventueel uw bagage in plastic sealen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Calamiteitenfonds

Bindend besluit 1 Filipijnen– tyfoon Haiyan
d.d. 12 november 2013

De Calamiteitencommissie heeft op 12 november 2013 voor de (naderende) passage van tyfoon Haiyan over de Filipijnen de volgende besluiten genomen:

- Vaststelling van een dreigende calamiteit op 7 november 2013 voor geheel de Filipijnen vanwege de naderende komst van tyfoon Haiyan;
­- Vaststelling van een calamiteit op 8 november 2013 voor dat deel van de Filipijnen dat werd getroffen door de passage van tyfoon Haiyan;
­- Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie met ingang van 7 november 2013 als gevolg van deze (dreigende) calamiteit voor die plaatsen op de Filipijnenwaar de aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van genoemde (dreigende) calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisover¬eenkomst na te komen.
Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.

Uitvoeringsinstructie
Deelnemers kunnen voor reizen op de Filipijnen die op 7 november 2013 al waren aangevangen (uit Nederland vertrokken) en die op de Filipijnen- als gevolg van de (naderende) passage van tyfoon Haiyan - niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpas¬singen bij het Calamiteitenfonds claimen.
De waarde van de niet geleverde reisonderdelen zal met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Indien reisaanpassing niet mogelijk blijkt en de reis wordt gestaakt, dan heeft de consument recht op vergoeding van de meerkosten van repatriëring door het Calamiteitenfonds en van de niet-genoten dagen door de reisorganisator.
De reisorganisator vergoedt aan de consument het totale bedrag en overlegt aan het Calamiteitenfonds een overzicht van de vergoede bedragen en een specificatie van de in de reissom begrepen kosten van vervoer en verblijf. Het Calamiteitenfonds berekent op basis daarvan het bedrag van de terugbetaling aan de reisorganisator. De in de reissom begrepen marge maakt onderdeel uit van de terugbetaling.

Voor reizen die vanaf 8 november 2013 zijn begonnen geldt dat de (gevolgen van) de tyfoon bij deelnemers bekend verondersteld mochten worden en derhalve een risico inherent aan de reis vormen dat door deelnemer en consument voor aanvang van de reis is aanvaard. De deelnemer is voor een correcte uitvoering van de overeenkomst van verblijf aansprakelijk.

Gedwongen langer verblijf na afloop van de geboekte reisperiode is niet onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds gedekt. Wellicht kunnen klanten een beroep doen op hun reisverzekeraar.

Aanvullende informatie

 • Laatste update: 27-06-2008
ANVR tegen seksueel misbruik kinderen
De campagne tegen seksuele uitbuiting van kinderen wordt internationaal gecoördineerd door ECPAT (www.ecpat.nl) en gesteund door de ANVR en de internationale reisindustrie. ECPAT voert campagne in meer dan 60 landen tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ofwel kinderprostitutie, kinderporno en kinderhandel voor seksuele doeleinden.

ANVR leden:
- mogen zich op geen enkele wijze inlaten met het organiseren en aanbieden van reizen die mede kinderprostitutie ten doel hebben;
- zorgen ervoor dat zij contracten met hotels kunnen opzeggen indien deze gelegenheid geven;
- zullen waar nuttig en/of noodzakelijk informatie over de problematiek van kindermisbruik verstrekken aan reizigers, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling via de reisleiding.

Seksueel misbruik van kinderen is strafbaar, ter plaatse en in Nederland. Ook al werd het misdrijf in het buitenland begaan, aangifte in Nederland is (nog) mogelijk.

Grensdocumenten

 • Laatste update: 15-01-2016

Vereisten voor een zakenvisum voor Filippijnen visum voor Nederlandse paspoorthouders

 1. Een visum is misschien nodig

  Geen visum benodigd voor een zakelijk bezoek van maximaal 30 dagen. De reiziger moet:

  • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden na vertrek uit het land van bestemming met minstens één lege visumpagina
  • In het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen
  • In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming
  • In het bezit zijn van alle documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming
  • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

  Er is geen garantie dat toegang daadwerkelijk verleend zal worden. Neem contact op met de ambassade voor meer informatie en vraag na bij uw luchtvaartmaatschappij of inchecken zonder visum is toegestaan. Voor een verblijf langer dan 30 dagen is een visum vereist.

 2. Paspoort

  Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

  • Nog tenminste zes maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming
  • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
  • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  Een kopie van het paspoort moet (samen met kopieën van alle overige visumvereisten) opgestuurd worden naar CIBTvisas als u een Pre-Check door ons wilt laten uitvoeren.

 3. Pasfoto

  De ambassade vereist een pasfoto. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt via de volgende link http://cibtvisas.nl/photo-service.php CIBTvisas zal vervolgens uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.

   

  U kunt ook zelf een officiële kleurenpasfoto opsturen die los is van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto moet recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 35mm bij 45mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

 4. Garantiebrief

  Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:

  • Afgegeven zijn door een Nederlands bedrijf of Nederlandse vestiging van dat bedrijf
  • Op bedrijfspapier geschreven zijn
  • De naam en het adres van het Nederlandse bedrijf vermelden
  • De naam van de aanvrager vermelden
  • Het doel van de reis, het aantal inreizen en de benodigde duur van het visum vermelden
  • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten

 5. Uitnodiging

  Een uitnodigingsbrief van de uitnodigende partij. De brief moet:

  • Op bedrijfspapier geschreven zijn
  • De naam van de aanvrager bevatten
  • De paspoortgegevens van de reiziger vermelden
  • De reden van de reis specificeren
  • Het gewenste aantal bezoeken aan het land van bestemming (entries) aangeven
  • De benodigde duur van het visum bevatten

 6. Aantoonbare financiële zekerheid

  Een kopie van een recent bankafschrift van de aanvrager (niet ouder dan een maand).

 7. Bewijs van het reisarrangement

  Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie.

 8. Kopie paspoort

  Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

 9. Visumaanvraagformulier

  Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.

 10. CIBTvisas-orderformulier

  U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de CIBTvisas website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

  Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

  De betaling wordt pas geïnd op het moment dat CIBTvisas uw gehele aanvraag heeft afgerond.

Belangrijke informatie

Persoonlijk aanvragen verplicht

De ambassade vereist dat alle visumaanvragen persoonlijk worden gedaan. CIBTvisas u kan echter nog steeds werk uit handen nemen en u ondersteunen met uw aanvraag.

Ambassade Indienservice of Ophaaldienst
De aanvrager moet zich minimal één keer persoonlijk melden bij de ambassade: Bij het indienen van de visumaanvraag óf bij het ophalen van het visum. CIBTvisas is u graag van dienst met het indienen de aanvraag óf met het ophalen van het visum bij de ambassade inclusief de door u aangegeven verzending van het paspoort. Om de Ophaaldienst te kunnen verzorgen heeft CIBTvisas de inleverbon van de ambassade en een ondertekende machtigingsbrief van de aanvrager nodig waarin toestemming wordt gegeven aan CIBTvisas om het paspoort namens de aanvrager op te halen. De machtigingsbrief is opgenomen in het CIBTvisas aanvraagpakket.

Pre-Check service
CIBTvisas raadt u aan gebruik te maken van de Pre-Check service om het risico op afwijzing van uw aanvraag door de ambassade te minimaliseren. Zo voorkomt u mogelijke vertragingen die uw reisplannen kunnen verstoren. Om van deze service gebruik te maken, verstuurt u een duidelijke scan van alle hieronder genoemde visumbenodigdheden en het volledig ingevulde CIBTvisas orderformulier via de beveiligde link http://cibtvisas.nl/upload-forms?service=precheck  (dit orderfomulier treft u aan in het aanvraagpakket). Voor deze service geldt een aanvullend tarief welke u kunt terugvinden op de tarievenlijst.

Vereisten voor een toeristenvisum voor Filippijnen voor Nederlandse paspoorthouders

 1. Een visum is misschien nodig

  Geen visum benodigd voor een toeristisch bezoek van maximaal 30 dagen. De reiziger moet:

  • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden na vertrek uit het land van bestemming met minstens één lege visumpagina
  • In het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen
  • In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming
  • In het bezit zijn van alle documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming
  • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

  Er is geen garantie dat toegang daadwerkelijk verleend zal worden. Neem contact op met de ambassade voor meer informatie en vraag na bij uw luchtvaartmaatschappij of inchecken zonder visum is toegestaan. Voor een verblijf langer dan 30 dagen is een visum vereist.

 2. Paspoort

  Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

  • Minstens zes maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming
  • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
  • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  Een kopie van het paspoort moet (samen met kopieën van alle overige visumvereisten) opgestuurd worden naar CIBTvisas als u een Pre-Check door ons wilt laten uitvoeren.

 3. Pasfoto

  De ambassade vereist een pasfoto. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt via de volgende link http://cibtvisas.nl/photo-service.php CIBTvisas zal vervolgens uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.

   

  U kunt ook zelf een officiële kleurenpasfoto opsturen die los is van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto moet recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 35mm bij 45mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

 4. Aantoonbare financiële zekerheid

  Een kopie van een recent bankafschrift (niet ouder dan één maand) met een minimum saldo van € 1000,-

 5. Bewijs van het reisarrangement

  Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie.

 6. Kopie paspoort

  Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

 7. Visumaanvraagformulier

  Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.

 8. CIBTvisas-orderformulier

  U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de CIBTvisas website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

  Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

  De betaling wordt pas geïnd op het moment dat CIBTvisas uw gehele aanvraag heeft afgerond.

Gezondheidsinformatie

 • Bron: LCR
 • Laatste update: 05-09-2014

Deze informatie wordt samengesteld door en is afkomstig van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Persoonlijk advies
Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Laat u daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige (GGD). Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als u op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Gele koortsKomt niet voor. Vaccinatie verplicht als men vanuit een gele koorts gebied komt.Raadpleeg (huis)arts / GGD.
DTPVaccinatie aanbevolen.
BuiktyfusVaccinatie aanbevolen bij reisduur van 2 weken of langer
MazelenVerhoogd risico. Vaccinatie aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma is ingeënt. Vaccinatie ook aanbevolen voor kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vacinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma hebben ontvangen.
Hepatitis AVaccinatie aanbevolen.
Hepatitis BVaccinatieadvies persoonsgebonden. Raadpleeg (huis)arts / GGD.
TuberculoseVerhoogd risico op TBC. Raadpleeg (huis) arts / GGD of vaccinatie/controle op besmetting voor u zinvol is.
RabiesKan bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Raadpleeg (huis)arts / GGD.
Japanse EncefalitisKomt (mogelijk) voor. Vaccinatieadvies persoonsgebonden. Raadpleeg (huis)arts / GGD.
DengueDengue of knokkelkoorts komt voor. Bescherm u goed tegen muggenbeten.
SchistosomiasisIn dit land is er een risico op schistosomiasis bij contact met zoet oppervlaktewater.

Klimaatinformatie

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  19 
Februari  20 
Maart  21 
April  22 
Mei  22  13 
Juni  21  16 
Juli  20  19 
Augustus  20  19 
September  20  18 
Oktober  20  13 
November  21 
December  20 
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  28  26 
Februari  28  27 
Maart  29  28 
April  30  28 
Mei  30  29 
Juni  29  10  28 
Juli  29  10  28 
Augustus  30  10  28 
September  29  10  28 
Oktober  29  28 
November  29  28 
December  28  28 
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  28  26 
Februari  28  27 
Maart  29  27 
April  30  28 
Mei  31  29 
Juni  30  29 
Juli  29  28 
Augustus  29  28 
September  29  28 
Oktober  29  28 
November  29  28 
December  28  27 
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  28  27 
Februari  28  27 
Maart  29  28 
April  29  28 
Mei  29  10  28 
Juni  28  10  29 
Juli  28  28 
Augustus  28  28 
September  28  28 
Oktober  29  28 
November  29  28 
December  28  27 
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  27  26 
Februari  28  27 
Maart  28  28 
April  29  28 
Mei  30  28 
Juni  29  12  28 
Juli  29  13  28 
Augustus  29  11  28 
September  29  11  28 
Oktober  29  13  28 
November  29  13  28 
December  28  12  27 
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  28  11  26 
Februari  28  27 
Maart  29  27 
April  30  28 
Mei  31  29 
Juni  30  12  29 
Juli  29  12  28 
Augustus  29  11  28 
September  29  14  28 
Oktober  29  15  28 
November  29  12  28 
December  28  12  27 
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  20  26 
Februari  21  26 
Maart  22  27 
April  24  28 
Mei  25  28 
Juni  25  11  29 
Juli  25  15  28 
Augustus  24  22  28 
September  24  18  28 
Oktober  23  13  28 
November  21  27 
December  20  26 
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  28  26 
Februari  28  27 
Maart  29  27 
April  30  28 
Mei  30  29 
Juni  29  29 
Juli  29  28 
Augustus  29  28 
September  29  10  28 
Oktober  29  28 
November  29  28 
December  28  27 
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  27  26 
Februari  28  27 
Maart  28  28 
April  29  28 
Mei  30  28 
Juni  29  29 
Juli  29  29 
Augustus  30  28 
September  29  28 
Oktober  29  28 
November  29  28 
December  28  27 
ANVR maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten