Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-Nieuws

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuwsoverzicht per jaar

2020

april

09-04-2020

Van het volgende bedrijf, GIB Travel BV zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 16 april 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
09-04-2020

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben zich tot gisteren, woensdag 8 april 17.00 uur, 25.000 reizigers die in het buitenland gestrand zijn, geregistreerd via de speciale website Bijzondere Bijstand Buitenland. Vanaf heden is het niet meer mogelijk om gestrande reizigers via deze website of via het speciale format van Buitenlandse Zaken aan te melden voor repatriëring.
08-04-2020

Vandaag, woensdag 8 april, verschijnt in de Volkskrant, Het Parool en Dagblad Trouw een paginagrote advertentie waarin de Reisvoucher centraal staat! Uiteraard mag jij deze advertentie ook publiceren via jouw website en social media kanalen.
08-04-2020

De ANVR krijgt veel vragen van reisondernemingen over op welke manier om te gaan met een aantal arbeidsvoorwaarden in tijden van Corona. Het gaat dan bijvoorbeeld over de opname van vakantiedagen en de uitbetaling van vakantiegeld in de maand mei.
08-04-2020

De ANVR krijgt vragen over wat er precies op het corona-voucher dient te staan. Hieronder geven wij tips. Als bijlage is een model voucher gevoegd maar je mag een eigen model maken mits dit voldoet aan het besluit van SGR.
08-04-2020

Tijdens het NOW-webinar van stichting Reiswerk en ANVR op dinsdag 7 april jl. hebben niet minder dan 140 bedrijven zich laten informeren over alle aspecten van de nieuwe NOW-regeling. Met die regeling kunnen werkgevers tot 90% loonkostensubsidie krijgen voor (in eerste instantie) 3 maanden.
07-04-2020

Van het volgende bedrijf, Flywise Travel BV zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 14 april 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
07-04-2020

ANVR Business Partner TravelSpirit biedt ANVR-leden een gratis tool aan voor de duur van 6 maanden. Deze tool vermeldt, in het Nederlands en in het Engels, de internationale reisregels per land.
07-04-2020

ANVR Businesspartner Store Support heeft in samenwerking met ANVR een Vitaliteitsmeting ontwikkeld. Naast de zorg die al met deze Vitaliteitsmeting werkt, wordt deze tool nu ook gratis aangeboden aan ANVR-reisbedrijven.
07-04-2020

Op het ledendeel van de ANVR-website (MIJN ANVR - achter inlog) is bij het onderwerp luchtvaartnieuws een nieuw overzicht geplaatst van het beleid ten aanzien van vouchers, wijzigingen en refunds van luchtvaartmaatschappijen als gevolg van het corona virus.
06-04-2020

Het 5e vragenuurtje Corona staat alweer gepland, ditmaal niet op vrijdag (Goede Vrijdag), maar op donderdag 9 april. De behoefte vragen te stellen over de gevolgen van het Coronavirus blijft onverminderd groot.
06-04-2020

Van het volgende bedrijf, Puur Kroatië zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 13 april 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
06-04-2020

Sinds vanmorgen 9.00 uur is het loket voor de aanvraag van de NOW-regeling open. Met deze regeling kunnen werkgevers een aanvraag indienen voor een substantiële tegemoetkoming in de loonkosten. De regeling geldt met terugwerkende kracht per 1 maart jl. voor een periode van 3 maanden met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens drie maanden.
06-04-2020

Afgelopen donderdag heeft een kleine delegatie van ANVR-touroperators overleg gevoerd met Transavia, gelet op de vele vragen die er waren bij de ANVR-touroperators. Hieronder in het kort de hoofdlijnen van wat is besproken.
06-04-2020

Twee weken geleden hebben we via het ledennieuws een brief namens de ANVR ter beschikking gesteld aan ANVR-reisondernemingen om hun klanten in te lichten over de Reisvoucher met SGR-dekking. Gelukkig horen we dat verreweg de meeste klanten de situatie begrijpen en de voucher accepteren. In sommige gevallen weigert de klant echter de voucher en wil gebruik maken van zijn/haar recht op een cash refund. In bepaalde gevallen komt de klant met een formele/juridische brief of dienen ze zelfs al een klacht in bij de Geschillencommissie Reizen. Daar krijgen we veel vragen over.
03-04-2020

De ANVR krijgt op dit moment heel veel vragen over de (toepassing van de) agentuurvoorwaarden tussen agent en organisator, al dan niet in verband met de uitgifte van de Reisvouchers met SGR-dekking. Daarom hierbij een uitleg van die voorwaarden aan de hand van enkele concrete voorbeelden.
02-04-2020

ANVR en stichting Reiswerk organiseren op dinsdag 7 april aanstaande van 13.00-14.00 uur een webinar voor werkgevers in de reisbranche over de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). De regeling is op 31 maart jl. gelanceerd en biedt werkgevers in de reisbranche de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor een substantiële tegemoetkoming in de loonkosten.
02-04-2020

Het volgende bericht is vandaag 2 april 2020 als persbericht uitgstuurd. Reisbrancheorganisatie ANVR pleit ervoor dat de Nederlandse overheid één lijn trekt als het gaat om garantstelling in de reissector. Als de overheid nu overweegt om garant te staan voor de uitgifte van vouchers voor luchtvaarttickets, vraagt de ANVR om óók garant te staan voor de reisvouchers (zgn. coronavouchers). Deze worden nu onder dekking van garantiefonds SGR door ANVR-reisondernemingen uitgegeven bij annuleren van de reis.
01-04-2020

In de pers verscheen gisteren een bericht dat meer dan de helft van de Nederlanders overweegt zijn zomervakantie uit te stellen. Het betreft hier een onderzoek onder een (onbekend) aantal bezoekers op de Holland.com website. Hieruit blijkt dat 57% van de Nederlanders de vakantieplannen op de lange baan schuift.
01-04-2020

SGR en ANVR ontvangen veel vragen over de Reisvoucher met SGR-garantie, zgn. coronavoucher. Hieronder verduidelijken we de punten waarover de meeste vragen worden gesteld.

maart

31-03-2020

De behoefte bij leden blijft groeien om vragen te stellen over de gevolgen van het Coronavirus. Daarom staat alweer het 4e vragenuurtje gepland: vrijdag 4 april! Veel vragen van leden over Corona en de reissector zijn inmiddels beantwoord. Via het ANVR Nieuws voor leden blijven we jullie op de hoogte houden.
31-03-2020

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmorgen telefonisch uitvoerig gesproken met Frank Oostdam, voorzitter van reiskoepel ANVR. Zo bespraken zij de problematiek rondom het repatriëren van gestrande Nederlandse reizigers waar de reissector nu mee te maken heeft. Ook lichtte Oostdam de gevolgen van de coronacrisis voor de sector toe.
31-03-2020

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken heeft vanmorgen in een persconferentie een toelichting gegeven op de NOW – de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkgelegenheid. Met deze regeling kunnen werkgevers een aanvraag indienen voor een substantiële tegemoetkoming in de loonkosten. De regeling geldt met terugwerkende kracht per 1 maart jl. voor een periode van 3 maanden met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens drie maanden. De aanvraag kan vanaf volgende week worden ingediend bij het UWV.
31-03-2020

De ANVR heeft gisteravond veel vragen gekregen naar aanleiding van een Kamerbrief van de minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. In deze brief kondigt de minister een aanpassing van het toezicht op de zogenoemde DBC-verordening 261/2004 aan. Ook airlines mogen nu vouchers uitgeven. Reizigers hebben het recht na afloop van de duur van de airline-voucher (12 maanden) het restant uitbetaald te krijgen. Leden vragen zich af hoe zich dat verhoudt tot de eerdergenoemde 6 tot 12 maandentermijn in de berichtgeving over de ANVR Corona-voucher met SGR-dekking.
30-03-2020

Over het weekend heeft de ANVR van meerdere leden bericht gekregen dat bij de aanvraag van de TOGS- tegemoetkoming van €4000,- het systeem een foutmelding geeft op de Sbi-code van 7911 die verreweg de meeste reisbedrijven hanteren.
30-03-2020

Er is vandaag (30-03-02020) een nieuw overzicht geplaatst op het besloten ledengedeelte onder luchtvaart, waarin de laatste stand van zaken per luchtvaartmaatschappij is bijgewerkt.
28-03-2020

De Nederlandse overheid heeft een nieuwe maatregel gelanceerd om ondernemers te ondersteunen tijden de Corona-crisis. De ANVR heeft vanaf het begin van de crisis bepleit dat er ook maatregelen zouden worden getroffen voor zelfstandige ondernemers. Met de Tozo wordt daar nu invulling aan gegeven.
27-03-2020

Ook airlines zijn zwaar geraakt door de conora-crisis. Door airlines worden vouchers uitgegeven. Dit is een probleem voor reisondernemingen aangezien dit een beperking geeft bij het omboeken van klanten. Hieronder een uitleg en update.
27-03-2020

Vanaf vandaag kunnen ANVR-reisonderneming een beroep doen op de TOGS, de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren. De afgelopen periode heeft de ANVR nadrukkelijk geijverd ook reisbedrijven in aanmerking te laten komen voor de eenmalige tegemoetkoming van €4000,- om vaste lasten te kunnen betalen.
27-03-2020

Bij veel reisbedrijven is onduidelijkheid over het vluchtschema van Transavia in de tweede helft van april.
26-03-2020

Veel klanten die nu door jullie als reisonderneming helaas niet kunnen worden omgeboekt maar geannuleerd, zullen vragen hebben over de Corona-voucher die zij ontvangen. Om je daarbij te helpen, hebben wij een brief met de meest gestelde vragen samengesteld, die je je klant (digitaal) kan geven.
26-03-2020

Dit bericht is vanmiddag als persbericht uitgestuurd. Reisbrancheorganisatie ANVR is blij geannuleerde reizigers te laten weten dat én het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat én Autoriteit Consument & Markt achter het initiatief van ANVR en SGR staan om in deze, ook voor de reissector, bizarre tijd te werken met de Corona-voucher.
26-03-2020

Stond de 'Travel BBQ at the Beach' voor deze zomer nog gepland; inmiddels hebben de organisatoren Amsterdam Airport Schiphol en de ANVR moeten besluiten dit event niet door te laten gaan.
25-03-2020

Op het ledendeel van www.anvr.nl (MIJN ANVR) is voor ANVR leden een apart onderwerp aangemaakt om nieuwsberichten t.a.v. IATA te publiceren die gerelateerd zijn aan de problemen die het coronavirus COVID19 voor de sector veroorzaken.
25-03-2020

De ANVR heeft gisteravond veel vragen gekregen van haar leden over de duur van sommige van de afgelopen maandag door de overheid aangekondigde verscherpte Corona-maatregelen. Dit naar aanleiding van berichtgeving in verscheidene landelijke media. Onder meer vragen leden zich af hoe dit zich verhoudt tot het gisteren uitgebrachte advies tot eind april geen vakantiereizen meer uit te voeren.
25-03-2020

Duidelijk dat werkgevers het op dit moment bijzonder moeilijk hebben en er veel geregeld moet worden. Maar het is belangrijk dat je als werkgever tijdig aangifte doet! De gegevens uit de loonaangifte worden namelijk gebruikt door het UWV voor de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling).
24-03-2020

Inmiddels staat het 3e vragenuurtje gepland! De vorige twee vragenuurtjes zijn succesvol verlopen; veel Corona-vragen van leden zijn beantwoord. Met ons ANVR Nieuws voor leden blijven we jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.
24-03-2020

De ANVR adviseert haar leden tot eind april geen vakantiereizen aan te bieden. Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. Mede gezien de nieuwe beperkende maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd op maandag 23 maart jl. is het niet goed mogelijk tot tenminste 30 april a.s. vakanties uit te voeren.
24-03-2020

De februari-monitor van GfK laat de eerste gevolgen zien van de Corona-maatregelen. Voor Azië een terugval met -22%, Italië met -33% en ook de overige landen met terugvallende cijfers.
23-03-2020

De ACM heeft ons vandaag laten weten dat zij signalen hebben ontvangen dat er reisondernemingen zijn die kosten in rekening brengen voor de uitgifte van het Corona-voucher met SGR-dekking. Die signalen heeft de ANVR inmiddels ook ontvangen. Het is nadrukkelijk niet juist kosten in rekening te brengen voor de uitgifte van de voucher.
23-03-2020

Vandaag is de website www.bijzonderebijstandbuitenland.nl gelanceerd met de bedoeling gestrande Nederlandse reizigers in het buitenland, die geen beroep kunnen doen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij, waar en zo mogelijk, te helpen om terug te keren. Begrijpelijk dat hier ook vragen over komen van reisorganisaties die tegen problemen aan lopen.
23-03-2020

Zojuist hebben de ANVR, verzekeraars en de Rijksoverheid een convenant gesloten. Nederlandse reizigers in het buitenland die door de Corona crisis niet in staat zijn om zelf hun terugkeer te regelen, worden daarbij gesteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Verbond van Verzekeraars, de reisbrancheorganisatie ANVR en diverse andere partners uit de reiswereld. De organisaties hebben daarvoor besloten tot de versterkte aanpak bijzondere bijstand buitenland. Kern daarvan is een regeling voor in het buitenland gestrande Nederlandse reizigers, die geen beroep kunnen doen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. ‘Om deze specifieke groep mensen, die door de enorme impact van het Corona virus echt geen kant op kan, toch veilig naar huis te brengen, is een maximale inspanning noodzakelijk,’ aldus minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken die benadrukt dat het om een ‘complexe en unieke’ operatie gaat.
23-03-2020

Bij de Belastingdienst is in het kader van de corona-uitbraak het mogelijk bijzonder uitstel van betaling te krijgen. Voor de eerste 3 maanden is daar ook geen verklaring van b.v. de ANVR nodig. De ANVR schort daarom het uitgeven van dit soort verklaringen op dit moment even op.
20-03-2020

Als je nog reizigers hebt op bestemming kun je gebruik maken van de Reisapp Buitenlandse Zaken voor de bestemmingen die je aanbiedt. Je ontvangt dan via e-mail de laatste info over jouw bestemmingen en tot wanneer welke vluchten mogelijk zijn.
20-03-2020

Door de ANVR is gisteren een snelle peiling gehouden onder de leden om te bezien waar de uitdagingen liggen wat betreft repatriëring van Nederlanders terug naar huis. Uit de inventarisatie is gebleken dat het nog zo'n kleine 2000 klanten van ANVR-reisorganisaties zijn (die een pakketreis hebben geboekt, maar ook ticket-only's en zakenreizigers) waarvoor op dit moment nog geen duidelijkheid is over de terugvlucht naar Nederland. Met name de verre bestemmingen Nieuw Zeeland en Australië, maar ook Indonesië en Suriname, staan met wat grotere aantallen klanten, voor een uitdaging.
20-03-2020

De overheid heeft een overzicht met beroepen gepubliceerd die van cruciaal belang zijn voor het draaiende houden van de Nederlandse samenleving in tijden van Corona.
19-03-2020

De EC heeft gisteren, 18 maart 2020, medegedeeld dat de rechten van de passagiers onverkort van kracht zijn ondanks de COVID-19 crisis. De mededeling van de Commissie richt zich op de rechten van zowel vlieg, trein, boot als buspassagiers. De tekst gaat expliciet niet in op Pakketreizenrichtlijn. Wij hebben ten aanzien van de rechten van vliegpassagiers (Verordening (EU) 261/2004) een aantal belangrijke punten op een rij gezet.
19-03-2020

Wij begrijpen dat reisondernemingen benieuwd zijn naar de resultaten van de gesprekken met het Ministerie van Economische Zaken en toezichthouder ACM over de verdere invulling en uitwerking van de Corona-voucher.Zodra er meer duidelijk is, zullen wij -net als afgelopen dagen- zo snel mogelijk met informatie komen. Wij willen je dan ook vragen intussen geen medewerkers van de ANVR te contacten over dit onderwerp, zodat wij des te sneller de informatie op de rit hebben.
18-03-2020

Reisadviezen: kosteloos annuleren, omboeken of niet? Het aantal landen met een aangepast reisadvies groeit. Om altijd de juiste informatie te kunnen verstrekken per land hieronder de diverse situaties tot op heden. Reisadviezen -voor gebieden waar Corona voorkomt- worden nu zeer regelmatig aangepast door Buitenlandse Zaken; al of niet geadviseerd door RIVM. De Nederlandse ANVR-reisorganisaties nemen deze adviezen ter harte en passen zo nodig hun reizen aan of geven de mogelijkheid tot annuleren en/of omboeken.
18-03-2020

In deze bizarre tijden waarbij ontwikkelingen m.b.t. Corona zich voorlopig voortslepen en de reiswereld te maken heeft met de dramatische gevolgen daarvan, heeft het ANVR Bestuur nu al het besluit moeten nemen het ANVR-Congres in Marokko niet door te laten gaan.
18-03-2020

De Calamiteiten verzekering van Aon voor ANVR-leden is opgeschort tot nader order.
18-03-2020

Het eerste vragenuurtje is succesvol gelopen en er zijn veel vragen beantwoord van leden die te maken hebben met ontwikkelingen rondom Corona. Via de nieuwsbrieven aan onze leden blijven we jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Het 2e vragenuurtje staat inmiddels gepland!
18-03-2020

De overheid heeft gisteren bekend gemaakt de werktijdverkorting per onmiddellijk te vervangen door een nieuwe regeling.
17-03-2020

De overheid heeft zojuist bekend gemaakt te werken aan specifieke maatregelen voor een aantal sectoren waaronder de reisbranche.
17-03-2020

De overheid heeft een set aan maatregelen aangekondigd om de werkgelegenheid en economie te ondersteunen. In de berichtgeving voorafgaand aan en tijdens de persconferentie werd de reisbranche en ANVR nadrukkelijk genoemd als partijen die onmiddellijk hulp nodig hebben.
17-03-2020

De overheid heeft bekend gemaakt de werktijdverkorting per onmiddellijk te vervangen door een nieuwe regeling.
17-03-2020

Het is mogelijk om uitstel van betaling van belasting aan te vragen indien je als ondernemer in betalingsproblemen komt door de gevolgen van het coronavirus. Zodra je aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen kan je de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kan je de te betalen voorlopige aanslag aanpassen.
16-03-2020

Het eerste vragenuurtje is succesvol gelopen en er zijn veel vragen beantwoord van leden die te maken hebben met ontwikkelingen rondom Corona. Via de nieuwsbrieven aan onze leden blijven we jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Het 2e vragenuurtje staat inmiddels gepland!
16-03-2020

De Minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, heeft vanochtend een telefoongesprek gevoerd met Frank Oostdam, voorzitter van reisbrancheorganisatie ANVR. In dit gesprek heeft Blok zijn betrokkenheid betuigd aan de reissector in deze bizarre tijden, waarin wij leven met Corona. Dit bericht is vandaag als persbericht uitgestuurd.
15-03-2020

Gisteren berichtten we over de lancering van een nieuw initiatief van ANVR en SGR: het SGR Corona-voucher. Inmiddels hebben we veel positieve reacties ontvangen, we hopen dat het helpt in de gesprekken met de annulerende reiziger.
14-03-2020

Naar aanleiding van het bericht van Buitenlandse Zaken met betrekking tot het ophalen van Nederlanders uit Marokko voor morgenochtend 08.00 uur roepen wij reisondernemingen op om zo mogelijk met elkaar 'te poolen'.
14-03-2020

Wij (ANVR) begrijpen de problemen waar reisondernemingen mee te maken hebben om Nederlanders op zo'n korte termijn terug uit Marokko te halen. De ANVR is hierover in contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken die op haar beurt zich hiervoor inzet. Vooralsnog blijft staan morgenochtend 08.00 uur.
14-03-2020

Het laatste reisadvies van minbuza meldt dat de Marokkaanse autoriteiten hebben bepaald dat uitgaande vluchten vanuit Marokko nog kunnen vertrekken tot uiterlijk zondag 15 maart 12:00 uur. Voor inkomende vluchten blijft gelden dat deze Marokko niet meer in mogen vanaf morgen, zondag 15 maart 08:00 uur. Het verlaten van Marokko via de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla is nog een optie tot 15 maart 20.00 uur. Marokko en Spanje werken hieraan mee.
14-03-2020

De ANVR is blij dat SGR reisondernemingen een creatieve mogelijkheid heeft geboden bij het omboeken of annuleren van de reis, waarbij de uit te geven Corona-voucher onder dekking valt van dit garantiefonds. Hiermee blijven reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld.
14-03-2020

De ANVR krijgt veel vragen van haar leden over hoe het zit met de aanpassingen van de reisadviezen voor bestemmingen in verband met het Coronavirus. Een van de vragen is hoe het komt dat er soms enige tijd zit tussen aan de ene kant de aankondiging van maartregelen door een bestemming en aan de andere kant het vervolgens aanpassen van een reisadvies met daaropvolgend het advies van de ANVR aan haar leden hoe daarmee om te gaan. Maar alleen op vrijdag 13 maart. jl. al werden voor maar liefst 21 bestemmingen de reisadviezen aangepast.
14-03-2020

Nederlanders kunnen worden opgehaald uit Marokko tot morgenochtend 08.00 uur.
14-03-2020

Of er sprake is van kosteloze annulering, omboeken of anderszins is afhankelijk van de situatie en afhankelijk van wat de reiziger met de reisonderneming afspreekt. Maar àls er sprake is van kosteloze annulering dan willen wij je het volgende nadrukkelijk adviseren:
13-03-2020

Curaçao heeft aangekondigd dat mt ingang van morgen het luchtruim wordt afgesloten voor Europees luchtverkeer. De vluchten van vandaag mogen nog landen.
13-03-2020

De Nederlandse overheid heeft besloten vluchten te weren afkomstig uit Italië, Iran, China, HK en Zuid-Korea. De beperkingen gelden voor vluchten die na 18.00 uur zouden opstijgen.
13-03-2020

Reisadviezen -voor gebieden waar Corona voorkomt- worden regelmatig aangepast door Buitenlandse Zaken; deze zijn al of niet geadviseerd door RIVM. De Nederlandse ANVR-reisorganisaties nemen deze adviezen ter harte en passen zo nodig hun reizen aan of geven de mogelijkheid tot annuleren en/of omboeken. Wat betekenen de adviezen voor de reiziger en de reisorganisaties?
13-03-2020

Spanje heeft aangekondigd dat met ingang van morgen een staat van alarm geldt. Het is nog onduidelijk wat dit precies betekent en voor welke delen van Spanje, maar het zal in elk geval gevolgen hebben voor de mobiliteit van personen en toegankelijkheid van Spanje. Deze maatregel geldt blijkbaar voor twee weken. Op dit moment (vrijdag 13/3 17.00 uur) heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies nog niet aangepast.
13-03-2020

Turkije heeft aangekondigd dat met ingang van morgen het luchtruim wordt afgesloten vluchten uit een aantal Europese landen, waaronder Nederland. Dit maakt het kunnen reizen per vliegtuig naar Turkije effectief onmogelijk voor Nederlandse reizigers. Deze maatregel geldt blijkbaar voor de periode tot 17 april aanstaande. Op dit moment (vrijdag 13/3 17.30 uur) heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies nog niet aangepast. Het ligt wel in de verwachting dat dit zal gebeuren langs de lijn van eerdere besluiten zoals Israël en de Verenigde Staten. Een reisadvies met code oranje ligt dan in de lijn der verwachting.
13-03-2020

Een veelgestelde vraag die de ANVR, en ongetwijfeld de reisondernemingen ontvangen, willen wij graag beantwoorden: Ik ben werkzaam in de zorg en heb een reis geboekt, wat nu?
12-03-2020

In navolging van het 1e zeer succesvolle filmpje over Corona is nu de 2e aflevering van 'Reiswereld TV': Wijs op Reis beschikbaar voor gratis gebruik. In deze video besteden we aandacht aan de "Wijs op Reis"-campagne van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In deze video staat belangrijke en waardevolle informatie voor jouw reizigers, die hen helpt om goed voorbereid op reis te gaan. Deel het dus vooral met je klanten, plaats het filmpje op je website en deel ons Facebook-bericht!
12-03-2020

De ANVR voert sinds 2003 marktaandeelonderzoeken uit bij IATA-agenten over de omzet van luchtvaartmaatschappijen. Sinds 2013 loopt dit via Accelya, een Spaans bedrijf dat ook de BSP-cijfers voor IATA verwerkt. Accelya heeft dit product – AMSD-rapporten – samen met de ANVR ontwikkeld.
12-03-2020

In eerdere nieuwsberichten over werktijdverkorting hebben wij o.a. bericht dat de werkgever het loon gewoon doorbetaalt, ook over de uren dat vergunning tot werktijdverkorting is verleend. Met een vergunning voor werktijdverkorting wordt toestemming gegeven om de werknemers minder te laten werken. Na overleg gevoerd te hebben met onze advocaten, zijn wij van mening dat deze overheidsinformatie vanwege een wetswijziging die per 1 januari 2020 is doorgevoerd toch niet lijkt te kloppen.
12-03-2020

Goed voorbereid op reis gaan, is misschien wel dé sleutel tot een prettige en zorgeloze vakantie. En het is ook nog eens een deel van de voorpret. Van alles over je bestemming lezen, weten welke tips en tricks er zijn en natuurlijk de adviezen bekijken. En gaat er dan toch nog iets mis (paspoort verloren, telefoon gestolen, ziek geworden), dan is het goed om te weten wat je moet doen en wie jou daarbij kan helpen.
12-03-2020

De Indiase overheid heeft vandaag aangekondigd dat het (voorlopig) tot 15 april a.s. geen toeristenvisa meer verstrekt. Dit heeft grote gevolgen voor het kunnen uitvoeren van vakantiereizen naar India (zakenreizen lijken er buiten te vallen). Op dit moment (donderdag 12/3 7.30 uur) heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies nog niet aangepast (laatste aanpassing 9/3 jl.). Het ligt wel in de verwachting dat dit zal gebeuren.
12-03-2020

De Amerikaanse overheid heeft bij monde van president Trump in de nacht van woensdag op donderdag aangekondigd dat het met ingang van zaterdag 14 maart (lokale tijd) een inreisverbod heeft ingesteld voor alle reizigers uit Schengenlanden, waaronder ook Nederland valt. Dit maakt het kunnen reizen naar de Verenigde Staten effectief onmogelijk voor Nederlandse reizigers. Deze maatregel geldt blijkbaar in eerste instantie voor een maand. Op dit moment (donderdag 12/3 7.30 uur) heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies nog niet aangepast. Het ligt wel in de verwachting dat dit zal gebeuren.
12-03-2020

De premie van de collectieve aansprakelijkheidsverzekering voor ANVR-reisagenten wordt verlaagd. Agenten betalen voor het jaar 2020 dezelfde basispremie (EUR 475,-) maar de omzetafhankelijke premie wordt verlaagd van 0,01% naar 0,009%.
12-03-2020

In tegenstelling tot berichtgeving van vanochtend die op basis van toen nog onduidelijke informatie is gegeven, hierbij nogmaals de adviezen zoals wij die uitdragen.
11-03-2020

De ANVR heeft van veel bedrijven gehoord dat zij een vergunning voor werktijdverkorting hebben aangevraagd en inmiddels toegekend hebben gekregen. De overheid heeft immers vastgesteld dat het corona-virus Covid19 een bijzondere omstandigheid is die in redelijkheid niet tot het normale ondernemersrisico kan worden gerekend, waarbij werktijdverkorting kan worden aangevraagd.
11-03-2020

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Italië nu aangepast, waarbij enkele gebieden in Noord-Italië roodgekleurd zijn en de rest van Italië oranje. Dit heeft gevolgen voor het kunnen uitvoeren van reizen naar Italië.
11-03-2020

Minister Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wijst het voorstel voor een garantiefonds voor vliegtickets af. De Minister vindt dat er voldoende alternatieven zijn en laat geen nader onderzoek doen. De ANVR is teleurgesteld in de reactie van de Minister.
11-03-2020

IATA heeft een overzichtspagina ontwikkeld waarin per land de maatregelen staan vermeld die vanuit overheidswege worden genomen tegen Corona in het bestemmingsland.
11-03-2020

De afgelopen periode heeft de ANVR heel veel vragen gekregen en beantwoord van leden die te maken hebben met ontwikkelingen rondom Corona. Via de nieuwsbrieven aan onze leden proberen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. De komende periode -voor zolang als het nodig is- organiseren wij wekelijks een telefonisch lunchseminar waarin we jullie bijpraten over de belangrijkste ontwikkelingen en antwoord geven op de meest dringende vragen.
10-03-2020

De Israëlische overheid heeft vandaag, dinsdag 10 maart, aangekondigd dat met ingang van 12 maart aanstaande voor alle inkomende reizigers een verplichting tot thuisquarantaine geldt. Dit geldt vooralsnog voor een periode van 2 weken, waarna opnieuw de situatie bekeken wordt. Dit heeft gevolgen voor het kunnen uitvoeren van reizen naar Israël, omdat toeristen geen thuis hebben. Toeristen die nu al in Israël zijn, mogen hun reis afmaken, meldt het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag.
10-03-2020

Van het volgende bedrijf, Evisa B.V., zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 17 maart 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
10-03-2020

Uit onderzoek blijkt dat klanten steeds meer online en offline contactmomenten hebben voordat ze een keuze maken voor een reisaanbieder. Als ANVR zijn we hard bezig om reizigers duidelijk te maken wat de toegevoegde waarde van het boeken bij een ANVR-aangesloten reisonderneming is. Vorig jaar lanceerde de ANVR voor alle leden onder meer het certificaat gekoppeld aan het lidmaatschap van de ANVR. Ondanks alle inspanning bereiken we nog niet alle reizigers rechtstreeks.
10-03-2020

De Israëlische overheid heeft maandag 9 maart jl. aangekondigd dat het voornemens is op korte termijn voor alle inkomende reizigers een verplichting tot thuisquarantaine in te voeren. Dit heeft grote gevolgen voor het kunnen uitvoeren van reizen naar Israël, omdat toeristen geen thuis hebben. Op dit moment (dinsdag 10/3 9.30 uur) heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies nog niet aangepast. Het ligt wel nadrukkelijk in de verwachting dat dit zal gebeuren.
10-03-2020

De Italiaanse premier Conte heeft maandag 9 maart jl. aangekondigd dat Italië ‘op slot gaat’. Mensen moeten thuisblijven en samenscholingen moeten zoveel als mogelijk worden vermeden. Musea in heel Italië blijven dicht en sportevenementen zijn afgelast tot vooralsnog 3 april 2020. Dit heeft grote gevolgen voor het kunnen uitvoeren van reizen naar Italië. Op dit moment (dinsdag 10/3 9.30 uur) heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies nog niet aangepast. Het ligt wel nadrukkelijk in de verwachting dat dit vandaag zal gebeuren.
10-03-2020

Op woensdag 8 april organiseren Hogeschool Saxion en ANVR een Masterclass Blockchain in Deventer. Er zijn nog 10 gratis plekken over voor ANVR-leden.
09-03-2020

Van het volgende bedrijf, Little America Systems B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 16 maart 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
09-03-2020

Vorige week dinsdag heeft de ANVR een nieuwe calamiteitenverzekering gepresenteerd. Inmiddels hebben tientallen ANVR-leden aangegeven serieuze belangstelling te hebben.
08-03-2020

De Italiaanse overheid heeft omwille van het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus besloten de bewegingsvrijheid in het noorden van Italië verregaand te beperken. Reizen binnen, van en naar het gebied mag alleen in verband met werk, gezondheid of een andere dringende reden.
05-03-2020

Naast het beantwoorden van vragen over vakanties geboekt door reizigers, hebben werknemers en werkgevers ook vragen over corona en de werkomgeving van de reisprofessional. Natuurlijk willen we graag via onderstaande links antwoorden geven op de door hen gewenste informatie.
05-03-2020

Flybe is gisterenavond in surseance gegaan. Dit betekent dat alle vluchten van Flybe en die van Stobart Air niet meer worden uitgevoerd. De ANVR adviseert agenten elke betaling aan Flybe op te houden.
05-03-2020

Stichting Kwaliteitszorg Parkeren (KZP) is een initiatief van ANWB, verzekeraars en leasemaatschappijen. Zij werken samen met politie, Koninklijke Marechaussee en gemeenten. Met dit nieuwe keurmerk willen zij de consument de mogelijkheid geven om voor betrouwbare parkeerdiensten te kiezen. Deze lijst is groeiende, omdat er nog gesprekken gaande zijn met tal van partijen.
05-03-2020

Vanaf 1 maart is Esther Gathier gestart als nieuwe manager van Reiswerk. Zij volgt hiermee interim-manager André Preijde op.
05-03-2020

Blok je deze datum ook alvast in je agenda? ANVR's 'Better holidays'-event organiseren we op donderdag 24 september 2020.
05-03-2020

Travelife is een eenvoudig inzetbaar training-, management- en certificeringsinitiatief dat reisorganisaties helpt bij het managen en verbeteren van sociale en milieuaspecten en aansluiten bij de gestelde duurzaamheidsstandaarden. De verwachtingen en eisen binnen de reiswereld omtrent verantwoord reizen (duurzaamheid) komen steeds hoger te liggen.
04-03-2020

De ANVR gaat samen met Aon aan de ANVR-ondernemingen een calamiteitenverzekering aanbieden. De verzekering moet een financiële dekking bieden voor de financiële compensatie van de organisatie bij annulering door een calamiteit. De verzekering is zowel voor reisorganisator als reisagenten die zelf een pakketreis samenstellen. De hoofdlijnen van de verzekering zijn gisteren gepresenteerd op een RMC-bijeenkomst over corona.
04-03-2020

Reisadviezen -voor gebieden waar Corona voorkomt- worden regelmatig aangepast door Buitenlandse Zaken; deze zijn al of niet geadviseerd door RIVM. De Nederlandse ANVR-reisorganisaties nemen deze adviezen ter harte en passen zo nodig hun reizen aan of geven de mogelijkheid tot annuleren en/of omboeken. Wat betekenen de laatste adviezen voor de reiziger en de reisorganisaties?
03-03-2020

Van het volgende bedrijf, Onyx Travel BV en Quorim zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvragen, kun je tot 10 maart 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
03-03-2020

De arbeidsmarkt verandert snel. Het is voor steeds meer ondernemers lastig om goed personeel te vinden en te behouden, en technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat sommige banen veranderen en verdwijnen. Dat heeft gevolgen voor veel werkende Nederlanders. Daarom is het belangrijk dat iedereen die werkt zich blijft ontwikkelen. Ook werknemers in mkb-bedrijven. Voor mkb-ondernemingen kan het soms lastig zijn om scholing en ontwikkeling een plek te geven. Door tijdgebrek bijvoorbeeld, hoge kosten of te weinig kennis over welke scholing nodig is. De SLIM-subsidie helpt mkb-ondernemers hierbij: tot en met 31 maart 2020 kunnen mkb-ondernemers subsidie aanvragen om van hun bedrijf een leerrijke werkomgeving te maken.
03-03-2020

Diverse landen nemen op dit moment maatregelen ter beperking van de verspreiding van het Coronavirus. Reizigers die op reis gaan kunnen hiermee geconfronteerd worden.
02-03-2020

De ANVR staat binnen haar Europese zusterorganisatie ECTAA in constant nauw overleg met collega-organisaties in Europese landen als het gaat om de (juridische) ontwikkelingen op het gebied van COVID19. Eén van die onderwerpen betreft een wettelijke bepaling inzake overmacht, die voor ANVR-leden is geregeld in art. 6.3. van de ANVR-reizigersvoorwaarden.
02-03-2020

Het klinkt zo eenvoudig. Maar hoe doe je dat als organisatie? Waar begin je? In deze 2-daagse training (op 16 en 17 april) geven we je alle handvatten die je nodig hebt om binnen je organisatie ervaringen te ontwerpen. Of het nu gaat om je product, marketing of de onboarding voor nieuwe mensen. En natuurlijk besteden we aandacht hoe je dit binnen jouw organisatie voor elkaar krijgt.
02-03-2020

In ons bericht van 18 februari hebben wij je geïnformeerd over de ontwikkelingen ten aanzien van de NDC Transition Agreement (NTA) tussen KLM, agenten en CRS'en dat afloopt per 1 april 2020. Tevens hebben wij je aangegeven dat we begin maart met een update zouden komen.
02-03-2020

Op ons eerdere nieuwsbericht over de mogelijke noodzakelijkheid voor reisbedrijven om werktijdverkorting aan te vragen, hebben wij de afgelopen periode ongelooflijk veel reacties gekregen. Als je reisonderneming aan de voorwaarden voldoet, waardoor de medewerkers tijdelijk niet of minder kunnen worden ingezet, kun je werktijdverkorting en een WW-uitkering voor je personeel aanvragen. De overheid heeft inmiddels vastgesteld dat het corona-virus Covid19 een bijzondere omstandigheid is die in redelijkheid niet tot het normale ondernemersrisico kan worden gerekend, waarbij werktijdverkorting kan worden aangevraagd.

februari

28-02-2020

Op de website van de ANVR is voor consumenten een FAQ geplaatst met veel gestelde vragen over corona.
26-02-2020

Alle pagina’s van airlines waar je online kan inchecken zijn door de ANVR verzameld en toegevoegd aan www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden. Op deze pagina’s staan ook al alle links naar de vervoersvoorwaarden, de voorwaarden voor ruimbagage, handbagage en bagagekosten. Het is belangrijk om de klant hierop te wijzen. Met een link voor de klant naar deze site in het boekingsproces, ben je dus in één keer klaar. Je kan zelfs een directe link naar een specifieke incheckpagina maken. Hieronder volgt de technische uitleg.
26-02-2020

In vervolg op het ANVR-nieuwsbericht van gisteren, 25 februari, hierbij nog een aantal veel gestelde vragen over de gevolgen van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) voor pakketreizen.
25-02-2020

Van het volgende bedrijf, Asia Direct B.V., ETS Travel en PT Travelservice zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvragen, kun je tot 3 maart 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
25-02-2020

De stijging van het aantal boekingen in januari 2020 is met +2% vrij bescheiden na de flinke stijging in december. De groei zit vooral in de zomervakanties.
25-02-2020

Het Corona-virus heeft niet alleen gevolgen voor reizen naar China. Ook in andere landen b.v. Italië nemen overheden maatregelen. Dit kan er toe leiden dat reizigers en/of reisorganisatoren de reis willen (of moeten) aanpassen of annuleren. Het kan ook ertoe leiden dat de reis wel uitgevoerd kan worden maar niet zonder aanpassingen. Hieronder een uitleg en advies aan reisorganisatoren hoe te handelen.
24-02-2020

Afgelopen vrijdag hebben Agenten met een Malev-claim een mail van ECTAA ontvangen. Het verzoek is dit binnen 8 dagen voor akkoord terug te zenden. Indien je wel een claim hebt, maar de mail niet ontvangen, laat het ons even weten.
20-02-2020

De eerste sectoren hebben nu een crisismaatregel afgesproken met het Ministerie van Sociale Zaken in verband met terugloop in werkzaamheden veroorzaakt door het Corona-virus. Gisteren werd bekend dat werkgeversorganisatie FME werktijdverkorting heeft aangevraagd personeel van hun leden.
18-02-2020

De Turkse maatschappij Atlas Global heeft op 16/2 het faillissement aangevraagd.
18-02-2020

Zoals bekend loopt de NDC Transition Agreement (NTA) tussen KLM, agenten en CRS’en per 1 april 2020 af.
15-02-2020

Deze week heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een leidraad gepubliceerd over de bescherming van de online consument. Met deze leidraad wil de ACM aan bedrijven duidelijk maken hoe zij consumentenregels toepast op veel voorkomende beïnvloedingstechnieken in online beslisomgevingen.
12-02-2020

Air Italy is op 11 februari 2020 met onmiddellijke ingang gestopt met de uitvoering van vluchten. Geplande vluchten worden t/m 25 februari as. overgenomen door andere luchtvaartmaatschappijen. Welke maatschappijen dit zijn, is op dit moment onduidelijk.
10-02-2020

Momenteel doet opnieuw een mail de ronde met in de bijlage een 'factuur' voor domeinnaamregistratie 2020-2021. Hoewel het document het uiterlijk van een factuur heeft blijkt uit de 'kleine lettertjes' dat het gaat om een aanbieding. Niet betalen dus!
10-02-2020

De mutaties van afgelopen maanden zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van december 2019 en januari 2020
09-02-2020

Steeds meer gaat het over impact. Maar wat is het? En wanneer doe je het goed? Wil je met jouw organisatie (meer) impact maken? Vraag je je af hoe je de gemaakte impact moet meten? Dan mag je Impact in One Day niet missen. Op 20 maart 2020 organiseert Impact Centre Erasmus (ICE) een speciale masterclass over impact. In één dag leer je hoe je met jouw organisatie door andere wijzen van denken en business modellen meer maatschappelijke impact kunt maken. Het belooft een intensieve dag te worden van veel kennis, opdrachten, best practices en briljante mislukkingen.
06-02-2020

Lijkt het jou wel wat om te werken binnen een organisatie met ambitieuze doelstellingen in de leukste branche van Nederland, de reiswereld? Dat komt goed uit! Reiswerk zoekt misschien jou wel; een programmanager HR en arbeidszaken.
04-02-2020

Niemand minder dan de bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker Lammert Kamphuis gaat op donderdagmiddag 26 maart in op het belang van bewuster werken en de manieren waarop je dat kan doen. Jij komt toch ook?
03-02-2020

In het afgelopen jaar hebben we de contributieregeling van de ANVR moeten aanpassen. De contributie proberen we zo eerlijk mogelijk te verdelen. De ledenvergadering heeft besloten een aparte bijdrage per ZRA in te voeren. Deze bijdrage wordt geheven via de ZSO. Wij begrijpen uiteraard dat dit extra kosten zijn. Maar we zijn ervan overtuigd dat, ook in de nieuwe contributieregeling, de ANVR een grote toegevoegde waarde heeft voor ZSO's en ZRA's. We hebben de argumenten op een rijtje gezet.
03-02-2020

Sinds 1 juli 2018 heeft elke reisonderneming te maken met de Europese Richtlijn Pakketreizen en ieder ANVR-lid met de nieuwe ANVR Voorwaarden. Dat geldt ook voor TMC's en MICE-bedrijven. Op donderdag 9 april bieden we je de mogelijkheid om je kennis te updaten.
03-02-2020

Door IATA is de afgelopen week een webinar gehouden over Post-Billing Disputes. Uiteraard een technisch verhaal maar de gepresenteerde sheets geven een redelijke uitleg.

januari

30-01-2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China verder aangescherpt tot oranje en adviseert reizigers om niet langer naar het vaste land van China te reizen als dit niet noodzakelijk is. Voor de provincie Hubei met de stad Wuhan geldt een totaal reisverbod, dit gebied heeft nu code rood. Voor vragen over transit/overstapluchthavens lees het reisadvies.
29-01-2020

Sinds 1 juli 2018 heeft elke reisonderneming te maken met de Europese richtlijn pakketreizen en elke ANVR-reisonderneming met de nieuwe ANVR voorwaarden. Op dinsdag 31 maart of donderdag 2 april bieden we je de mogelijkheid om je kennis te updaten.
29-01-2020

Vandaag - 29-1-2020 - is dit bericht als persbericht verstuurd. Reiskoepel ANVR, waarbij zo’n 300 reisorganisaties zijn aangesloten en waarvan circa 60 reizen verzorgen naar China, heeft vanmiddag overleg gehad met haar grotere China- touroperators. Daar is besloten dat ANVR al haar leden China-reisorganisaties adviseert vooralsnog tot en met 29 februari geen reizen naar dit bestemmingsland uit te voeren.
29-01-2020

De ANVR heeft bericht ontvangen van het bestuur van de stichting Geschillencommissies dat Coby van Dongen en Greet Locquet – op voordracht van het bestuur van de ANVR – zijn voorgedragen voor een nieuwe periode als leden van de Geschillencommissie Reizen. De benoemingsperiode loopt tot 31 december 2021.
29-01-2020

ANVR heeft eerder bericht dat annuleringskosten mogen worden gezien als schadevergoeding waarover geen BTW is verschuldigd. In de praktijk blijkt niet iedere belastinginspecteur deze mening te delen. Wij ontvangen graag bericht van leden die tegen dit probleem aanlopen.
28-01-2020

Van het volgende bedrijf, Pragema Travel & Insurance B.V. en Voyage Prive Groupe zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvragen, kun je tot 4 februari 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
28-01-2020

De Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO) lanceert samen met het Milieuprogramma van de Verenigde Naties en de Ellen MacArthur Foundation het ‘Global Tourism Plastics Initiative’. Dit initiatief wil wereldwijd plastic afval op vakantiebestemmingen reduceren.
28-01-2020

Tijdens het Reisgala in Hotel van Oranje in Noordwijk de Sustainable Travel Award 2020 uitgereikt aan Riksja Travel. De Sustainable Travel Award was voor Riksja Travel, voor het project ‘Impact Inside Out’ waarmee Riksja consumenten wil verbinden als het gaat om de bewustwording van duurzaam en verantwoord reizen.
28-01-2020

Toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB) heeft ingestemd met de voordracht door de ANVR van Tanja Stanoevska als bestuurder van Reiswerk Pensioenen namens werkgevers in de reisbranche. De benoeming gaat onmiddellijk in en geldt voor een periode van 3 jaar. Stanoevska neemt de plaats in van José Suarez Menendez. De andere bestuurders namens werkgevers zijn Arnold Jager en Hugo Nieuwenhuijse.
27-01-2020

De situatie van bestemmingen waar het Corona-virus opduikt, verandert met de dag. De ANVR heeft nauw contact met Buitenlandse Zaken, dat op haar beurt overlegt met RIVM en VWS. Wij willen je uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen en hebben hieronder een aantal meest gestelde vragen geplaatst.
23-01-2020

Het VK neemt 31 januari 2020 officieel afscheid van de EU. Materieel verandert er echter voor het reizen van/naar het VK vrijwel niks. maar de onderhandelingen worden wel gestart over de definitieve voorwaarden voor de Brexit. Dit moet in 2020 (dus nog 11 maanden) zijn afgerond.
23-01-2020

Na enkele maanden met weinig veranderingen is het aantal boekingen in december met +23% fors gestegen ten opzichte van december een jaar geleden. De groei vindt plaats op vrijwel alle continenten en in Europese landen. Deze groei betreft zowel de winter- als de zomerboekingen. Alleen boekingen voor Noord-Amerika en binnen Europa voor Denemarken blijven achter in vergelijking met een jaar eerder.
23-01-2020

De platformeconomie is en blijft de komende jaren wereldwijd in ontwikkeling. Het huidige kader van regelgeving en beleid is echter (nog) niet toegerust op deze snel veranderende ontwikkelingen en er zijn veel open vraagstukken. Retail Platform Nederland gaat daarom graag in dialoog met de betrokken stakeholders en de staatssecretaris om hier mee aan de slag te gaan. ANVR is één van de oprichters van Retail Platform Nederland.
23-01-2020

IATA heeft ons gemeld: “Na de vorige update dat South African Airways (SAA) een Business Rescue-proces is aangegaan volgens de faillissementswetgeving van Zuid-Afrika, blijft IATA samenwerken met het huidige SAA-managementteam en de rechtbank benoemd een Business Rescue Professional om ervoor te zorgen dat SAA blijft voldoen aan alle vereisten om in de BSATA-, CASS- en ICH-afwikkelingsdiensten van IATA te blijven. In dit verband heeft SAA bepaalde beveiliging en garanties gesteld om een actieve deelnemer te blijven in alle afwikkelingssystemen van IATA. SAA heeft IATA ook gerustgesteld dat het de bedoeling van het bedrijfsreddingsproces is ervoor te zorgen dat SAA zal blijven werken”.
22-01-2020

Met een nieuw luchtvaartbeleid van de Nederlandse overheid in het vooruitzicht heeft reisbrancheorganisatie ANVR i.s.m. onderzoeksbureau Abbi insights aanvullend onderzoek gedaan. Zo is gekeken naar het gedrag van de reiziger en zijn Nederlanders gevraagd naar hun mening m.b.t. tot het wel of niet groeien van luchtvaart.
21-01-2020

De BSP-cijfers van IATA over 2019 laten zien dat het totaal aantal door IATA verwerkte transacties in Nederland met 3,6% is gedaald naar 8,76 mln. n. De totale omzet verwerkt via BSP bedroeg over 2019 zo'n 3,47 mld EUR; een daling met 2,4%.
20-01-2020

T.b.v. van boekingssystemen zijn codes aangemaakt voor de Treinreiswinkel en HappyRail.
20-01-2020

In het ANVR nieuws van 8 augustus 2019 hebben wij gemeld dat de door IATA berekende claims door de leden waren geaccordeerd en via onze Europese zusterorganisatie ECTAA waren retour gezonden naar IATA. De uitbetaling door IATA werd vervolgens opgehouden omdat men een oplossing moest zoeken voor bedrijven die geen claim hadden ingediend, én met de advocaat die een claim van de curator had opgekocht alsmede met een Russische aandeelhouder van Malev die alles opeiste…! Hierover is in de afgelopen maanden verder overleg gevoerd.
20-01-2020

Op 12 februari organiseren we een startbijeenkomst voor een pilot Blockchain. ANVR’s Travel Tomorrow gaat komende jaren samenwerken met het lectoraat Blockchain van Saxion Hogescholen. Samen met aangesloten reisondernemers willen we de branche innoveren door gebruik te maken van blockchaintechnologie. Meld je aan voor 1 februari!
20-01-2020

De verwachtingen en eisen in de reiswereld omtrent duurzaamheid komen steeds hoger te liggen. Als reisorganisatie is het essentieel dat je de prestaties op het gebied van verantwoord reizen blijft verbeteren. Travelife is een eenvoudig inzetbaar training-, management-, en certificeringsinitiatief dat reisorganisaties helpt bij het managen en verbeteren van sociale en milieuaspecten opdat die aansluiten bij de gestelde duurzaamheidsstandaarden.
20-01-2020

Mensen kopen geen producten, mensen kopen een ervaring. We weten het allemaal, maar hoe doe je dat? Hoe ontwerp je een ervaring waar je reizigers echt blij van worden? Hoe maak je die noodzakelijke volgende stap in een bomvolle PAX-markt waarbij korting op de laagste prijs nog de enige weg naar succes lijkt te zijn? In deze 2-daagse training geven we je alle handvatten die je nodig hebt om binnen je organisatie ervaringen te ontwerpen. Of het nu gaat om je product, marketing of de onboarding voor nieuwe mensen. En natuurlijk besteden we ook aandacht aan hoe je dit binnen jouw organisatie voor elkaar krijgt. Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op zodat die reiziger centraal komt te staan? Van zeggen naar doen!
16-01-2020

ANVR en Reiswerk hebben vandaag, donderdag 2 januari 2020, hun koffers uitgepakt op hun nieuwe adres: Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
16-01-2020

Voor het gemak van online boekingen en correct doorgeven van de toepasselijke actuele voorwaarden zijn de vaste links voor de ANVR-Reizigersvoorwaarden tijdig aangepast. Wat betekent dit als je gebruik maakt van deze links?
16-01-2020

Na een eerste selectieronde in december zijn gisteren, tijdens de Vakantiebeurs-vakdag, de drie finalisten Go Here, Happyslider en Via Ella de strijd met elkaar aangegaan om hun meest innovatieve ideeën. Na een spannende finale heeft de jury gekozen voor Happyslider.
15-01-2020

Tijdens de opening van de 50e Vakantiebeurs, woensdag 15 januari in Utrecht, heeft Frank Oostdam het door ANVR verzorgde boekje '50x Nederlandse reiswereld, een kleine geschiedenis' overhandigd aan de burgemeester van Utrecht. Maar natuurlijk willen wij jullie -onze leden, business partners en ZRA's- dit pareltje niet onthouden.
15-01-2020

Op het ledendeel (MIJN ANVR) is een geactualiseerde lijst basiscommissies luchtvaart opgenomen. Hieraan zijn onder andere de luchtvaartmaatschappijen Air Vanuatu (NF) en Vistara (UK) toegevoegd.
14-01-2020

Van de volgende bedrijven zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvragen, kun je tot 21 januari 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
14-01-2020

10 jaar geleden heeft de ANVR een systeem van financiële kerncijfers voor reisbureaus ontwikkeld. Via deze cijfers kunnen touroperators snel en eenvoudig inzicht krijgen in het vermogen van reisagenten om aan zijn betalingsverplichting te voldoen zonder dat de reisagent zijn gehele financiële rekening hoeft prijs te geven. Het opstellen van de jaarcijfers is weer begonnen en dus krijgt de ANVR vragen van accountants naar de kerncijfers. Hieronder een toelichting met links.
14-01-2020

De drie finalisten voor de Sustainable Travel Award zijn bekend. Tijdens de jurybijeenkomst, die donderdag plaatsvond in het Social Impact Lab in Utrecht, mochten elf reisbedrijven hun duurzame initiatief presenteren.
08-01-2020

ANVR en Reiswerk hebben donderdag 2 januari 2020 hun koffers uitgepakt op hun nieuwe adres: Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
08-01-2020

Op 12 februari organiseren we een startbijeenkomst, want ANVR’s Travel Tomorrow gaat komende jaren samenwerken met het lectoraat Blockchain van Saxion Hogescholen. Samen met aangesloten reisondernemers willen we de branche innoveren door gebruik te maken van blockchaintechnologie. Houd dus deze datum vrij!
07-01-2020

Van het volgende bedrijf, Pura Vida Travel vof zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 14 januari 2020 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
07-01-2020

In het overleg eind november heeft de ANVR aan KLM een verlenging verzocht van de KLM/NTA met minimaal een half jaar, vanwege de vertraging in de voortgang van de NDC-ontwikkeling bij KLM. Met NDC-only tarieven tijdens de WDW van KLM en de rap naderende afloopdatum van de NTA (1/4/20) dreigen agenten zonder NDC connectie het slachtoffer te worden van de impasse tussen AF/KL en de GDS’en. De ANVR roept partijen daarom dringend op om tot afspraken te komen.
07-01-2020

De Calamiteitencommissie heeft voor de bosbranden in Australië een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld.
07-01-2020

De Calamiteitencommissie heeft voor de orkaan Saria op Fiji een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld.
07-01-2020

De Calamiteitencommissie heeft voor de orkaan Phanfone in de Filipijnen een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld.
02-01-2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ons medegedeeld dat zij binnen nu en een uur het reisadvies naar Australië moeten aanpassen voor de provincie New South Wales. Ter plekke is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen waarbij iedereen verzocht wordt dit gebied onmiddellijk te verlaten en de adviezen van de plaatselijke autoriteiten op te volgen. Het reisadvies wordt dan ook aangescherpt naar oranje. Toeristen hoeven niet het land te verlaten maar worden verzocht een veilig heenkomen te zoeken.