Bekijk desktop versie

Reclame Code Commissie veroordeelt eDreams op 5 overtredingen (Persbericht)

woensdag, 23 april 2014

De Reclame Code Commissie heeft bepaald dat advertenties van het Spaanse bedrijf eDreams op 5 punten in strijd zijn met de Reclamecode Reisaanbiedingen. Brancheorganisatie ANVR, die de klacht heeft ingediend, is tevreden over de uitspraak en heeft inmiddels de Autoriteit Consument & Markt (ACM) verzocht maatregelen te nemen tegen de praktijken van eDreams in Nederland.

Lees verder

ANVR presenteert het jaaroverzicht!

vrijdag, 18 april 2014

Met plezier presenteren wij het ANVR Jaarverslag 2013: van ANVR-keurmerk, reclamecode, transparantie ACM, faillissement Oad tot consumentenvoorwaarden, richtlijn pakketreizen, shopping2020, duurzaam toerisme en alles daartussen.

Lees verder

Ed Nijpels: ‘Nederland moet e-Ambitie tonen!’ (Persbericht Shopping 2020)

vrijdag, 18 april 2014 Ed Nijpels: ‘Nederland moet e-Ambitie tonen!’ (Persbericht Shopping 2020)

Online voorop lopen doet B2C omzet stijgen van € 120 naar € 150 miljard in 2020. Wil Nederland de boot niet missen op het gebied van e-commerce dan moet Nederland e-Ambitie tonen. Doel voor BV Nederland is daarbij om de totale omzet te laten stijgen van 120 naar 150 miljard euro. Dit groeicijfer gaat uit van forse toename van het aandeel online verkopen van producten en diensten aan Nederlandse consumenten. ‘Nederland moet met 9 concrete actieplannen deze e-Ambitie realiseren’, aldus Ed Nijpels, voorzitter van het Comité van Aanbeveling van Shopping2020.

Lees verder

Carbon calculator for Tour operators

A frontrunners group of Dutch ANVR tour operators is participating in a project to develop and test knowledge about the carbon footprints of tour packages. The aim is to translate this into a simple application, a carbon calculator. This calculator allows tour operators to integrate carbon management into their daily operations. The calculator is being developed and could be used by other International tour operators. Read more, click on

Lees verder

Erkende touringcarbedrijven

Alle leden van de ANVR maken voor het vervoer per touringcar vanuit Nederland uitsluitend gebruik van touringcarbedrijven die houder zijn van het Keurmerk Touringcarbedrijf of in het bezit zijn van ISO 9001-certificering met een hieraan gekoppeld ANVR-Veiligheidsdocument.

Lees verder

Vervoersvoorwaarden

De reiziger moet voor boeking kennis kunnen nemen van alle toepasselijke voorwaarden van de bij de uitvoering van de reisovereenkomst betrokken dienstverleners waaronder de vervoerder.

Lees verder

Europees Parlement stemt over voorstel aanpassingen in Richtlijn Pakketreizen (Persbericht)

woensdag, 12 maart 2014

Het Europees Parlement heeft vandaag het door de Europese Commissie ingediende concept ‘Richtlijn Pakketreizen’ in stemming gebracht en heeft een groot aantal amendementen aangenomen. Veel van deze wijzigingen zijn ingebracht door de ANVR en haar Europese koepelorganisatie ECTAA, maar ook door de luchtvaartsector en consumentenorganisaties.

Lees verder

ANVR-signaleringslijst financiële zekerheid

Op onderstaande lijst, die overigens geen volledigheid pretendeert, staan reisondernemingen die, volgens reisbrancheorganisatie ANVR, niet of onvoldoende kunnen aantonen dat zij voldoen aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek.

Lees verder

ANVR verwelkomt RSD-Reisen als eerste buitenlandse reisonderneming (Persbericht)

maandag, 10 maart 2014

Voor het eerst is een volledig buitenlandse reisorganisator lid geworden van de ANVR. Het lidmaatschap geeft de Nederlandse consument die een reis koopt van deze buitenlandse reisonderneming dezelfde zekerheid en kwaliteit zoals de klant van een Nederlandse ANVR-reisonderneming mag verwachten.

Lees verder

ANVR erkent Nederlandse Calamiteitenverzekering voor reizigers (Persbericht)

maandag, 10 maart 2014

Reisbrancheorganisatie ANVR erkent de Nederlandse Calamiteitenverzekering voor Reizigers (NCV) als volwaardige voorziening in geval zich een calamiteit voordoet tijdens een vakantie. De verzekering zorgt er voor dat de consument geen schade leidt als een reisorganisator zijn verplichtingen niet kan nakomen als gevolg van een (dreigende) calamiteit.

Lees verder

Verfijn je zoekopdracht

Dossier
XML Standaard
ANVR maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten