Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksArtikel

Je bent hier:
ANVR  >  Bedrijven  >  Ledenvoordelen  >  Nieuws

Ledenvoordeel Nieuws
Reactie ANVR Ledenvoordeel op bericht verlaging basispremie Allianz

Donderdag 2 juli 2020
In het nieuwsbericht vanuit de ANVR heb je kunnen lezen dat Allianz de basispremie van de aansprakelijkheidsverzekeringen voor touroperators verlaagt. ANVR ledenvoordeel is uiteraard heel tevreden met dit resultaat en wij geven je graag een toelichting hierop.

Verzekeraars vragen voor de verzekering een premie die gerelateerd is aan de omzet. Er wordt vooraf een voorschotpremie betaald, die achteraf wordt naverrekend op basis van de werkelijke omzet.

Minimumpremie

Aangezien de omzetten in 2020 helaas fors zijn gedaald, zullen verzekeraars een restitutie op de voorschotpremie moeten geven. Echter hanteren verzekeraars een minimale premie van 80% van de voorschotpremie. Dit betekent dat er bij de naverrekening dan een maximale premierestitutie van 20% kan volgen.

Besluit Allianz

Allianz heeft besloten om de minimumpremie te verlagen naar 50% van de voorschotpremie. Verder geldt een absoluut minimum van €1.250.

Voorbeeld

Jouw bedrijf heeft een jaaromzet van 2 miljoen met een premie promillage van 1,5 over de omzet.  De jaarpremie bedraagt dan €3.000 exclusief assurantiebelasting.

Door het Corona virus is jouw omzet dit jaar gedaald naar 1 miljoen waardoor de premie uit zou komen op € 1.500. Normaal zou Allianz maximaal 20% van de voorschotpremie (€ 600) terugbetalen. Door dit nieuwe besluit wordt bij een halvering van de jaaromzet de volledige 50% (€ 1.500) aan je terugbetaald. Zou je met deze terugbetaling onder de € 1.250 aan jaarpremie komen, dan wordt deze € 1.250 wel als absoluut minimum gehanteerd.

Controleren

Wanneer je het prettig vindt dat wij actief controleren of de juiste tarieven worden toegepast, dan kun je contact met ons opnemen. Er zijn meerdere verzekeraars actief voor touroperators en wij kunnen een goede vergelijking voor je maken.