Bekijk desktop versie

Groeneveld Conferentie op 2 juni: Klimaattop Toerisme (Reminder)

donderdag, 07 mei 2015 Groeneveld Conferentie op 2 juni: Klimaattop Toerisme (Reminder)

De Groeneveld Conferentie staat dit jaar in het teken van klimaat en energie. Vooruitlopend op de Klimaattop in Parijs houden we onze eigen ‘top’ op 2 juni in Hotel Theater Figi in Zeist, voor iedereen die in duurzaam toerisme geïnteresseerd is.

Lees verder

Nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen niet compleet compromis

woensdag, 06 mei 2015

Sinds gisteren hebben de Europese Commissie, Europees Parlement en Europese Raad een compromis aangenomen om te komen tot een nieuwe Richtlijn Pakketreizen en daarmee de bescherming van de consument. De Europese Richtlijn Pakketreizen uit 1992 was duidelijk toe aan herziening, zeker met de opkomst van het internet. De ANVR is, na een lange periode van lobby, positief over het feit dat zgn. ‘click-throughs’ nu ook onder deze richtlijn gaan vallen. Echter de reisbrancheorganisatie vindt wel dat met de voorgestelde herziening de partijen een uitgelezen kans hebben laten liggen. Zo wordt het voor de consument nog niet echt duidelijk of zijn geboekte reis nu wel of niet onder een pakket valt, waarbij zijn bescherming in het geding kan zijn, en is er nog geen eerlijk speelveld gecreëerd bij de verkoop van online reizen.

Lees verder

Cao reisbranche algemeen verbindend verklaard

woensdag, 06 mei 2015

Op 1 mei jl. heeft de minister van SZW de cao reisbranche algemeen verbindend (avv) verklaard. Dat betekent dat de afspraken in de cao voor de periode 1 mei tot 1 november 2015 ook gelden voor de niet- georganiseerde werkgevers die onder de werkingssfeer van de cao reisbranche vallen.

Lees verder

ANVR erkent Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators

donderdag, 30 april 2015

De ANVR erkent nu ook dat een touroperator die de garantieregeling van de GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) voert, voldoet aan de garantieverplichting als bedoeld in BW 7 artikel 7:512. Voorheen kon een touroperator zich pas aansluiten bij reisbrancheorganisatie ANVR als zij deelnemer was van SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) of SGST (Stichting Garantiefonds Specialistische Touroperators). Dat betekent dat nu ook deelnemers van de GGTO zich kunnen aansluiten bij de brancheorganisatie.

Lees verder

Schipholtunnel: weekendafsluiting en extra reistijd

dinsdag, 21 april 2015

Rijkswaterstaat voert het laatste weekend van april onderhoud uit aan de Schipholtunnel op de A4. Het gaat om vervanging van het asfalt en de detectielussen in de westelijke paralleltunnelbuis richting Schiphol.

Lees verder

ANVR-signaleringslijst financiële zekerheid

Op onderstaande lijst, die overigens geen volledigheid pretendeert, staan reisondernemingen die, volgens reisbrancheorganisatie ANVR, niet of onvoldoende kunnen aantonen dat zij voldoen aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek.

Lees verder

As weekend minder treinen naar/van Schiphol

donderdag, 09 april 2015

Aankomende zaterdag en zondag ,11 en 12 april, wordt gewerkt aan het spoornet rond Schiphol. Dit wordt herhaald in het laatste weekend van mei en eerste weekend van juni.

Lees verder

ANVR Better Holidays (Sustainable Tourism) Policies

Our Better Holidays Policy sets out our vision and approach to sustainable development in the Netherlands and at holiday destinations.

Lees verder

ANVR View 2015

ANVR View 2015

Hier vindt u de bladerversie van het papieren View-magazine, maar ook de digitale eViews.

Lees verder

Campagne Don’t look away van start tegen kindersekstoerisme

vrijdag, 27 maart 2015 Campagne Don’t look away van start tegen kindersekstoerisme

De nieuwe campagne ‘Don’t Look away’ om kindersekstoerisme te bestrijden, is gisteren op Schiphol gelanceerd door minister Ard van der Steur van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De campagne, waar ook reisbrancheorganisatie ANVR samen met de bij haar aangesloten reisondernemingen aan meewerkt, wil reizigers aansporen om signalen van kindermisbruik te herkennen en verdachte situaties te melden. Met deze campagne sluit Nederland aan bij de Europese Don’t look away- campagne, zodat internationaal en grenzeloos kan worden opgetreden.

Lees verder

Verfijn je zoekopdracht

Dossier
XML Standaard
ANVR maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten