Bekijk desktop versie

ANVR teleurgesteld over ontbreken boekingsfee tijdens Werelddeal Weken KLM

Dinsdag, 10 januari 2012
KLM heeft aan de ANVR bevestigd dat door KLM tijdens de Werelddeal Weken geen boekingsfee zal worden gehanteerd op de betreffende bestemmingen. De ANVR heeft KLM gemeld dat dit niet in lijn is met de intentie van de gemaakte afspraken. In het Laage Vuursche Convenant van januari 2011 met KLM erkent KLM als uitgangspunt dat er voor elk kanaal distributiekosten zijn en dat zij deze in haar eigen directe kanaal ook in rekening zal brengen.
Nog geen drie maanden geleden (Zie ANVR nieuwsbericht van 11 oktober 2011 of klik hier) heeft KLM ons bevestigd dat er geen plannen voor afschaffing van de fee waren. Anders dan gebruikelijk heeft KLM ons ook vooraf niet geïnformeerd.

Weliswaar is het een tijdelijke actie doch met haar actie doet KLM nu alsof het boeken van een ticket gratis is. Maar een website is niet gratis zoals eerder door KLM is erkend.

Tijdens de actie verwerkt KLM nu haar boekingskosten in de ticketprijs. Agenten kunnen dat uiteraard niet en worden zo op achterstand gezet. De ANVR acht dit oneerlijk en niet in lijn met het convenant.


Print
ANVR maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten