Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-Nieuws

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuwsoverzicht per jaar

2018

december

27-12-2018

Van het volgende bedrijf, Special TT groepen B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 8 januari 2019 richten aan: ANVR, Postbus 543, 3740 AM Baarn.
27-12-2018

In verband met een voor de kerstdagen gedane toevoeging aan de stukken voor de Algemene Ledenvergadering, is de nummering van de agenda voor de vergadering verschoven.
27-12-2018

Enkele van onze leden hebben over het voorstel van het bestuur van de ANVR voor aanpassing van de contributie vragen gesteld aan de ANVR. Ter nadere toelichting geven wij hieronder de overwegingen van het bestuur om te komen tot de voorgestelde aanpassing. Uitgangspunt is dat we ook in 2019 daarbij willen komen tot een evenwichtige verdeling van de contributielasten.
27-12-2018

Sinds 1 juli jl. gelden – in verband met de op die datum in werking getreden Wet op de Reisovereenkomst en het gekoppelde reisarrangement – geheel vernieuwde ANVR reizigersvoorwaarden. Voor het kalenderjaar 2019 worden deze voorwaarden op twee plekken aangepast.
20-12-2018

De drie kanshebbers op de titel Beste Reisidee 2019 zijn bekend. Tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs op woensdag 9 januari zullen Airtrotter, MapsUntold en FlyGRN een pitch houden voor de vakjury.
20-12-2018

Zoals je weet, staat ons pensioenfonds er financieel niet goed genoeg voor. Onze dekkingsgraad is te laag, wat betekent dat we te weinig geld hebben om alle pensioenen nu en in de toekomst volledig te kunnen betalen. Daarom hebben cao partijen tijdens hun onderhandelingen besloten de premie vanaf 1 januari 2019 te verhogen. Deze was dit jaar 23,2% en wordt in 2019 25,3%. Het pensioenopbouwpercentage blijft wel ongewijzigd op 1,6%.
20-12-2018

Van het volgende bedrijf, TICECo BV zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap (Business Partner) worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 27 december 2018 richten aan: ANVR, Postbus 543, 3740 AM Baarn.
18-12-2018

Robin de Vroom (Nyenrode) ontving onlangs een Reiswerk Onderzoeksbeurs voor haar onderzoek naar Design Thinking in de reiswereld. Zij is nu op zoek naar interviewkandidaten die in hun werk gebruik maken van design thinking of andere collega's daarin trainen. Lijkt het je wat om hieraan mee te werken?
18-12-2018

In de afgelopen weken heeft de ANVR meerdere signalen gekregen vanuit het voor de reisbranche verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfonds Reiswerk Pensioenen dat reisondernemers nog niet zouden zijn aangesloten bij het pensioenfonds. Daarbij gaat het mogelijk ook om bedrijven die zijn aangesloten bij de ANVR.
17-12-2018

Reisbedrijven die een maatschappelijke visie omarmen zullen in staat zijn hun merken flink te laten groeien. Zo groeiden bijvoorbeeld Unilever's 'purpose'-gedreven merken de afgelopen jaren 50% sneller dan de rest van hun merken . Dát het hebben van 'purpose' ook voor reisbedrijven waardevol is, lijkt een no-brainer. Bewijzen en feiten stapelen zich op. Purpose-gedreven bedrijven doen het simpelweg beter op de klanten- en de arbeidsmarkt.
17-12-2018

Hierbij ontvang je namens het ANVR-Bestuur de uitnodiging voor de 75ste ALV van de ANVR, die wordt gehouden op donderdag 3 januari 2019. Je bent welkom vanaf 15.45 uur voor de ontvangst met koffie/thee, waarna van 16.15 tot 17.00 uur de ALV plaatsvindt. Locatie is Kasteel 'De Hooge Vuursche', Hilversumsestraatweg 14 in Baarn. Aansluitend aan de ALV vindt traditioneel de ANVR Nieuwjaarsreceptie plaats.
13-12-2018

In de tweede kamer wordt in deze periode de Wet Arbeidsmarkt in Balans besproken. De ANVR ageert binnen de samenwerking van Gastvrij Nederland en VNO-NCW nadrukkelijk tegen de maatregelen in de voorgestelde wetgeving die seizoenswerk duurder maken.
11-12-2018

Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs organiseren we weer een Travel Tomorrow Meetup. Deze staat in het teken van de finale van het Beste Reisidee 2019 waarin drie innovatieve startups de strijd met elkaar aan gaan!. Frank Oostdam doet de aftrap en vervolgens deelt ondernemer Niels de Greef wijze lessen voor startups. Daarna beleef je de pitches van de drie finalisten en de scherpe vragen van drie zeer ervaren ondernemers. Tenslotte stem je mee op het beste Reisidee van een van de innovatieve start-ups.
10-12-2018

De ANVR kan samen met reisorganisator GI Travel en alle sponsoren die het congres ook dit jaar hebben mogelijk gemaakt, terugkijken op een geslaagd congres. Deelnemers laten via de enquête weten veel waarde te hechten aan de netwerkmomenten die er waren tijdens het congres. Zij vinden het leuk om collega's te ontmoeten en met elkaar kennis te delen, vaak naar aanleiding van de sprekers.
10-12-2018

Nummer 2 van het nieuwe ANVR-magazine ligt binnenkort weer bij je op de mat. Maar digitaal kun je alvast lezen over vliegtaks, wat kunstmatige intelligentie kan betekenen voor de reissector, of overtoerisme nog in de hand te houden is en hoe stel je zakelijke reizigers tevreden.
10-12-2018

We vinden het leuk als jij, reisprofessional, aanwezig bent bij het altijd drukke en gezellige Nieuwjaarsevent! Samen met jou en andere reisondernemers, business partners en relaties van de ANVR heffen wij graag het glas op 2019! De nieuwjaarsborrel staat voor je klaar op donderdag 3 januari 2019 tussen 17.00 en 20.00 uur, traditiegetrouw op Kasteel 'De Hooge Vuursche', Hilversumsestraatweg 14 in Baarn.
06-12-2018

Tijdens de Tio Bootcamp in samenwerking met Travel Tomorrow ANVR liepen de Tio-studenten Internationaal Toeristisch Management over van de ideeën om de bijproducten van vakanties (ancillaries) van Thomas Cook Hotels & Resorts te verbeteren. Tijdens de finale van gisteren presenteerden ze hun ideeën aan de jury.
06-12-2018

Ben je nieuwsgierig en wil je direct profiteren via je laptop of andere device van de leermodules die Travel College biedt dan doe je extra kennis en vaardigheden op in korte tijd. Travel College is hét online leerplatform voor medewerkers in de reisbranche.
05-12-2018

In een brief aan de Tweede Kamer van 4 december 2018 heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat de notificatie van verkeersverdelingsregels(VVR) voor Schiphol en Lelystadairport ingetrokken. In de brief wordt aangegeven dat de EU mede naar aanleiding van een marktconsultatie, heeft laten weten bezwaren te hebben tegen de VVR in de vorm zoals door de Minister was voorgesteld. De VVR was gericht op het beperken van vakantievluchten vanaf Schiphol tussen de 700 en 4000 km.
03-12-2018

Met ingang van vandaag, 2 december 2018, geldt (ook) in Nederland de zogenoemde Europese Geoblocking Verordening. Kort samengevat betekent deze verordening dat handelaren bij het aanbieden van hun producten of diensten geen onderscheid mogen maken op basis van de nationaliteit of verblijfplaats van de klant. Deze verordening geldt ook voor reisbedrijven. De ACM schrijft onder meer onderstaande.
03-12-2018

Doe mee en schrijf je nu in voor de Shopping Awards! Met het winnen van deze meest prestigieuze award voor webwinkels en omnichannel retailers kun je je organisatie volop in de schijnwerpers zetten. Inschrijven kan tot en met 25 januari.

november

27-11-2018

De ANVR heeft gekeken naar scherpere premies voor de verzekeringen van ANVR-leden om de aangekondigde forse premiestijging van o.a. de ziekteverzuimverzekering te beperken. Er zijn nu verschillende overeenkomsten gesloten. Zo is met De Amersfoortse een overeenkomst gesloten voor de Ziekteverzuim- en de WIA-verzekering, met VGZ voor de Zorgverzekering en met Bee Active voor de Arbodienstverlening.
27-11-2018

Een diner dat hem is aangeboden als dank voor alle werkzaamheden die René Klawer heeft verricht voor de Calamiteitencommissie was voor de ANVR tevens aanleiding om René ook in een breder kader te bedanken voor al zijn activiteiten en is hij door de ANVR uitgeroepen tot 'erelid'. De 55-jarige carrière van Klawer speelt zich af in àlle facetten van de reissector.
26-11-2018

Reisbedrijven die een maatschappelijke visie omarmen zullen in staat zijn hun merken flink te laten groeien. Zo groeiden bijvoorbeeld Unilever's 'purpose'-gedreven merken de afgelopen jaren 50% sneller dan de rest van hun merken . Dát het hebben van 'purpose' ook voor reisbedrijven waardevol is, lijkt een no-brainer. Bewijzen en feiten stapelen zich op. Purposegedreven bedrijven doen het simpelweg beter op de klanten- en de arbeidsmarkt.
26-11-2018

​ Ben of ken jij een start-up met het Beste Reisidee van 2019? ANVR, Emerce, de Vakantiebeurs en Travel Impact Lab zijn op zoek naar innovatieve start-ups die zich bezighouden met een (of meer) van de pijlers van Travel Tomorrow: sustainability, technology en customer experience. Inschrijven kan uiterlijk tot 1 december 2018.
26-11-2018

Heb je je al ingeschreven voor het nieuwe jaarlijkse initiatief Travel Congress? Alleen deze week kun je je nog inschrijven met vroegboekkorting. Dit nieuwe congres voor de professionele reisbranche start op dinsdag 8 januari 2019; een dag voorafgaand aan de start van de Vakantiebeurs. Het thema van deze eerste editie is 'Future Proof Travel, jij bent aan zet'.
26-11-2018

Deze week is je laatste kans je aan te melden voor de Sustainable Travel Award, de nationale duurzaamheidprijs in de reisbranche. Heb jij een project/ initiatief dat positief bijdraagt aan de balans van people, planet & profit? Schrijf je dan snel en eenvoudig in via de beantwoording van 3 vragen.
26-11-2018

Dit bericht is gisteren, 26 November 2018, als persbericht verstuurd naar landelijke- en vakpers. Na een steekproef door reiskoepel ANVR blijkt dat verschillende reisorganisaties niet lijken te voldoen aan de in Europa wettelijke, financiële garantieverplichtingen richting de consument. Dat op zich is al kwalijk genoeg, maar hier blijkt het dan ook nog eens te gaan om organisaties die -ongetwijfeld goedbedoeld- reizen verzorgen voor mensen met een lichamelijke en/of mobiliteitsbeperking; een extra kwetsbare doelgroep.
26-11-2018

Handig voor de reiziger als jij als reisorganisator een groepsvisum regelt; hoeft de reiziger er tenminste niet zelf achteraan. Maar wat als de reiziger eerder het land moet verlaten, omdat hij behandeld moet worden in Nederland of voor familieleden eerder terug moet? Dan kan een groepsvisum misschien een struikelblok vormen.
26-11-2018

De Europese Commissie heeft een formeel onderzoek geopend om te beoordelen of overeenkomsten tussen de aanbieders van reserveringssystemen Amadeus en Sabre enerzijds en luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus anderzijds, de concurrentie kunnen beperken in strijd met de EU-antitrustregels.
22-11-2018

Op 1 november jl. liep de cao reisbranche voor de reisbranche af. Begin dit jaar gingen cao partijen (vertegenwoordigers van werkgevers en van vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie) enthousiast van start met het voeren van gesprekken over een nieuwe cao. Een moderne cao, zowel qua structuur als qua inhoud. De doelstelling: 1 november 2018 een nieuwe cao presenteren. Helaas bleek dit tijdskader niet haalbaar.
22-11-2018

Van het volgende bedrijf, Simi Reizen B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 29 november 2018 richten aan: ANVR, Postbus 543, 3740 AM Baarn.
21-11-2018

De afgelopen maanden heeft de ANVR meerdere signalen gekregen van haar leden over achterblijvende kwaliteit van dienstverlening van Reiswerk Pensioenen. Een enquête vorige week onder reisondernemingen versterkt dat beeld. Op basis van deze signalen gaat de ANVR opnieuw het gesprek aan met Reiswerk Pensioenen over de dienstverlening.
21-11-2018

Afgelopen dinsdag zijn de gesprekken tussen sociale partners op landelijk niveau om te komen tot een nieuw pensioenstelsel (definitief?) vastgelopen. Met name de eisen van de vakbonden aangaande aanpassing van rekenrente, aanpassing van de AOW-leeftijd en het verplichten van pensioen voor zzp-ers lijken de belangrijkste struikelblokken te zijn geweest. Dat betekent dat er vooralsnog geen veranderingen komen aan het pensioenstelsel.
20-11-2018

De regels voor de CRS reserveringssystemen worden door de EU herzien. Hiervoor wordt door de EU een enquête gehouden onder gebruikers. Voorlopig blijft het CRS van groot belang voor agenten en het is daarom van belang dat agenten en touroperators aan de EU hun visie duidelijk maken. Hieronder is een link naar de enquête en een voorbeeld van de ANVR. Invullen kost 10-20 minuten.
15-11-2018

​CRS-toeslag , wél met overgangsperiode. April jl. is door KLM een CRS-toeslag ingevoerd van € 11 enkele reis. Weliswaar werd door KLM gelijktijdig een NDC-API en een Agent Booking Tool ontwikkeld, maar deze vormden geen werkbaar alternatief. Door KLM is daarom aan agenten een NDC Transition Agreement (NTA) aangeboden.
14-11-2018

Zomer 2018 gaat de boeken in met +0,8% ten opzichte van vorig jaar zomer. De zomerboekingen ín de maand oktober eindigen met -0,8% iets onder het niveau van vorig jaar oktober, omdat de aantallen weinig invloed meer hebben op de totale ontwikkeling.
13-11-2018

Kom dan naar de Expertmeeting, die Reiswerk organiseert op donderdag 22 november as bij Down Under te Nieuwegein. Deze expertmeeting is speciaal voor professionals in de reisbranche op het gebied van Digital Marketing, E-commerce, Social Marketing en E-Travel. Tijdens dit event willen we inspireren, kennis delen en netwerken. Ook hebben we een aantal interessante sprekers uitgenodigd.
13-11-2018

Van het volgende bedrijf, Captain Cruise zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 20 november 2018 richten aan: ANVR, Postbus 543, 3740 AM Baarn.
13-11-2018

Van het volgende bedrijf, Captain Cruise zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 20 november 2018 richten aan: ANVR, Postbus 543, 3740 AM Baarn.
12-11-2018

Tot 1 december kun je je aanmelden voor de Sustainable Travel Award, de nationale duurzaamheidprijs in de reisbranche. Heb jij een project/ initiatief dat positief bijdraagt aan de balans van people, planet & profit? Schrijf je dan snel en eenvoudig in via de beantwoording van 3 vragen.
12-11-2018

Tijdens de vakdag van Vakantiebeurs 2019 op woensdag 9 januari 2019 van 13.15 – 14.15 uur in Supernova, Jaarbeurs Utrecht.
12-11-2018

Heb je je al ingeschreven voor het nieuwe jaarlijkse initiatief Travel Congress? Dit is een nieuw congres voor de professionele reisbranche op dinsdag 8 januari 2019; een dag voorafgaand aan de start van de Vakantiebeurs. Het thema van deze eerste editie is 'Future Proof Travel, jij bent aan zet'.
12-11-2018

Aan àlle ANVR 'ondernemers in reizen' en medewerkers, Of het nu gaat over luchthaven Lelystad of de verdere ontwikkeling van Schiphol na 2020; vliegen staat onder druk. Actiegroepen, omwonenden en milieuorganisaties verzetten zich tegen het vliegen vanaf Lelystad of tegen een uitbreiding van Schiphol na 2020. ANVR neemt deze bezwaren serieus.
12-11-2018

De ANVR organiseert op donderdag 29 november a.s. van 14-17 uur (met aansluitend borrel) voor het eerst het ANVR-minicongres Reisrecht. Onder meer de Stichting Reclamecode inzake de Reclamecode Reisaanbiedingen, de ACM over toezicht op de reismarkt en het ministerie van EZK over het platform2business fairness proposal van de Europese Commissie, en La Gro over de Richtlijn Pakketreizen zullen bijdragen leveren. De bijeenkomst vindt centraal in het land plaats en is bedoeld voor juristen bij de ANVR-aangesloten reisondernemingen, juristen bij ANVR-business partners en reisrechtadvocaten.
08-11-2018

Ben of ken jij een start-up met het Beste Reisidee van 2019? ANVR, Emerce, de Vakantiebeurs en Travel Impact Lab zijn op zoek naar innovatieve start-ups die zich bezighouden met een (of meer) van de pijlers van Travel Tomorrow: sustainability, technology en customer experience. Inschrijven kan uiterlijk tot 1 december 2018.
07-11-2018

De Nederlandse reisbrancheorganisatie ANVR mag zich 'de meest diervriendelijke reisbrancheorganisatie ter wereld' noemen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Surrey (VK) in opdracht van dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection. Van de 62 onderzochte, internationale reisbrancheorganisaties staat de ANVR in de top 3 van koepelorganisaties die richtlijnen hanteert voor het dierenwelzijn op toeristische bestemmingen.
06-11-2018

De afgelopen periode heeft de ANVR veel signalen ontvangen over (voortdurende) problemen met de administratie van Reiswerk Pensioenen. Werkgevers in de reisbranche zijn verplicht aangesloten bij Reiswerk pensioenen. De reisprofessionals bouwen daar hun pensioen op.
06-11-2018

De Verenigde Staten staat bovenaan de bucketlist van veel consumenten die er nog niet zijn geweest, maar er wél heel graag een keer naar toe willen. Als goede tweede, blijkt uit onderzoek van reisbrancheorganisatie ANVR en onderzoeksbureau GfK, staat bestemming Australië op de lijst van meest populaire vakantielanden, gevolgd door het ‘in de buurt gelegen’ Nieuw Zeeland.
05-11-2018

Van het volgende bedrijf, Africa Feeling zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 12 november 2018 richten aan: ANVR, Postbus 543, 3740 AM Baarn.
01-11-2018

De cao voor de reisbranche is vandaag afgelopen. Wanneer er een nieuwe CAO zal zijn is nog niet bekend. Op 13 november staat een volgende onderhandelingsronde gepland. Zolang er nog geen nieuwe CAO is, geldt dat heel veel cao-bepalingen van kracht blijven vanwege zogenaamde 'nawerking'. Voorwaarde is wel dat met de medewerker is overeengekomen dat de CAO van toepassing is op de individuele arbeidsovereenkomst.
01-11-2018

Het aanbod binnen Travel College is continu in beweging. Deze maand vind je 4 nieuwe e-learning cursussen en webinars in Travel College: Agile Transformatie, E-commerce, Business Engels en Netwerken.

oktober

31-10-2018

Ben jij als reisprofessional de afgelopen tijd getroffen door faillissement van je werkgever? Wij helpen je bij Reiswerk graag verder met een volgende stap op de arbeidsmarkt.
31-10-2018

De ANVR heeft vernomen dat de premies van verzuimverzekeringen in 2019 sterk zullen stijgen. Dit zou betekenen dat ook de verzuimverzekering die valt onder 'ANVR-ledenvoordeel' te maken krijgt met een verhoging. Om te voorkomen dat leden te maken krijgen met een sterke verhoging is in de afgelopen periode contact geweest met diverse verzekeraars.
31-10-2018

Op 31 oktober 2018 heeft TravelBird BV te Amsterdam financieel onvermogen bij SGR aangemeld. Er is surséance van betaling aangevraagd. Met het wegvallen van het SGR-deelnemerschap komt het ANVR-lidmaatschap te vervallen van ANVR-nr. 5187, TravelBird B.V., Keizersgracht 277, 1016 ED, Amsterdam.
30-10-2018

Jet Airways verkeert in financiële problemen. De ANVR heeft bij IATA om opheldering gevraagd. IATA heeft ons geantwoord dat voor de korte termijn financiële afspraken zijn gemaakt en aan zekerheid voor de lange termijn wordt gewerkt.
26-10-2018

Heb jij het Beste Reisidee van 2019? ANVR, Emerce, de Vakantiebeurs en Travel Impact Lab zijn op zoek naar innovatieve start-ups die zich bezighouden met een (of meer) van de pijlers van Travel Tomorrow: sustainability, technology en customer experience.
26-10-2018

Enkele ANVR leden hebben gemeld dat Air New Zealand (NZ) de basisprovisie in Nederland (1%) heeft afgeschaft zonder daarover haar agenten te informeren. Dit bleek uit de BSP afrekening, waarin de basiscommissie ondanks de geclaimde commissie van 1% op het moment van ticketuitgifte, werd teruggezet naar 0% op de BSP Billing Analysis.
25-10-2018

De inzendingen voor de Sustainable Travel Award, de nationale duurzaamheidprijs in de reisbranche, is gestart. Graag nodigen we je uit om vanaf nu projecten en initiatieven die positief bijdragen aan de balans van people, planet & profit aan te melden. De projecten kunnen betrekking hebben op zowel de keten en/of op de bestemming. Eigenlijk gaat het erom dat initiatieven in de schijnwerpers gezet worden die bijdragen aan het creëren van betere plekken voor inwoners en bezoekers (vakantiegangers). Dit is een win-win aangezien die bijdraagt aan een kwalitatief betere vakantie, ervaring en is beter voor de business. Je kunt je vanaf nu eenvoudig aanmelden via de beantwoording van 3 vragen. Aanmelden kan uiterlijk tot 1 december.
22-10-2018

Op het ledendeel van de ANVR website is de toelichting op de XML 3.0 standaard nu beschikbaar in het Nederlands en het Engels. In een ANVR-bericht op 26 juli 2018 is de XML versie 3.0 beschikbaar gesteld. Automatiseerders konden dus al aan de slag.
22-10-2018

De ANVR heeft laten onderzoeken of, vergelijkbaar met de boekenbranche, een Nationale reischeque moet worden uitgegeven. Mede op grond van dit onderzoek komt de ANVR tot de conclusie dat er onvoldoende basis is om branche breed tot de uitgifte van een reischeque over te gaan.
22-10-2018

Jarenlang hebben we met veel plezier de Changes in Tourismdag georganiseerd tijdens de woensdagen van de Vakantiebeurs. Met de wijzigingen binnen het concept van de Vakantiebeurs verandert de Changes in Tourism dag zelf ook. Deze is niet meer in dezelfde vorm en op dezelfde dag terug te zien. We danken je hartelijk voor je deelname aan deze dag het (de) afgelopen jaar (jaren).
19-10-2018

Op 31 oktober eindigt de cao voor de reisbranche. Wanneer er een nieuwe CAO zal zijn is nog niet bekend. Zolang er geen nieuwe CAO is, geldt dat veel cao-bepalingen van kracht blijven vanwege zogenaamde ‘nawerking’. Voorwaarde is dat met de medewerker is overeengekomen dat de CAO van toepassing is op de individuele arbeidsovereenkomst.
18-10-2018

Van het volgende bedrijf, Uniglobe Westland Group Travel zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 25 oktober 2018 richten aan: ANVR, Postbus 543, 3740 AM Baarn.
18-10-2018

Door de reisbranche wordt al jaren aangedrongen op een herziening van huidige EU-reisbureauregeling voor reisondernemingen. De Europese BTW-wetgeving voor reisondernemingen dateert uit 1977 en loopt hopeloos achter. In het ANVR Nieuws van 13 maart hebben wij je een update gegeven van de laatste ontwikkelingen wat betreft VAT directive (reisbureauregeling) in de EU. Afgelopen maanden hebben zich echter weer een aantal ontwikkelingen voorgedaan die de reisbureauregeling weer op de kaart hebben gezet.
18-10-2018

Vakantiebeurs en Travel Tomorrow ANVR nodigen je met trots uit voor een nieuw jaarlijks initiatief: het Travel Congress. Een nieuw congres voor de professionele reisbranche op dinsdag 8 januari 2019; een dag voorafgaand aan de start van de Vakantiebeurs. Het thema van deze eerste editie is 'Future Proof Travel, jij bent aan zet'.
18-10-2018

Op 4 oktober jl. lanceerde Reiswerk het online leerplatform Travel College. Alle medewerkers uit de reisbranche kunnen binnen dit platform gratis deelnemen aan e-learning cursussen, webinars en micro learnings. De cursussen in Travel College zijn in de eerste fase voornamelijk gericht op soft skills, die essentieel zijn voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In de komende maanden wordt het aanbod nog breder, met bijvoorbeeld vakinhoudelijke trainingen op het gebied van marketing en e-commerce.
17-10-2018

Dit altijd drukbezochte congres zal van 15 t/m 18 november in Midden-Portugal neerstrijken. Alles staat dan in het teken van 'people, purpose, passion!' hét thema van het ANVR-Congres, dat gehouden wordt in Aveiro, Coimbra en Ilhavo. Bekijk alvast de filmpjes en lees van alles over het congres in deze special.
15-10-2018

SGR versoepelt met onmiddellijke ingang de eisen voor bedrijven aan de in te leveren jaarrekening. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan een belangrijke wens van veel ondernemers.
15-10-2018

De geheel nieuwe ANVR Boekingsmonitor gaat met ingang van winterseizoen 2018 per 1 november de plaats innemen van de ANVR/GfK Travelscan. De reissector verandert, de consument is onvoorspelbaar en de markt vraagt om een bredere kijk op het boekingsgedrag van de reiziger.
15-10-2018

Vanaf nu kun je zónder eerst in te loggen direct het volledige ANVR-Nieuwsbericht lezen op de ANVR-website. En wil je meer weten over bepaalde onderwerpen, doorklikken naar boekingscijfers, downloads, toelichting of andere voor jou relevante informatie? Dan log je gemakkelijk in door even je naam, email en organisatie achter te laten.