Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation Linkslidwordenanvr

Je bent hier:
ANVR  >  Bedrijven  >  ANVR Lid worden

ANVR lid worden

Word lid van ANVR ‘ondernemers in reizen’
De ANVR wordt door consumenten gezien als een keurmerk. 
Wist je bijvoorbeeld dat reizigers advertenties met een ANVR-logo betrouwbaarder vinden dan zonder? En dat 3 van de 5 reizigers aangeven alleen te boeken met ANVR-logo? Hij is zelfs bereid meer te betalen voor een reisproduct met ANVR-logo.

Voordelen ANVR-lidmaatschap
1. Belangenbehartiging (inter)nationaal
De ANVR vertegenwoordigt en verenigt de reisbranche. Onder andere door actieve deelname in VNO/NCW, overleg met ministeries, de Geschillencommissie, SGR, Calamiteitenfonds, IATA, ACM en internationale samenwerking met Europese reisbrancheorganisatie ECTAA.

2. ANVR-logo geeft vertrouwen
Leden voldoen aan tal van kwaliteitseisen en mogen het ANVR-logo overal inzetten. Uit onderzoek blijkt dat de consument de ANVR ervaart als een organisatie die garantie(s) biedt en waar goede en betrouwbare reisondernemers bij zijn aangesloten.
Het vertrouwde ANVR-logo wordt door jouw klant (h)erkend en als keurmerk ervaren.

3. Zorg voor arbeid en onderwijs
We werken op het gebied van onderwijs samen met de vakbonden in Reiswerk. We beslissen mee als het gaat om opleidingen van toekomstige reisprofessionals en werken aan goed getrainde stagiaires. Zo kan jij óók in de toekomst beschikken over voldoende goed opgeleide medewerkers. De ANVR sluit de CAO voor de reisbranche af met de vakbonden.

4. Visie op de toekomst
De ANVR geeft dagelijks haar visie op relevante ontwikkelingen in de reissector. We organiseren bijeenkomsten en congressen, praten je bij over actuele ontwikkelingen, praktische sessies, toepassingen van wetten en regels en het ‘Travel Tomorrow’-project. Via anvr.nl, social media, nieuwsberichten en branchemagazine View houden we je op de hoogte.

5. Verantwoord ondernemen
Om ook in de toekomst verantwoord reizen te verkopen en ‘Better holidays’ te beleven, zetten we samen met reisorganisaties stappen om concrete maatregelen te nemen voor vervoer, verblijf en vermaak. De ANVR heeft hiervoor een beleid ontwikkeld en lopen hiermee als wereldwijd voorop.

6. Advies waar je wat aan hebt
Leden ontvangen van ons digitaal informatie over (inter)nationale ontwikkelingen, nieuwe regels en adviezen. De afdeling Ledeninformatie helpt je goed, snel en adequaat. En voor specialistische vragen hebben we raamafspraken met in reisrecht gespecialiseerde juristen en deskundigen.

7. Efficiënt ondernemen
In nauw overleg met de Consumentenbond stelt de ANVR consumentenvoorwaarden op voor haar leden. Je kunt voor afspraken tussen reisagent-touroperator gebruikmaken van model agentuurvoorwaarden en er is een XML-protocol ontwikkeld om het zoeken en boeken van reizen te standaardiseren. Reisbureaus en touroperators maken nu ook gebruik van het efficiënte elektronisch factureringsplatform. Voor leden zijn er raamcontracten beschikbaar met diverse leveranciers tegen scherpe prijzen.

8. De juiste gegevens
Met GfK Retail and Technology is de maandelijkse ANVR/GfK Boekingsmonitor ontwikkeld. Het betreft hier een maandelijks onderzoek onder duizenden consumenten naar boekgedrag per seizoen. Leden van de ANVR krijgen dit gratis en kunnen meer gedetailleerde cijfers op specifieke bestemmingen krijgen tegen een gereduceerd tarief.
Voor IATA-reisbureaus liggen er afspraken met Accelya, leverancier van BSP-data. Deelnemende bedrijven ontvangen maandelijks cijfers over (hun) marktaandelen en aantallen ADM's per airline.

9. Jouw stem telt!
Via bijeenkomsten, congressen en ledenvergaderingen praat je mee in jouw ANVR. Natuurlijk kun je deelnemen aan interne commissies.

10. En alles tegen een zeer redelijke contributie
Geen duur kantoor, groot secretariaat of uitgebreide staf. Daarom kunnen wij een bescheiden bijdrage vragen. Naast € 1250 basiscontributie betaal je € 100 tot € 150 per mln. omzet.
Kleinere of startende bedrijven zijn uiteraard zeer welkom en betalen dan ook een lagere instapcontributie. Haal je nu nog geen jaaromzet van € 250.000, maar lever je wél een helder ondernemingsplan in waarmee je aantoont binnen afzienbare tijd uit te komen op deze omzet? Dan ben je van harte welkom!

Hoe word ik ANVR-lid?
We bieden je veel voordelen. Maar als je lid wil worden, moet je ook aan een aantal eisen voldoen.