Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Linksverantwoord-ondernemen

Je bent hier:
ANVR  >  Bedrijven  >  ANVR Lid worden

Ve​rantwoord ondernemen met Better Holidays

Verwachtingen en eisen in de reiswereld van zowel reiziger als ondernemer rondom verantwoord reizen komen steeds hoger te liggen. De reisondernemer biedt reizigers beleving, avontuur, cultuur en natuur. Hij heeft dan ook een verantwoordelijkheid en een belang om reizigers nu en in de toekomst te kunnen laten blijven genieten van prachtige deze andere werelden op de bestemming en recht te doen aan de lokale bevolking. Daarom heeft de ANVR het ‘Better holidays’-beleid ontwikkeld omdat verantwoord reizen net zo normaal is als het bieden van kwaliteit!

‘Better holidays’
Simpelweg gaat het om het creëren van betere plekken voor mensen die er wonen én voor hen die er komen. Dat biedt voordelen voor de bestemming, de reisondernemer én de reiziger; bestemmingen blijven aantrekkelijk, de business kan reizen blijven verkopen en de reiziger kan blijvend meer genieten! Of zoals verwoord in Cape Town Declaration 2002 “Tourism that creates better places to live and better places to visit”.

* Onze visie: Voor een succesvolle toekomst werken we aan het verkleinen van de negatieve gevolgen van het reizen en het vergroten van de positieve. We streven naar een balans tussen people-planet-profit én passion.
* Onze missie: Door actief samen te werken, kennis te delen en gezamenlijk doelen en ambities te realiseren neemt de reissector haar verantwoordelijkheid om verantwoord ondernemen te versnellen.

Drie categorieën vragen om balans:
1. Milieu-impacts: de positieve en negatieve gevolgen voor het milieu
2. Economische impacts: de gevolgen voor de lokale en internationale economie
3. Social impacts: de gevolgen voor mensen, waarbij onder meer goed werkgeverschap en eerlijke behandeling van werknemers in de keten centraal staan.

Wat betekent dit voor jou als reisorganisator?
‘Better holidays’ helpt je met trainingen, praktische tools, praktijkvoorbeelden en actiepunten. Deze Engelstalige trainingen en tools zijn ontwikkeld door de Britse reisbrancheorganisatie ABTA, aangevuld met ANVR-informatie. Je kunt hiermee direct aan de slag binnen je organisatie, want het moet terugkomen in àlle geledingen van het bedrijf!

1. Benoem een coördinator voor verantwoord toerisme
2. Deze coördinator volgt de online algemene training ‘Better holidays’ en
3. klikt vervolgens op Ik wil examen doen op actiepagina
4. kan daar via ‘my certificates’ een persoonlijk certificaat ‘Better holidays’ downloaden
5. kan namens de reisorganisatie een online zelfverklaring invullen: Klik op Planning & Reporting Tools op actiepagina en ga vervolgens naar ANVR Better holidays report. Hierin verklaart de coördinator namens de reisorganisatie te voldoen aan alle fundamentele duurzaamheidscriteria die zijn vastgelegd door ANVR.
6. Nu kan de coördinator ok het bedrijfscertificaat ‘Better holidays’ downloaden.

NB. Reisorganisaties die beschikken over een geldig Travelife Bedrijfscertificaat (Partner of Certified) hoeven geen zelfverklaring in te vullen. Zij voldoen al ruimschoots aan deze ledeneis.

Deel en print