Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-Nieuws

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuwsoverzicht per jaar

2021

september

20-09-2021

Zet stappen in duurzaamheid en draag bij aan een betere toerisme industrie én verbeter je organisatie intern door middel van het Travelife certificeringsprogramma. Travelife helpt reisorganisaties te verduurzamen aan de hand van vastgestelde criteria en standaarden. Deze standaarden geven richtlijnen aan op het gebied van duurzaamheidsmanagement, sociaal beleid, communicatie met partners, selectie van accommodaties en excursies en klantencommunicatie.
20-09-2021

In de (Buitengewone) 80ste Algemene Ledenvergadering van de ANVR op 30 maart jl. hebben de leden besloten uitstel van betaling van de contributie mogelijk te maken tot deels later dit jaar en deels begin 2022. De vervaldatum voor de eerste helft van de contributie ligt daarbij op 1 oktober a.s.
20-09-2021

Via de agenda van as. vrijdag 24 september kunnen ANVR leden zich weer inschrijven voor het wekelijkse vragenuurtje van 12:00 - 13:00 uur, waar ANVR medewerkers en juristen online vragen beantwoorden en de actualiteiten bespreken.
17-09-2021

Recent onderzoek van reisbrancheorganisatie ANVR onder klanten van zakenreis-organiserende bedrijven toont aan dat, zodra de reisbeperkingen worden opgeheven, de zakenreismarkt snel herstel zal laten zien, maar wel verandert. Zo zal door de digitale alternatieven die zijn (her)ontdekt niet korter maar wel minder worden gereisd, waarbij vanuit het bedrijf meer aandacht uitgaat naar duurzamer reizen, CO2-compensatie en meer zorg voor de gezondheid van de reizende medewerker. Dat betekent voor de bij ANVR aangesloten zakenreis-organiserende bedrijven een mooie uitdaging.
17-09-2021

De Calamiteitencommissie heeft voor de overstromingen, na hevige regenval, in de Franse regio's Bourgogne-Franche-Comté (arrondissementen Besançon en Dôle) en Auvergne-Rhône-Alpes (arrondissement Bourg-en-Bresse) een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld in een Bindend Besluit. Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.
16-09-2021

Morgen, vrijdag 17 september 2021, van 12:00 – 13:00 uur praten ANVR medewerkers en juristen ANVR Reisprofessionals weer bij over en beantwoorden graag jullie actuele vragen. Vandaag kun je nog inschrijven.
16-09-2021

Het Verenigd Koninkrijk accepteert vanaf 1 oktober a.s. geen reizigers meer met een Nederlandse ID-kaart, maar alléén nog reizigers met een geldig paspoort.
15-09-2021

Van het volgende bedrijf, Kras Bus Tours B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR Business partneschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 22 september 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl .
15-09-2021

ANVR heeft vanmorgen een persbericht uitgedaan waarin wij kenbaar hebben gemaakt dat ANVR reisondernemingen reizen naar bestemmingen met een oranje reisadvies gaan of blijven uitvoeren, als dit veilig kan. In het persbericht wordt de overheid opgeroepen de reisadvisering aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid en reisverzekeraars gevraagd dekking te gaan bieden bij de uitvoering van reizen naar Oranje bestemmingen.
15-09-2021

Vanaf nu gaan verschillende reisondernemingen, aangesloten bij reisbrancheorganisatie ANVR, op verzoek van reizigers reizen uitvoeren naar allerlei bestemmingen wereldwijd. Nu bijna 80% van de Nederlandse 18+'ers volledig is gevaccineerd en steunmaatregelen, volgens het kabinet, niet meer nodig zijn omdat er praktisch geen beperkende maatregelen meer zijn, ziet de reissector ruimte om veilig en verantwoord reizen te verzorgen naar zowel bestemmingen binnen als buiten Europa. Dit bericht is vanmorgen als persbericht uitgestuurd.
14-09-2021

ANVR en Allianz Partners zijn sinds de uitbraak van de coronacrisis in nauw contact over de verzekeringsopties tijdens deze crisis. Eerder lanceerde Allianz Partners al de quarantaine dekking (extra reis- en verblijfkosten) voor groene en gele bestemmingen binnen de EU, maar was er nog geen oplossing voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Het gebrek aan verzekeringsopties voor verre bestemmingen blokkeert echter reizigers om een verre reis te boeken.
14-09-2021

Van het volgende bedrijf, Kras Bus Tours B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 21 september 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl
13-09-2021

Met de aankondiging door het kabinet de generieke steunmaatregelen per 1 oktober aanstaande stop te zetten, gecombineerd met de voortdurende oranje reisadviezen voor niet-EU bestemmingen, zijn de perspectieven voor verre reizen-specialisten zo mogelijk nog somberder geworden. Tijdens het ANVR touroperator platform voor Verre reizen-specialisten op donderdag 23 september a.s. van 17.00 tot 18.00 uur bespreken we de ontwikkelingen in en verwachtingen voor de komende periode.
13-09-2021

Als bekend heeft de ANVR afspraken gemaakt met Transavia over een coulancebeleid voor oranje bestemmingen. Nu Europa op geel/groen staat, worden voor deze bestemmingen in de afgelopen weken geen coulanceverzoeken meer gedaan.
13-09-2021

ANVR Reisprofessionals kunnen zich weer inschrijven voor het wekelijkse ANVR vragenuurtje as vrijdag 17 september van 12:00 – 13:00 uur. ANVR-medewerkers en juristen beantwoorden graag weer de levende vragen en bespreken de actualiteiten.
09-09-2021

Vanochtend, donderdag 9 september, heeft de ANVR een goed gesprek gehad met Buitenlandse Zaken over de wens tot aanpassing van de huidige reisadviezen voor landen buiten de Europese Unie. De ANVR is blij dat Buitenlandse Zaken laat weten serieus te kijken naar de mogelijkheden en de argumenten van de reissector om te komen tot een meer open wereld, maar is teleurgesteld over het feit dat deze niet op heel korte termijn te verwachten zijn.
09-09-2021

Gisteravond ontving ANVR bericht dat TravelXL Reisbureau Manon Staal, ANVR nr. 3215, gisteren 8 september 2021, faillissement heeft aangevraagd en gekregen.
09-09-2021

Vandaag kun je nog inschrijven voor het wekelijkse ANVR vragenuurtje waar morgen van 12:00 – 13:00 uur ANVR- medewerkers en juristen ANVR Reisprofessionals bijpraten over de actualiteit en vragen beantwoorden over reisadviezen, steunmaatregelen enz.
08-09-2021

Donderdag 9 september van 17:00-18:00 uur bespreken ANVR medewerkers de actualiteit en verwachtingen voor de komende periode met verre reizen specialisten die zich vandaag nog kunnen inschrijven voor deze bijeenkomst.
07-09-2021

Steeds meer ondernemers zouden de mogelijkheid willen hebben te controleren of hun medewerkers gevaccineerd zijn. Dat geldt in toenemende mate ook voor ondernemers in de reisbranche. Werkgevers zijn verplicht te zorgen voor een veilige werkomgeving, maar mogen medewerkers nu nog niet naar dit onderwerp vragen.
07-09-2021

Reiswerk heeft de grootste vacaturebank voor de reissector. We hebben de afgelopen 1,5 jaar door de coronacrisis helaas heel veel reisbranchemedewerkers zien uitstromen naar andere sectoren. Niet gek, want er kon helemaal niet gereisd worden. Gelukkig zien we dat het aantal reisorganisaties die weer reizen kan uitvoeren groeit, met als gevolg dat er bij hen weer nieuwe medewerkers gevraagd worden.
07-09-2021

Zelfstandige reisadviseurs kunnen morgen online van 11:00 – 12:00 uur een speciaal voor hen georganiseerde bijeenkomst volgen waar ANVR medewerkers en ANVR bestuurslid Martine de Knoop jullie bijpraten over de actuele situatie en vragen beantwoorden over wat er speelt bij jullie als ZRA's.
06-09-2021

Met de aankondiging door het kabinet de generieke steunmaatregelen per 1 oktober aanstaande stop te zetten, gecombineerd met de voortdurende oranje reisadviezen voor niet-EU bestemmingen, zijn de perspectieven voor verre reizen-specialisten zo mogelijk nog somberder geworden.
06-09-2021

Via de agendamodule op het ledendeel van www.anvr.nl (MIJN ANVR) kun je je als ANVR-Reisprofessional weer inschrijven voor het ANVR Vragenuurtje as. vrijdag van 12:00 – 13:00 uur. Je kunt dan weer vragen te stellen aan ANVR medewerkers en juristen, die dan weer tevens van de gelegenheid gebruik maken om jullie bij te praten.
03-09-2021

Reiswerk organiseert op donderdag 7 oktober 2021, tussen 14:00 en 17:30 een expertmeeting voor de HR-professional binnen de reisbranche. Het thema voor de meeting is Employee Journey. De meeting vindt ditmaal fysiek plaats bij Down Under in Nieuwengein en deelname is gratis.
02-09-2021

De kamerbrief van het kabinet en ook de uitspraken van minister Blok over stopzetting van de steun zijn bij de ANVR-leden hard aangekomen, zo blijkt wel uit de diverse reacties die bestuursleden en het ANVR-secretariaat in de afgelopen dagen hebben ontvangen. In de reactie van de ANVR op het kabinetsbesluit over stopzetting van de overheidssteun is de woede en onvrede van de sector duidelijk gemaakt. De vraag is uiteraard: hoe nu verder.
02-09-2021

Morgen, vrijdag 3 september, is er na een stille augustusmaand weer de mogelijkheid van 12:00-13:00 uur vragen te stellen aan ANVR-medewerkers en juristen die je tevens bijpraten over de actualiteiten. Vandaag kun je nog inschrijven.
01-09-2021

As maandagavond 6 september en woensdagmorgen 8 september is voor Zelfstandige Reisagenten een webinar gepland waarvoor je nog kunt inschrijven. Mis het niet.

augustus

31-08-2021

De coronasteun van het kabinet wordt stopgezet, maar het kabinet blijft wel vasthouden aan reisbeperkingen voor praktisch alle landen buiten Europa. Reisbrancheorganisatie ANVR is hier woedend over. De reisbranche zal reizen gaan uitvoeren als de klant dat wil en de reisorganisator de reis veilig kan verzorgen. Dit bericht is vanmorgen als persbericht uitgestuurd.
30-08-2021

Na een maand vakantiestilte is er as. vrijdag weer de mogelijkheid vragen te stellen aan ANVR medewerkers en juristen. Vanaf 12:00 uur worden ANVR-leden bijgepraat over de actualiteit en vragen beantwoord over reisadviezen, steunmaatregelen enz.
27-08-2021

‘Vraag naar buitenlandvakanties zal opleven na het opheffen van de coronamaatregelen. Dat maakt ook het verlengen van de steunmaatregelen zinvol voor de vele levensvatbare bedrijven in de toeristische industrie”, zo eindigt het rapport van ABN AMRO. Reiskoepel ANVR ziet hiermee haar visie bevestigd en dringt er bij het kabinet op aan de steun aan de reissector, die het door de coronapandemie al 1,5 jaar zwaar te verduren heeft, te verlengen.
26-08-2021

De toeristische en evenementenbranche (ANVR neemt hierin deel via Gastvrij Nederland) heeft vandaag een brandbrief gestuurd naar het kabinet met het verzoek om voortzetting van steun voor deze sectoren ook na 1 oktober. De brandbrief is juist nu verzonden omdat het kabinet morgen spreekt over de steunverlening. Naast de problematiek voor kapitaalsintensieve bedrijven trekken de branches aan de bel over de afbouw van problematische schulden waarvoor een oplossing moet worden gevonden om te voorkomen dat bedrijven alsnog op de fles gaan terwijl ze in de kern gezond zijn.
26-08-2021

De ANVR gaat weer webinars organiseren speciaal voor Zelfstandige Reisagenten. De webinars zijn gepland op maandag 6 september van 19:00 - 20:00 uur en woensdag 8 september van 11:00 – 12:00 uur.
25-08-2021

De flinke groei in het aantal buitenlandse boekingen in de maanden mei en juni 2021 is in de maand juli afgevlakt. Juist voor juli was, gelet op het matige voorseizoen, en de afwachtende klant, een sterke inhaal en lastminute vraag verwacht. Eind juni/begin juli steeg echter het aantal besmettingen in Nederland tot record hoogte.
25-08-2021

De cao die is afgesloten voor de periode van 1 juli 2021 – 31 december 2021 is nu in een digitale versie beschikbaar op het ledendeel (MIJN ANVR), waarbij je vanuit de inhoudsopgave direct kunt doorklikken naar het artikel waar je naar op zoek bent.
25-08-2021

Het aanbod van cursussen in Travel College van Stichting Reiswerk wordt vernieuwd! Dat betekent, nieuwe e-learnings, podcasts, essentials en webinars over interessante onderwerpen waarmee de reisprofessional zich verder kan ontwikkelen. Want jezelf blijven ontwikkelen is juist in deze tijd, belangrijker dan ooit!
25-08-2021

Van het volgende bedrijf, Alpha Travels BV zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 1 september 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl .
18-08-2021

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken laat vanochtend weten dat de reisadviezen voor Bulgarije, Noorwegen en de regio Jadranska Hrvatska in Kroatië met ingang van 19 augustus worden aangepast. Deze gebieden kleuren van het huidige groen naar geel. Dat betekent concreet dat terugkerende Nederlanders vanaf 21 augustus een coronabewijs moeten laten zien als zij vanuit deze gebieden naar Nederland reizen.
17-08-2021

In juli 2021 heeft de ANVR een enquête gehouden onder haar 412 leden reisagenten en reisorganisaties naar het omzetverlies in 2020, het verwachte omzetverlies in 2021 en de verwachting voor 2022. Ook is gevraagd naar het gebruik van overheidsondersteuning door ANVR-leden. De enquête is ingevuld door 255 ondernemingen (business travel en leisure, groot en klein, reisbureaus en reisorganisaties) en had daarmee een goede respons van 62%.
17-08-2021

De Calamiteitencommissie heeft voor de bosbranden in Griekenland (Evia) een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld.
17-08-2021

De Nederlandse overheid had al laten weten dat klanten van jouw reisonderneming, als zij vanuit Nederland naar het buitenland reizen, zich gratis kunnen laten testen tussen 1 juli en 31 augustus, maar dat is nu verlengd met de maand september. Inmiddels zijn al veel mensen volledig gevaccineerd, maar voor hen die dat nog niet zijn en nog op vakantie willen, kan deze verlenging uitkomst bieden.
11-08-2021

Stichting Reiswerk, samenwerkingsverband van ANVR en vakbonden FNV en CNV Vakmensen, organiseerde maandag 9 augustus jl. een live webinar over Reisondernemen in zwaar weer. In samenwerking met Nysingh advocaten werden een aantal oplossingsrichtingen behandeld voor reisondernemers om op gezonde wijze een doorstart te maken of de bedrijfsvoering te beëindigen. ​Het live webinar is nu na te kijken via YouTube.
11-08-2021

Op 23 maart jl melden we dat de code PJ verviel omdat deze niet werd gebruikt. Pelikaan neemt deze code alsnog in gebruik voor de merknaam SUNtip. Dit label valt onder ANVR nr. 3268 Reisburo Pelikaan Reizen BV.
06-08-2021

Reiswerk, het expertise- en kenniscentrum op het gebied van arbeidsmarktzaken, arbeidsvoorwaarden, leren en ontwikkelen in de reisbranche, komt met de resultaten van de eerste kwartaalcijfers van de Arbeidsmarkt monitor 2021.
04-08-2021

Maandag 9 augustus organiseert Stichting Reiswerk in samenwerking met Nysingh Advocaten een online informatiesessie voor alle ondernemers in de reisbranche over de verschillende juridische routes bij bedrijfseconomisch zwaar weer. Hierbij kan je denken aan reorganisatie, WHOA-regeling, surseance en faillissement. Met de informatiesessie hopen Reiswerk en Nysingh ondernemers in zwaar weer beter te kunnen steunen in het maken van de juiste keuzes voor hun organisatie.
03-08-2021

‘Regeren is vooruitzien’, dus is nu een nieuwe voorkant beschikbaar van de ANVR-brochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’.
03-08-2021

Tot 5 september voert ‘Don’t look away’ ook deze zomer weer campagne om reizigers bekend te maken met de websites waar zij melding (van een vermoeden of signalering) kunnen maken van kindermisbruik op hun bestemming in het buitenland.
02-08-2021

ANVR en South Pole willen een nieuwe raamwerkovereenkomst sluiten waarbinnen (klanten van) de leden van de ANVR desgewenst op slimme wijze tegen een gereduceerd tarief de CO2 footprint van de reizen die zij organiseren kunnen compenseren. De nieuwe overeenkomst moet ingaan op 1 januari 2022 en zal een looptijd hebben van 2 jaar.
02-08-2021

Zoals al aangekondigd tijdens het vragenuurtje van vrijdag 30 juli jl. organiseert de ANVR geen vragenuurtje in augustus. Vanaf vrijdag 3 september aanstaande keert het vragenuurtje weer terug.
02-08-2021

In de afgelopen periode is er een aantal zaken behandeld bij de Geschillencommissie Reizen waarbij onderdeel van het geschil was welke voorwaarden van toepassing zouden zijn verklaard door de ANVR reisonderneming. Vanzelfsprekend is het van belang dat de klant weet welke voorwaarden gelden op het moment van boeken.

juli

29-07-2021

Vandaag kunnen ANVR reisprofessionals zich nog inschrijven voor het vragenuurtje morgen waarbij ANVR medewerkers en juristen jullie weer bijpraten over de actualiteiten en vragen beantwoorden.
29-07-2021

Van het volgende bedrijf, Consolidair Nederland BV zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 5 augustus 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl
28-07-2021

Bulgarije heeft nu toch besloten geen uitzondering meer te maken voor niet-gevaccineerde reizigers uit Nederland. Dat betekent dat vanaf 29 juli 2021 een quarantaineplicht geldt voor niet-gevaccineerde NL reizigers die reizen met een digitaal covid certificaat op basis van een PCR-test.
27-07-2021

Maandag 9 augustus organiseert Stichting Reiswerk in samenwerking met Nysingh Advocaten een online informatiesessie voor alle ondernemers in de reisbranche over de verschillende juridische routes bij bedrijfseconomisch zwaar weer. Hierbij kan je denken aan reorganisatie, WHOA-regeling, surseance en faillissement. Met de informatiesessie hopen Reiswerk en Nysingh ondernemers in zwaar weer beter te kunnen steunen in het maken van de juiste keuzes voor hun organisatie.
27-07-2021

ANVR heeft een werkgroep ingesteld van touroperators en reisagenten, die aanbevelingen moet doen om te komen tot een mogelijke herziening van de betaalstructuur in de branche. Gelet op de voortgang van deze werkgroep, lijkt het de ANVR raadzaam op dit moment nog even geen grote veranderingen aan te brengen in de betaalstructuur tussen reisagenten en touroperators.
27-07-2021

Met de terechte aanpassing van de aanpak van reisadvisering door de Nederlandse overheid met ingang van vandaag, kleurt heel Europa (en 8 andere bestemmingen) weer groen en geel. Nu er niet meer wordt geadviseerd tegen het uitvoeren van vakantiereizen, bestaat er geen discussie meer of ANVR-reisondernemingen reizen kunnen uitvoeren naar de EU-lidstaten. Aangezien Nederland op de ECDC-lijst op dit moment nog wel grotendeels donkerrood kleurt, bestaat er wel de mogelijkheid dat er aanvullende eisen worden gesteld aan reizigers uit Nederland.
26-07-2021

Dit bericht is zojuist als persbericht uitgestuurd. De reissector is blij met de beslissing van het kabinet om de aanpak van reisadvisering voor bestemmingen binnen de EU te wijzigen. De ANVR heeft al geruime tijd aangedrongen op deze stap. Niet alleen om meer duidelijkheid te bieden aan vakantiegangers en reizigers, maar vooral ook omdat hiermee de reisadvisering beter aansluit bij de huidige status van de pandemie.
26-07-2021

Het aantal door consumenten gemaakte boekingen steeg in de maand juni fors en bedroeg 36% meer dan het aantal boekingen in 2020. Toch is er nog steeds sprake van een forse achterstand van 20% ten opzichte van het (pré-corona) jaar 2019.
26-07-2021

As. vrijdag 30 juli van 12:00 – 13:00 organiseert de ANVR weer een online vragenuurtje voor de leden Reisprofessionals. ANVR-medewerkers en juristen bespreken actualiteiten en beantwoorden allerhande vragen die de huidige situatie in de reisbranche oproepen.
22-07-2021

Tijdens het vragenuurtje van vrijdag 16 juli jl. werd door de leden de vraag gesteld in hoeverre de ANVR een model disclaimer zou kunnen faciliteren die ANVR-reisondernemingen kunnen gebruiken tijdens het boekingsproces. Zo’n disclaimer kan worden ingezet voor het boeken van een reis naar een bestemming die op dat moment op Oranje staat. De afgelopen week hebben we in samenwerking met onze huisadvocaat gekeken naar de wijze waarop we dit het meest passend kunnen faciliteren voor de ANVR-leden.
22-07-2021

Vandaag kunnen ANVR reisprofessionals zich nog inschrijven voor het vragenuurtje morgen waarbij ANVR medewerkers en juristen jullie weer bijpraten over de actualiteiten en vragen beantwoorden.
22-07-2021

Met de verhoging van het wettelijk minimumloon per 1 juli jl. was het nodig de bedragen in de loontabellen van de nieuwe cao reisbranche bij het loon per maand en het loon per 4 weken voor werknemers van 21 jaar en ouder in Groep 2 en 3 aan te passen. Dit heeft vervolgens ook gevolgen voor de loonbedragen bij ervaringsjaren 1 en 2 van deze groepen.
20-07-2021

Sinds 1 juli jl. biedt de Nederlandse overheid gratis testen voor reizen via de website testenvoorjereis.nl. De testen worden uitgevoerd door één van de aangesloten commerciële partijen of door één van de aangesloten GGD’s. De afgelopen weken zijn er zowel problemen geweest met de beschikbaarheid van voldoende laboratoriumcapaciteit als met de snelheid van levering van testuitslagen. Daarnaast meldden verschillende bronnen vandaag dat sommige van de testleveranciers toch geld zouden vragen voor een nieuwe test en/of een snel resultaat.
19-07-2021

Reisbrancheorganisatie ANVR heeft vandaag samen met garantiefonds SGR een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Keijzer. De nieuwe reisbeperkingen van de afgelopen weken zorgen voor enorme nieuwe schade voor de reisbranche, naast de enorme annuleringsschade van 2020 en eerder dit jaar. De reisbranche vraagt in de brief eenzelfde type ondersteuning als ook de evenementensector heeft ontvangen.
19-07-2021

In de Volkskrant verwijt de ANVR het kabinet dat Nederland door de te snelle versoepelingen ‘de coronabrandhaard van de wereld’ is geworden en de reissector binnen een week is ingestort. ‘De schade loopt nu al in de tientallen miljoenen euro’s door wel tienduizenden annuleringen’, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.
19-07-2021

Deze week worden de reisadviezen van Portugal, Spaanse eilanden en Cyprus aangepast naar Oranje, alleen noodzakelijke reizen. Dat werpt helaas opnieuw de vraag op in hoeverre de wijziging van reisadvies automatisch leidt tot het recht kosteloos te annuleren. Dat is niet persé in alle gevallen zo.
19-07-2021

As. vrijdag 23 juli van 12:00 – 13:00 organiseert de ANVR weer een online vragenuurtje voor de leden Reisprofessionals. ANVR-medewerkers en juristen bespreken actualiteiten en beantwoorden allerhande vragen die de huidige situatie in de reisbranche oproepen.
19-07-2021

Sinds 1 januari 2021 bouwen alle reisprofessionals hun pensioen op bij Pensioenfonds PGB. Daarmee kwam na 25 jaar een einde aan het eigen bedrijfstakpensioenfonds Reiswerk Pensioenen. Binnen het veel grotere pensioenfonds PGB is de reisbranche maar één van de sectoren. Extra belangrijk om ook als jonge reisprofessional te blijven meedenken over je ruimte voor later. Onderstaand bericht is van PGB.
15-07-2021

Door de ANVR is gisteren een enquête naar de leden gezonden over het voornemen van de overheid om de overheidssteun vanaf Q4 2021 niet meer voort te zetten. Een definitief besluit zal ergens in augustus worden genomen (is de verwachting).
15-07-2021

Vandaag kunnen ANVR reisprofessionals zich nog inschrijven voor het vragenuurtje morgen waarbij ANVR medewerkers en juristen jullie weer bijpraten over de actualiteiten en vragen beantwoorden.
14-07-2021

Per 1 juli is de NTA met KLM voor leisure-agenten niet verlengd. Dit betekent dat boekingen via het “traditionele” CRS-kanaal een NDC-toeslag krijgen. Deze toeslag is te vermijden door de boeking via NDC te maken. Dit kan via een direct-connect aansluiting, een aansluiting via een aggregator waaronder je CRS of via de KLM Agent Booking Tool voor agenten.
13-07-2021

Van het volgende bedrijf, D-reizen Online B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 20 juli 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl .
12-07-2021

Heden (12/7) ontvingen wij het bericht van zijn familie dat oud-VRO-bestuurder en drager van de gouden ANVR-speld Ferdinand Fransen afgelopen zondag is overleden op een leeftijd van 93 jaar. Wij hebben René Klawer gevraagd de rol van Ferdinand Fransen voor de ontwikkeling van de Nederlandse reisbranche te beschrijven.
12-07-2021

As. vrijdag 16 juli van 12:00 – 13:00 organiseert de ANVR weer een online vragenuurtje voor de leden Reisprofessionals. ANVR-medewerkers en juristen bespreken actualiteiten en beantwoorden allerhande vragen die de huidige situatie in de reisbranche oproepen.
08-07-2021

Vorige week is de landelijke mediacampagne #wijbrengenjou gelanceerd ter promotie van (reizen met) de touringcar. #wijbrengenjou is een gezamenlijk initiatief van Busvervoer Nederland, ANVR en voertuigproducenten Man, Van Hool, Evobus, Volvo en VDL.
08-07-2021

Hieronder de laatst ontwikkelingen wat betreft de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Deze informatie is afkomstig van de RVO.
08-07-2021

Per 1 juli zijn de KLM-tarieven zonder CRS-toeslag alleen beschikbaar via NDC. De ANVR voert overleg met KLM om er voor te zorgen dat de overgang naar NDC zo soepel mogelijk gaat. De ANVR hoort graag de eerste ervaringen.
08-07-2021

De ANVR heeft afspraken gemaakt met Transavia over een coulancebeleid voor oranje bestemmingen. Dit is specifiek afgesproken voor ANVR-leden en daarom alleen via de ledensite van de ANVR beschikbaar.
08-07-2021

Dit bericht is vanmorgen als persbericht uitgestuurd. Reissector ANVR maakt zich grote zorgen om het toenemend aantal besmettingen binnen Nederland, waardoor dit straks mogelijke desastreuze gevolgen heeft voor de Nederlander die zijn vakantie in het buitenland wil doorbrengen. Niemand, niet de consument en zeker niet de reisondernemingen, zit er op te wachten dat het (reis)net zich om Nederland sluit. De brancheorganisatie roept dan ook kabinet, gemeenten en andere betrokkenen op te controleren en te handhaven op de maatregelen, zodat zowel de vakantieganger als de reissector kan genieten van de beloofde mooie zomer.
08-07-2021

Vandaag kunnen ANVR reisprofessionals zich nog inschrijven voor het vragenuurtje morgen waarbij ANVR medewerkers en juristen jullie weer bijpraten over de actualiteiten en vragen beantwoorden.
07-07-2021

Het ministerie van Buitenlandse Zaken komt donderdag 8 juli met een aanpassing van het reisadvies naar Portugal. De regio Algarve verandert van geel naar oranje, waardoor reizigers die terugkeren uit deze regio een test moeten overleggen.
06-07-2021

​​De mutaties van afgelopen tijd zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van juni 2021
06-07-2021

Naast een bewijs van vaccinatie en een bewijs van negatief getest zijn, biedt de CoronaCheckApp als derde de mogelijkheid een zogenoemd bewijs van herstel van Covid19 op te halen. Dat kunnen reizigers zelf regelen, laat het ministerie van I&W ons vandaag weten.
05-07-2021

As. vrijdag 9 juli van 12:00 – 13:00 organiseert de ANVR weer een online vragenuurtje voor de leden Reisprofessionals. ANVR-medewerkers en juristen bespreken actualiteiten en beantwoorden allerhande vragen die de huidige situatie in de reisbranche oproepen.
01-07-2021

Tussen 1 juli en 31 augustus wil de overheid iedereen, die in deze periode getest moet worden om op vakantie te kunnen, een gratis test aanbieden. Gisteren is -met enige vertraging- daarvoor de overheidswebsite www.testenvoorjereis.nl gelanceerd. De ANVR is enthousiast over de aanbieding gratis testen, maar hoopt dat de nu nog zeer beperkte testcapaciteit en de ict-problemen die zich voordoen snel worden opgelost.

juni

29-06-2021

Reizigers die een reis bij jouw onderneming hebben geboekt en hiervoor een PCR- of sneltest moeten laten afnemen, kunnen dat via een speciale website gratis laten doen tussen 1 juli en 31 augustus 2021. Reizigers die getest moeten worden vóór 1 juli of ná 31 augustus komen niet in aanmerking voor een gratis test.
29-06-2021

Dit bericht is vanmorgen als persbericht verstuurd. Reisbrancheorganisatie ANVR, Consumentenbond, ANWB en garantiefonds SGR pleiten al langer voor een vliegticketgarantiefonds om de consument beter te beschermen bij faillissement van een luchtvaartmaatschappij. Na onderzoek, in opdracht van het Ministerie van IenW, tonen SEO en Lexavia aan dat een nationaal ticketgarantiefonds een goede oplossing is. De ANVR, enthousiast en tevreden met deze uitkomst, roept de politiek nu op dit ook daadwerkelijk te gaan regelen.
29-06-2021

Aon heeft in samenwerking met de ANVR een Calamiteitenverzekering ontwikkeld gericht op de risico’s die reisorganisatoren lopen bij het uitvoeren van reizen. Voor deze verzekering zijn de Nederlandse polisvoorwaarden beschikbaar en is een Q&A opgesteld.
28-06-2021

Per 1 juli veranderen een aantal regels specifiek voor de reisbranche. De ANVR zet ze voor je op een rij.
28-06-2021

Dit bericht is vamorgen als persbericht uitgestuurd. De Nederlander heeft deze zomer vooral behoefte aan een buitenlandse strandvakantie en corona speelt mee in het boekingsgedrag, maar een derde van de Nederlanders verwacht alsnog in de komende maanden een buitenlandse reis te boeken. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat GfK in opdracht van reiskoepel ANVR afgelopen maand heeft gehouden onder zo'n 1100 Nederlanders om te vragen naar hun boekingsgedrag en de intentie van reizen.
24-06-2021

Morgen 25 juni is er voor de ANVR Reisprofessionals weer de mogelijkheid om vragen te stellen aan ANVR medewerkers en juristen over actuele zaken als reisadviezen en inreisbeperkingen, (gratis) testen, voucherfonds, steunmaatregelen enz. Het 24e ANVR-vragenuurtje van 2021 zal weer online plaatsvinden van 12:00 – 13:00 uur. Volgende week vrijdag 2juli is er geen bijeenkomst. De volgende is dan vrijdag 9 juli, deze staat al in de agenda.
23-06-2021

IATA-agenten moeten 1 juli 2021 de cijfers 2020 aan IATA aanleveren. Veelal door werkdruk van accountants, lukt dat niet altijd. Vraag hiervoor op tijd uitstel van een maand aan. Let er tevens op dat per 1 juli de weekbetaling start.
23-06-2021

De gemaakte boekingen in mei 2021 laten een forse stijging zien t.o.v. april 2021. Ook ten opzichte van mei 2020 is dat het geval. In mei 2020 krabbelde de boekingen juist weer wat op na de desastreuze april 2020 maand. De stijging nu is sterker en meer dan 70% boven het niveau van mei 2020. Intercontinentaal is nog amper sprake van herstel. Slecht 13% van de boekingen is buiten Europa.
23-06-2021

Er treedt vanaf 1 juli 2021 nieuwe Europese btw-regelgeving in werking. Deze regels kunnen ook gevolgen hebben voor de afdracht van btw voor reisbureaus of reisagenten die bemiddelen bij reizen of reishandelingen in opdracht van particulieren en andere niet-ondernemers. Hieronder een uitleg.
23-06-2021

De ACM houdt in 2021 nadrukkelijk toezicht op de reisbranche en dan met name op de wijze waarop reisondernemingen invulling geven aan het terugbetalen van vouchers en van doorgeschoven reizen die opnieuw zijn geannuleerd. Uit hun toezicht komen nog een aantal belangrijke aandachtspunten naar voren.
23-06-2021

Op 22 juni 2021 heeft SGR bericht dat Sol Fly failliet is verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Met het vervallen van het deelnemerschap SGR komt het lidmaatschap van de ANVR te vervallen voor ANVR nummer 5164.
22-06-2021

De Nederlandse overheid gaat uitvoering geven aan een eerdere motie van de Tweede Kamer en gaat gratis testen ten behoeve van buitenlandse vakanties en reizen mogelijk maken. Tussen 1 juli en 31 augustus a.s. kunnen reizigers een gratis PCR- of sneltest laten doen en daarvoor een afspraak maken via een speciale website. Reizigers die getest moeten worden vóór 1 juli en ná 31 augustus komen niet in aanmerking voor een gratis test.
21-06-2021

Afwijken van de ANVR-voorwaarden ten nadele van de reiziger is niet toegestaan. Er wordt een uitzondering op deze regel gemaakt voor afwijkende annuleringskosten. Het is mogelijk eigen annuleringskosten te hanteren, die afwijken van de percentages in de ANVR voorwaarden. Voorwaarde is wel dat de touroperator voorafgaand aan de boeking duidelijk kenbaar maakt dat zij gebruik maakt van afwijkende annuleringsbepalingen. Ook moeten deze afwijkende voorwaarden bij de aanbieding/ offerte kenbaar worden gemaakt. Wij adviseren ten zeerste deze ook op de bevestiging/ factuur op te nemen.
21-06-2021

ANVR ontvangt vragen van leden over het boeken en afnemen van testen via Lead Healthcare, ANVR-official test partner en met wie de ANVR een raamovereenkomst heeft afgesloten. Graag lichten we een en ander toe.
21-06-2021

Je kunt je weer inschrijven voor het wekelijkse vragenuurtje voor ANVR-Reisprofessionals. As. vrijdag 25 juni van 12:00 – 13:00 zitten ANVR-medewerkers en juristen er weer klaar voor om vragen te beantwoorden en de actualiteiten te bespreken.
18-06-2021

Bijgaand bericht is zojuist als persbericht verstuurd. De reissector kijkt -na de persconferentie van vrijdagavond- met beduidend meer vertrouwen naar komende zomer; een seizoen waar veel reisbedrijven het van moeten hebben, zeker na zo lang op slot te hebben gezeten.
18-06-2021

Met het Europese ‘Digitaal Corona Certificaat’ (DCC) kunnen we binnenkort makkelijker reizen binnen de Europese Unie. Dit DCC geeft aan of iemand gevaccineerd is, recent negatief getest op corona of is hersteld van een coronabesmetting. Maar staan de gegevens van de reiziger wel geregistreerd, zodat deze straks ook ‘automatisch’ doorlopen in de CoronaCheck-app?
17-06-2021

De ANVR aangesloten reisondernemingen – verenigd in het Platform aangepaste vakanties – hebben een voor 2021 aangepaste versie van de handreiking aangepaste vakanties in Nederland opgesteld. Deze COVID-19-handreiking geldt voor gespecialiseerde organisaties, aangesloten bij ANVR, die groepsvakanties, logeerweken en logeerweekenden in Nederland organiseren voor mensen met een beperking die intensieve begeleiding en/of zorg nodig hebben. Deze organisaties fungeren in dit geval als een “zorginstelling op reis c.q. op locatie”.
17-06-2021

Op 1 juli aanstaande is het precies 3 jaar geleden dat de nieuwe richtlijn pakketreizen in de vorm van de Wet op de Pakketreis en het Gekoppelde Reisarrangement in werking is getreden. We zouden bijna vergeten dat een ruime maand eerder de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht werd. Nu reizen naar steeds meer bestemmingen gelukkig weer mogelijk wordt, is het ook goed om te kijken of je bedrijfsprocessen nog voldoen aan de eisen uit die wetgeving.
17-06-2021

Je kunt je vandaag nog inschrijven om het vragenuurtje bij te wonen morgen van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen praten je graag weer bij over actuele onderwerpen en beantwoorden vragen over uiteenlopende onderwerpen.
16-06-2021

Van het volgende bedrijf, Bucketlist Travel zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 23 juni 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl .
16-06-2021

ANVR heeft voor haar leden een raamovereenkomst afgesloten met Care4homecare en Lead Healthcare. Samen lanceren zij vandaag de website coronatest2travel.nl. Reizigers die een reis boeken via ANVR aangesloten reisondernemingen kunnen daar voor € 69,- een PCR-test laten afnemen.
16-06-2021

SGR heeft naar haar deelnemers onderstaande tekst gestuurd met daarbij de leaflet ‘Zo heb en houd je garantie op jouw geboekte vakantie’ die uitleg geeft over de eigen-bijdrage.
14-06-2021

Je kunt je weer inschrijven voor het wekelijkse vragenuurtje voor ANVR-Reisprofessionals. As. vrijdag 18 juni van 12:00 – 13:00 zitten ANVR-medewerkers en juristen er weer klaar voor om vragen te beantwoorden en de actualiteiten te bespreken.
10-06-2021

Je kunt je vandaag nog inschrijven om het vragenuurtje bij te wonen morgen van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen praten je graag weer bij over actuele onderwerpen en beantwoorden vragen over uiteenlopende onderwerpen.
10-06-2021

Emirates voert vanaf 1 juli 2021 een toeslag in voor CRS-boekingen. Dit betekent dat agenten een hoger tarief moeten rekenen aan klanten dan Emirates zelf rekent in geval van rechtstreekse boekingen. De agent kan deze toeslag ontlopen door een NDC-boeking te maken. Dit is echter amper mogelijk.
09-06-2021

In een rechtszaak van de Consumentenbond tegen KLM heeft de rechter geoordeeld dat KLM terecht een heffing mag opleggen aan de klant wanneer een geboekt ticket voor een deel niet wordt gebruikt of in de verkeerde volgorde wordt gebruikt (no-show).
09-06-2021

Op dit moment werkt de Nederlandse overheid op volle kracht aan de ontwikkeling van de Corona Check app, die de mogelijkheid biedt om (negatieve) testresultaten om te zetten in een persoonlijke QR-code en in een latere fase ook de mogelijkheid biedt een bewijs van vaccinatie om te zetten in een QR-code.
09-06-2021

In een brief aan de Tweede Kamer heeft de Minister van Financiën aangegeven in te stemmen met actieve provisie transparantie bij schadeverzekeringen (zoals reisverzekeringen). De opvatting van de Minister is voor de ANVR niet onverwacht maar wel teleurstellend.
08-06-2021

Heb jij je al ingeschreven voor het webinar 'Cleared for take-off, a safe restart of travel'? BARIN organiseert dit webinar en nodigt je uit om dit livestream te volgen op 16 juni. Schrijf je nu in!
07-06-2021

ANVR heeft met vakbonden FNV en CNV Vakmensen afgesproken de cao reisbranche, die eind juni as zou aflopen, te verlengen tot eind december 2021. Gedurende die periode is er geen collectieve loonsverhoging afgesproken.
07-06-2021

De inschrijving voor het wekelijkse vragenuurtje voor ANVR-leden is weer gestart. ANVR medewerkers en juristen praten jullie vrijdag 11 juni van 12:00 - 13;00 uur weer bij over actuele onderwerpen en beantwoorden vragen over uiteenlopende onderwerpen.
07-06-2021

Een nieuwe wet met betrekking tot vrijwillige ouderbijdragen in het primair en voortgezet onderwijs gaat het organiseren van schoolreizen beïnvloeden vanaf augustus 2021. De ANVR roept de leden op om ervaringen met de nieuwe regeling te delen. ANVR bespreekt dit vervolgens in het overleg met schoolreisorganisatoren.
07-06-2021

Per 1 juli loopt de NTA met KLM voor leisure agenten af. De NDC-distributietoeslag via Amadeus wordt vanaf 1 juli €1,47. Tot nu toe hebben lang niet alle agenten richting KLM aangegeven hoe ze vanaf 1 juli met KLM willen connecten. Dat betekent dat voor hen een toeslag komt van €26 per retour.
03-06-2021

Je kunt je vandaag nog inschrijven voor alweer het 21e vragenuurtje dat de ANVR organiseert in 2021. ANVR-, SGR- en Voucherfondscollega's zitten weer klaar vraagstukken van leden te behandelen, zoals over het Voucherfonds, testen, 'coronapaspoort', proefreizen, reisadviezen en andere actuele onderwerpen. Daarnaast kijken we als gebruikelijk terug op de voorgaande week en vooruit naar de komende periode.
02-06-2021

De Europese commissie heeft een nieuwe EU Air Safety List gepubliceerd van luchtvaartmaatschappijen die niet voldoen aan de noodzakelijke internationale veiligheids standaard. Deze luchtvaartmaatschappijen mogen niet vliegen binnen de EU, maar van belang is ook dat reizigers geïnformeerd moeten worden en aanspraak maken op omboeking of kosteloze annulering als hun vlucht wordt uitgevoerd met een carrier op deze meestal zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen.
02-06-2021

​​De mutaties van afgelopen tijd zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van februari - maart 2021
01-06-2021

Afgelopen vrijdag presenteerden de ANVR en de Nederlandse overheid de uitkomsten van het gedragsonderzoek gedurende de in april en mei jl. uitgevoerde testreizen. Onderdeel van de uitkomsten is een set met aanbevelingen aan reisondernemingen hoe de communicatie richting reiziger en vakantieganger de komende periode vorm te geven. Tijdens het door ANVR georganiseerde webinar bood de overheid ANVR reisbedrijven aan te ondersteunen met het vormgeven van die informatievoorziening.
01-06-2021

Lange tijd is er bij reisbureaus onzekerheid geweest over de grondslag van de TVL berekening. Wanneer de TVL wordt berekend over de marge, ontvangt een reisbureau grofweg 10 keer zo weinig dan een berekening over de bruto omzet. De ANVR heeft er steeds op gewezen dat dit onredelijk is. Een beslissing op een bezwaarschrift bij de RVO geeft nu duidelijkheid: de TVL wordt berekend over de omzet.
01-06-2021

BARIN (Board of Airline Representatives In the Netherlands), die het webinar 'Cleared for take-off, a safe restart of travel' organiseert, nodigt alle ANVR-leden uit om dit webinar livestream te volgen op 16 juni. Schrijf je nu in en volg het gesprek met Dick Benschop (President & CEO of Royal Schiphol Group), Pieter Elbers (President and CEO of KLM), Frank Oostdam (voorzitter ANVR) en Willie Walsh (Director General of IATA) over het weer openen van de grenzen.

mei

31-05-2021

De gemaakte boekingen in april 2021 laten een grote stijging zien t.o.v. april 2020. Dat is niet zo vreemd aangezien vorig jaar Nederland (en andere landen) in april in een lockdown ging. Aangezien dit geen goede vergelijk is, hebben we ook de cijfers van 2019 opgenomen. Vergelijkend met de cijfers van 2019, dan zien we dat met -61% de achterstand nog groot is, maar wel kleiner dan in maart.
31-05-2021

ANVR reisprofessionals kunnen zich weer inschrijven voor het wekelijkse vragenuur dat deze week plaatsvindt op vrijdag 4 juni van 12:00-13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen praten jullie bij over actuele onderwerpen en beantwoorden vragen over uiteenlopende onderwerpen.
28-05-2021

SGR en ANVR krijgen vragen over de afhandeling van claims van klanten uit het D-reizen dossier. Hieronder geven wij je een antwoord op regelmatig gestelde vragen. De antwoorden zijn afgestemd met SGR.
27-05-2021

​Grote en kleine ANVR-reisorganisaties voor zakenreizigers en vakantiegangers, (zelfstandige) reisagenten en dichtbij- en verre reizenspecialisten; zij hebben de overheidssteun hard nodig om 15 maanden stilliggen te overleven en om de komende maanden de coronacrisis te overbruggen. Nu de wereld eindelijk open gaat -nog maar op een kier-, is de reissector voorlopig tevreden met het verlengen van de steun in de komende drie maanden. Dit bericht is als persbericht uitgestuurd.
27-05-2021

Reiswerk verbindt graag werkgevers en werkzoekenden in de zoektocht naar personeel of juist een nieuwe baan. Verwacht jouw organisatie dat er binnenkort vacatures vrijkomen? Of hebben jullie al nieuwe werkplekken beschikbaar? Geef het door aan Reiswerk (en daarmee aan potentiële werkzoekenden). Reiswerk heeft de grootste vacaturebank van de reisbranche waardoor jullie vacature terecht komt bij een relevante groep werkzoekenden. Daarnaast komt de vacature voorbij in de nieuwsbrief van Reiswerk en wordt het onder de aandacht gebracht bij het UWV.
27-05-2021

Eind 2020 heeft de ANVR met vakbonden FNV en CNV Vakmensen een 4-tal cao's afgesproken. Naast een verlenging van de Sociaal Fonds cao t.bv. Reiswerk tot eind 2025, de modernisering van de arbeidsvoorwaarden-cao én de pensioen-cao hebben partijen ook een cao afgesproken t.b.v. de reparatie van het derde ww-jaar. Reisondernemingen worden deze weken benaderd door SPAWW en hebben hier veel vragen over.
27-05-2021

Je kunt je nog inschrijven voor het ledenwebinar van de ANVR over de learnings van de testreizen. De ANVR organiseert samen met de Nederlandse overheid een webinar over de uitkomsten van de testreizen naar Rhodos en Gran Canaria, die in april respectievelijk mei zijn georganiseerd door Sunweb / Transavia en TUI / Corendon. De gedragsonderzoekers die tijdens de reizen zijn mee geweest geven een uitgebreide toelichting op hun bevindingen. Het webinar vindt plaats morgen van 11.00-12.00 uur.
27-05-2021

Je kunt je vandaag nog inschrijven voor het 20ste vragenuurtje van 2021. ANVR-, SGR- en Voucherfondscollega's zitten weer klaar vraagstukken van leden te behandelen, zoals over het Voucherfonds, testen, 'coronapaspoort', proefreizen, reisadviezen en andere actuele onderwerpen. Daarnaast kijken we als gebruikelijk terug op de voorgaande week en vooruit naar de komende periode.
25-05-2021

ANVR-leden kunnen zich nog inschrijven om de digitale Algemene Ledenvergadering van de ANVR bij te wonen op donderdag 27 mei van 16.00 – 17:30 uur. De stukken zijn beschikbaar op het ledendeel - MIJN ANVR – bij het onderwerp Algemene Ledenvergadering.
25-05-2021

Reisprofessionals werkzaam bij ANVR-leden kunnen zich weer inschrijven voor het wekelijkse vragenuurtje dat as vrijdag weer plaatsvindt van 12:00 – 13:00 uur via Microsoft Teams. ANVR medewerkers en juristen praten jullie bij over actuele onderwerpen en beantwoorden vragen over uiteenlopende onderwerpen.
21-05-2021

Op 11 mei jl. heeft een record aantal bedrijven aan het ANVR-webinar over de nieuwe Aon Calamiteitenverzekering deelgenomen. Deze calamiteitenverzekering is in samenwerking met de ANVR ontwikkeld en dekt de schade wanneer een reis door een calamiteit niet kan worden uitgevoerd.
21-05-2021

Bijgaand bericht is zojuist als persbericht uitgestuurd. Reisbranche ANVR, vrijdagmorgen in een informatief gesprek met kabinetsinformateur mevrouw Mariëtte Hamer en vertegenwoordigers van andere sectoren, dringt aan op een politiek duidelijk beleid om snel te herstellen van de grote maatschappelijke en economische gevolgen van de coronapandemie. De reisbranche, één van de zwaarst getroffen sectoren, doet praktische voorstellen voor op korte termijn, maar schuwt toekomstige uitdagingen waar de reissector voor staat niet en biedt ook voor op de lange termijn concrete suggesties aan voor het regeerakkoord.
21-05-2021

Je kunt je nog inschrijven voor het ledenwebinar van de ANVR over de learnings van de testreizen. De ANVR organiseert samen met de Nederlandse overheid een webinar over de uitkomsten van de testreizen naar Rhodos en Gran Canaria, die in april respectievelijk mei zijn georganiseerd door Sunweb / Transavia en TUI / Corendon. De gedragsonderzoekers die tijdens de reizen zijn mee geweest geven een uitgebreide toelichting op hun bevindingen. Het webinar vindt plaats op vrijdag 28 mei a.s. van 11.00-12.00 uur.
20-05-2021

Je kunt je vandaag nog inschrijven voor het 19e vragenuurtje van 2021. ANVR- medewerkers en juristen zitten weer klaar vraagstukken van leden te behandelen, zoals over het Voucherfonds, testen, ‘coronapaspoort’, proefreizen, reisadviezen en andere actuele onderwerpen.
19-05-2021

Tijdens een webinar op 16 juni a.s., georganiseerd door BARIN -Board of Airline Representatives In the Netherlands-, wordt ingegaan op het weer openen van de grenzen. Want voor welke uitdagingen staat de reis- en luchtvaartbranche als we weer mogen reizen? Wat komt er allemaal bij kijken en welke stappen moeten er worden gezet, zodat de reisbranche weer volledig kan opstarten? Noteer alvast de datum, want de definitieve uitnodiging volgt.
19-05-2021

Ben je reisagent of reisorganisatie en heb je nog geen aanvraag gedaan voor een lening uit het Voucherfonds? Je kunt deze nog steeds en geheel vrijblijvend aanvragen! Maar dien je deze pas na 31 mei 2021 in, dan kan het zijn dat jouw aanvraag een langere doorlooptijd heeft, omdat het Voucherfonds-team dat de aanvragen beoordeelt vanaf dat moment wordt afgeschaald.
19-05-2021

De ANVR organiseert samen met de Nederlandse overheid een webinar over de uitkomsten van de testreizen naar Rhodos en Gran Canaria, die in april respectievelijk mei zijn georganiseerd door Sunweb / Transavia en TUI / Corendon. De gedragsonderzoekers die tijdens de reizen zijn mee geweest geven een uitgebreide toelichting op hun bevindingen. Het webinar vindt plaats op vrijdag 28 mei a.s. van 11.00-12.00 uur.
18-05-2021

Het antwoord is te vinden op het ledendeel onder Luchtvaart – Corona vragen en nieuws.
17-05-2021

Deze week is het ANVR Vragenuurtje weer op vrijdag van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen zijn weer present om de ANVR leden bij te praten en vragen te beantwoorden over uiteenlopende onderwerpen.
12-05-2021

Het bestuur van de ANVR nodigt de leden uit voor de 81ste Algemene Ledenvergadering van de ANVR die wordt gehouden op donderdag 27 mei a.s. van 16.00-17.30 uur. Ook deze ledenvergadering wordt digitaal georganiseerd.
11-05-2021

Dit bericht is vanavond als persbericht verstuurd. De reissector is blij dat vanavond tijdens de persconferentie bekend werd gemaakt dat het oranje reisadvies, door het ministerie van Buitenlandse Zaken eerder generiek vastgesteld voor de hele wereld tot 15 mei, komt te vervallen en vanaf half mei wordt vervangen door een reisadvies dat individueel per land wordt bepaald. Tel daarbij op de instemming van het Europees Parlement en de Commissie om voor reizigers te komen tot een 'EU Covid-19-certifcaat' en de sector én vakantiegangers kunnen zich opmaken en verheugen op een mooie zomer. De sector vertrouwt er dan ook op dat het kabinet tijdig zorgdraagt voor een internationaal erkend vaccinatie- c.q. testbewijs dat reizigers in staat stelt om naar het buitenland te reizen.
10-05-2021

Door het Verbond van Verzekeraars is een tool ontwikkeld waarmee bedrijven kunnen zien wat de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken in het verleden zijn geweest. Als je geïnteresseerd bent vragen we je de ANVR te informeren. Mogelijk kan een collectief abonnement worden genomen.
10-05-2021

Je kunt je vandaag en morgen nog inschrijven voor het vragenuurtje dat de ANVR deze week organiseert op woensdag van 12:00 – 13:00 uur. ANVR- medewerkers en juristen beantwoorden graag weer vragen van leden over het 'coronapaspoort', testen, proefreizen, reisadviezen, Voucherfonds en andere actuele onderwerpen.
06-05-2021

De ANVR roept minister Koolmees van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op om samen met de reissector nog eens te kijken naar de uitvoering 'Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten' (TONK regeling). Veel kleine, zelfstandige reisondernemers geven aan dat bij sommige gemeenten sprake lijkt van willekeur bij het al dan niet toekennen, terwijl Koolmees in de media liet weten dat "onbekendheid en schaamte" een rol kunnen spelen bij het te weinig gebruikmaken van deze regeling. Dit bericht is vanmorgen als persbericht uitgestuurd.
06-05-2021

Je kunt je nog inschrijven voor dit webinar over de calamiteitenverzekering die ANVR heeft ontwikkeld in samenwerking met AON exclusief voor ANVR-leden. De verzekering dekt de schade wanneer een reis door een calamiteit niet kan worden uitgevoerd. Een belangrijke uitzondering is een pandemie á lá Covid-19.
05-05-2021

We ontvingen bericht van een reisondernemer over verlaging van de uitkering NOW en verzoek van UWV om terugbetaling van deel uitgekeerde bedrag. Dit zou te maken hebben met daling van de loonsom na aanvraag NOW Q1 en Q2. Veel reisbedrijven hebben medewerkers moeten laten gaan waardoor een andere berekening noodzakelijk is, maar het lijkt erop dat dit in bepaalde gevallen onredelijk en mogelijk onterecht nadelig uitpakt. ANVR wil bekijken of we richting UWV en politiek actie kunnen ondernemen met voorbeelden.
04-05-2021

ANTOR Nederland, Association of National Tourist Office Representatives in the Netherlands, organiseert op dinsdag 11 mei 2021 voor het eerst een Online Trade Workshop voor reisagenten, ZRA's en touroperators. De hele dag kunnen reisagenten, ZRA's en touroperators in gesprek met vertegenwoordigers van maar liefst 25 bestemmingen: Aruba, België Vlaanderen, België Wallonië, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Israël, Kroatië, Luxemburg, Maleisië, Marokko, Peru, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Zweden en Zwitserland. Meld je aan!
03-05-2021

Deze week is er geen regulier vragenuur op de vrijdag. Je kunt je nu inschrijven voor het eerstvolgende vragenuur dat plaatsvindt op woensdag 12 mei i.v.m. het Hemelvaartweekend.

april

30-04-2021

In samenwerking met de ANVR heeft Aon een calamiteitenverzekering ontwikkeld exclusief voor ANVR-leden. De verzekering dekt de schade wanneer een reis door een calamiteit niet kan worden uitgevoerd. Een belangrijke uitzondering is een pandemie á lá Covid-19. Op 11 mei a.s. organiseren ANVR en Aon een webinar hierover.
29-04-2021

Morgen, vrijdag 30 april van 12:00 – 13:00 uur, is alweer het 17e vragenuurtje van 2021. Als je nog niet hebt ingeschreven kun je dit alsnog doen tot het einde van de middag. Volgende week, vrijdag 7 mei, is er geen vragenuurtje. De week daarop is de bijeenkomst in verband met het Hemelvaartweekend op woensdag 12 mei. Daarna weer regulier op vrijdag vanaf 21 mei.
29-04-2021

In het ANVR-bericht van 28 april over de financiering van in 2020 omgeboekte reizen is een verkeerde koptekst geplaatst.
28-04-2021

ANVR en SGR onderzoeken of het ministerie van EZK bereid is om eventuele overschotten in het Voucherfonds aan te wenden ten behoeve van financiering van in 2021 geannuleerde reizen. Hiervoor inventariseren we de behoefte om zicht te krijgen op deze problematiek.
28-04-2021

IATA zal op 30 juni 2021 de RA procedure in BSPlink wijzigen, waarbij een aanvulling wordt ingevoerd op de BSP procedure voor de verwerking van Refund Applications in BSPlink. Op het ledendeel MIJN ANVR bij het onderwerp ‘Luchtvaart – BSP-regels & procedures lezen leden een uitleg van deze procedure.
26-04-2021

Je kunt je als ANVR-Reisprofessional weer inschrijven voor het wekelijkse vragenuurtje waar ANVR medewerkers en juristen van 12:00 – 13:00 uur je bijpraten en vragen beantwoorden.
23-04-2021

Op 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (‘WHOA’) in werking getreden. De WHOA geeft ondernemingen in financiële moeilijkheden de mogelijkheid hun schulden te herstructureren om zo een faillissement te voorkomen, of om op een gecontroleerde manier tot een afwikkeling van de onderneming te komen.. Hieronder een uitleg.
23-04-2021

De boekingscijfers voor maart 2021 laten een voorzichtige stijging zien in boekingen. Uiteraard is de achterstand nog groot maar een vergelijking met de cijfers van 2020 maar ook 2019 laat een duidelijke stijging zien t.o.v. van de voorgaande maanden. Zo steeg het aantal boekingen in maart met 23% ten opzicht van b.v. januari en februari 2021.
23-04-2021

Wij hebben eerder leden geïnformeerd dat er ANVR vertrouwenspersonen zijn. Deze kunnen met jou als ondernemer sparren over dilemma’s als het gaat om reorganiseren, verkopen of beëindigen van je bedrijf. Dat bericht heeft er toe geleid dat niet alleen ondernemers met dilemma’s zich tot de ANVR hebben gewend. Ook (oud-)ondernemers reageerden en gaven aan branchegenoten te willen helpen én bedrijven lieten ons weten interesse te hebben in de overname van andere bedrijven voor zover dat aan de orde is.
22-04-2021

Als je nog niet hebt ingeschreven voor het ANVR-vragenuurtje van deze week dan kan dit nog vandaag tot het einde van de middag. ANVR medewerkers en juristen zijn van 12:00 – 13:00 uur weer present om de ANVR leden bij te praten en vragen te beantwoorden.
22-04-2021

Deze maand lanceert Stichting Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reissector, Travel College students. Het leerplatform is er specifiek op gericht om het gat tussen onderwijs, student en de reisbranche verder te verkleinen zodat studenten met de juiste skills de arbeidsmarkt betreden. In de eerste weken wordt een pilot gedraaid met studenten van de travel, leisure & hospitality opleidingen van MBO Amersfoort en Zadkine. Vanaf mei zal een pilot draaien voor de toerisme studenten van het hbo waarna in juni het platform officieel beschikbaar zal worden voor alle onderwijsinstellingen.
21-04-2021

Transavia verlengt de termijn van aanvraag coulance voor API & Partnerportal. Voortaan kunnen aanvragen vanaf maximaal 4 weken tot 5 werkdagen voor vertrek worden aangevraagd. Dit deelde Transavia mee in het reguliere overleg met de ANVR. Door de ANVR vertegenwoordigers was hier diverse malen op aangedrongen.
21-04-2021

KLM Nederland zal de NTA per 1 juli voor de leisure niet verlengen. Dit betekent dat traditionele GDS-boekingen €13 per enkele reis duurder worden. Consolidators en OTA’s kunnen deze toeslag ontwijken via een directe NDC-koppeling of koppeling via een aggregator (waaronder ook het NDC aanbod via de CRS wordt gerekend). De beëindiging van de NTA voor de business travel is door AF/KL gepland op 1 november 2021.
20-04-2021

Zet stappen in duurzaamheid en draag bij aan een betere toerisme industrie én verbeter je organisatie intern door middel van het Travelife certificeringsprogramma. Travelife helpt reisorganisaties te verduurzamen aan de hand van vastgestelde criteria en standaarden. Deze standaarden geven richtlijnen aan op het gebied van duurzaamheidsmanagement, sociaal beleid, communicatie met partners, selectie van accommodaties en excursies en klantencommunicatie.
19-04-2021

De ANVR krijgt regelmatig vragen over de aansprakelijkheid van retailers bij levering door buitenlandse leveranciers van reisonderdelen of complete pakketreizen. Een lastige kwestie kan ook aan de orde zijn als bijvoorbeeld een touroperator failliet gaat die wel SGR deelnemer is, maar niet bij SGRZ was aangesloten. De ANVR heeft daarom even de belangrijkste vragen én antwoorden op een rij gezet.
19-04-2021

Je kunt je als ANVR-Reisprofessional weer inschrijven voor het wekelijkse vragenuurtje waar ANVR medewerkers en juristen van 12:00 – 13:00 uur je bijpraten en vragen beantwoorden.
16-04-2021

Uit de BSP-cijfers van maart 2021 blijkt een forse groei in verkoop in de maart t.o.v. februari. De gross sales bedroeg in USD 30,6 mln, t.o.v. de USD 14,4 mln in februari.
16-04-2021

Stichting Reiswerk heeft, in samenwerking met Stichting de Buitenboordmotor, weer een aantal plekken beschikbaar voor werknemers in de reisbranche die hun baan (dreigen te) verliezen of hebben verloren als gevolg van de corona crisis. Het is inmiddels de tweede samenwerking. Afgelopen november werden vanuit Reiswerk 3 oud medewerkers uit de reisbranche gekoppeld aan de Buitenboordmotor. Deze 3 medewerkers hebben 2,5 maand lang deelgenomen aan ‘De Proeftuin’. En met succes want één van deze 3 mensen volgt nu een omscholingstraject naar docent. Op 17 mei 2021 start de volgende Proeftuin.
15-04-2021

De jaarlijkse wisseling van de coördinerende alarmcentrale heeft inmiddels per 1 april plaatsgevonden. Allianz Global Assistance heeft deze dienst tot 1 april 2022 overgenomen van de ANWB Alarmcentrale. Het schema met de dienstdoende alarmcentrales is opgenomen in het ANVR Noodplan, dat geactualiseerd.
15-04-2021

Door het kabinet is begin dit jaar de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) in het leven geroepen. De TONK is sinds maart beschikbaar en kan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 bij jouw gemeente worden aangevraagd.
15-04-2021

Als je nog niet hebt ingeschreven voor het ANVR-vragenuurtje van deze week dan kan dit nog vandaag tot het einde van de middag. ANVR medewerkers en juristen zijn van 12:00 – 13:00 uur weer present om de ANVR leden bij te praten en vragen te beantwoorden.
15-04-2021

Op de ANVR-site is een geheel nieuwe trainingsmodule, die de oude vervangt, te vinden: 'Bescherm kinderen in toerisme'. Deze nieuwe module gaat niet alleen in op hoe te handelen als je als reis(bege)leider of als reiziger wordt geconfronteerd met seksuele uitbuiting van kinderen, maar gaat ook in op wat je kunt doen of laten op de bestemming als het gaat om kinderen die opgroeien in armoede of als het gaat om weeshuistoerisme.
15-04-2021

Op woensdag 28 april 2021 van 11 tot 12 uur organiseert het Roundtable Team 'Human Rights in Tourism' een webinar voor vooral kleine en middelgrote touroperators. Je kunt hier aan deelnemen door je te registeren.
14-04-2021

Inmiddels is het Voucherfonds een feit en hebben tal van reisondernemingen een lening aangevraagd bij het Voucherfonds. In tegenstelling tot door sommigen wordt aangenomen, kunnen ook reisagenten gebruikmaken van dit Voucherfonds.
14-04-2021

Dinsdagavond, 13 april 2021, ontvingen ANVR en SGR bericht dat WRC Reizen Groep BV financieel onvermogen heeft aangemeld. Het faillissement is woensdag 14 april 2021 uitgesproken. WRC handelde onder de namen: WRC Reizen, WRC-hat Reizen, Cruise Factory, Zuid-Europa Reizen, Club Amerika Reizen, Club Canada Reizen En Club Australië Reizen. Het deelnemerschap aan het Calamiteitenfonds is tevens vandaag beëindigd. Met de beëindiging van het deelnemerschap SGR is tevens het ANVR-lidmaatschap komen te vervallen voor ANVR nr. 4670.
14-04-2021

Je kunt je vandaag nog inschrijven voor deze bijeenkomst morgen, donderdag 15 april, van 17:00 – 18:00 uur (online via Teams). Per abuis was in het agenda-item een foutieve tijd opgenomen. Dit is inmiddels recht gezet. Tijdens deze inspiratiesessie vertelt Thecla Amoureus, project manager van de Vakantiebeurs over een nieuw online concept en de mogelijkheden die er zijn voor branchepartijen om aan te haken en consumenten te bereiken.
13-04-2021

In het gesprek tussen reisbrancheorganisatie ANVR en Mona Keijzer op 12 april heeft de Staatssecretaris vrijwel geen uitzicht geboden op sectorspecifieke hulp voor de reisbranche. Zowel het doortrekken van de annuleringskostenregeling naar Q2 als de gevraagde aanpassing van de TVL-regeling voor kleine reisorganisaties is door de Staatssecretaris resoluut afgewezen. Tevens is gesproken over een mogelijke onderbenutting van de toegezegde € 400 mln voor het Voucherfonds. Dit geld moet volgens Keijzer terug naar Financiën, maar na enig aandringen vond zij het geen bezwaar om hiervoor nog een keer wat ideeën aan haar toe te sturen. Het kabinet spreekt nog wel over een pakket aan maatregelen voor Q3 en Q4, maar dit betreft geen specifieke steun voor de reisbranche.
13-04-2021

Sinds 1 januari 2021 bouwen reisprofessionals niet langer pensioen op bij Reiswerk Pensioenen, maar bij pensioenfonds PGB. Binnen het pensioenfonds kunnen werkgevers en werknemers invloed uitoefenen via verschillende platforms. Voor één van die platforms is ANVR nu op zoek naar een vertegenwoordiger namens de reisbranche.
12-04-2021

Deze week wordt de eerste reis uitgevoerd die valt onder de afspraken met de overheid over zogenoemde 'proefreizen'. Ook een tweede reis komt er hopelijk snel aan. De ANVR wordt deze periode door heel veel bedrijven benaderd met de vraag of een bepaalde reis die ze zelf willen uitvoeren ook in aanmerking kan komen als pilotreis. Helaas is dat niet mogelijk. Hoe zit dat precies?
12-04-2021

SGR wil met het filmpje dat zij hebben gemaakt de consument gerust stellen en uitleggen wat zij kunnen en moeten doen, en wat er komt kijken bij een faillissement van een reisonderneming.
12-04-2021

Afgelopen zaterdag was de ANVR website tijdelijk niet bereikbaar waardoor inschrijven voor de ‘Vakantiebeurs Inspiratiesessie’ niet mogelijk was. Als je nog niet hebt ingeschreven kun je nu weer terecht.
12-04-2021

De inschrijving is weer gestart voor het wekelijkse vragenuurtje waar ANVR medewerkers en juristen van 12:00 – 13:00 uur weer present zijn om de ANVR leden bij te praten en vragen te beantwoorden.
12-04-2021

De campagne 'Just Book It' wil twijfels bij consumenten wegnemen en overtuigen dat boeken écht weer kan, al moeten we nog even wachten voordat we kunnen reizen. Maar voorpret wil ook wat! Maar dat werkt natuurlijk het best en het meest overtuigend als we die boodschap gezamenlijk brengen. Daarvoor hebben we een toolkit samengesteld.
09-04-2021

ANVR heeft eind 2020 met vakbonden FNV en CNV Vakmensen een viertal nieuwe CAO’s gesloten. Een daarvan betreft de (verzamel-) CAO met als oogmerk de reparatie van het derde ww-jaar. Voor deze CAO is nu een AVV (algemeen verbindend verklaring) afgegeven.
08-04-2021

De ANVR heeft het onlangs het raamcontract met Lagro Geelkerken Advocaten vernieuwd. ANVR-leden krijgen 15% korting op de standaarduurtarieven. Tevens is het uurtarief inclusief de opslag van algemene kantoor kosten (gebruikelijk zo`n 5 %).
08-04-2021

Uit onderzoek van Reiswerk blijkt dat de werkgelegenheid in de reissector met een kwart is gedaald in 2020. Met het faillissement van D-rt loopt dat aantal nu nog veel verder op.
08-04-2021

Op 7 maart 2021 is Czech Airlines failliet verklaard. Ondertussen voert de luchtvaartmaatschappij nog steeds vluchten uit en wordt gezocht naar een doorstart. Alhoewel de faillissementswetgeving in Tsjechië anders is dan in Nederland, dien je wel je vorderingen in te dienen bij de curator van Czech Airlines. De ANVR onderzoekt of dit collectief kan worden gedaan. Dit bericht lezen leden verder op het ledendeel - MIJN ANVR – bij Luchtvaartnieuws.
08-04-2021

Als je nog niet hebt ingeschreven voor het ANVR-vragenuurtje van deze week dan kan dit nog vandaag tot het einde van de middag.
08-04-2021

Na een jaar waarbij het vooral bij dromen over vakantie bleef, komt het moment waarop we weer echt op reis mogen, steeds dichterbij. De 'I ♥ Travel' show – over een paar maanden – wordt een interactieve online reisbeleving die vakantieliefhebbers even wil doen wegdromen. Vakantiebeurs Festival laat consumenten via een online platform bijzondere droombestemmingen zien en toont hoe veilig reizen er in 2021 uitziet.
07-04-2021

Gistermiddag was de website van ANVR overbelast en ontstonden er problemen bij het aanmelden voor het vragenuurtje en het MKB touroperators platform. Inmiddels is dit opgelost. Degenen die zich nog niet hebben kunnen aanmelden kunnen dit nu alsnog doen.
06-04-2021

Minister Van 't Wout heeft in het vragenuurtje vandaag gemeld dat hij het proces wat betreft de afwikkeling van het faillissement van D-rt afwacht, dit op vragen van SP-kamerlid Van Kent. Van Kent vroeg of de minister bereid was om samen met de branche-organisatie te kijken naar een doorstart.
06-04-2021

In een brief van afgelopen vrijdag heeft Staatssecretaris Mona Keijzer het toetsingskader voor de voucherregeling voor de reisbranche gepubliceerd. Het kabinet heeft dit steunverzoek ingewilligd en een aanvullende faciliteit van €400 mln aan het garantiefonds SGR beschikbaar gesteld voor de verstrekking van liquiditeitsleningen aan reisorganisaties. Met de brief van de Staatssecretaris bevestigt zij dat de regeling voldoet aan de voorschriften voor steun zoals deze zijn vastgesteld door de Europese Commissie.
06-04-2021

De vierde platform bijeenkomst voor ANVR mkb-touroperators van het nieuwe jaar vindt plaats op donderdag 8 april a.s. van 16:00 - 17:30 uur. Onder meer de stand van zaken op het gebied van het faillissement van D-reizen en de ontwikkelingen bij het Voucherfonds staan op de agenda.
06-04-2021

Op dinsdag 6 april 2021 is D-rt Retail BV (handelend onder de namen D-reizen en VakantieXperts) failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. Daarmee is het lidmaatschap van de ANVR per heden eveneens komen te vervallen. D-reizen heeft 285 winkels en een website in Nederland. Let op: de franchise-ondernemingen die opereren onder dezelfde merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement en zijn nog steeds lid van de ANVR.
06-04-2021

Via de agenda op het ledendeel - MIJN ANVR - kun je je als ANVR reisprofessional weer inschrijven voor het wekelijkse ANVR-vragenuurtje van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen zitten er weer klaar voor om je bij te praten en in te gaan op de actualiteit en vragen die bij de leden leven.
01-04-2021

​Dit bericht lezen leden verder op het ledendeel - MIJN ANVR – bij Luchtvaartnieuws - Corona vragen & nieuws.
01-04-2021

Als je nog niet hebt ingeschreven voor het ANVR-vragenuurtje van deze week dan kan dit nog vandaag tot het einde van de middag. Bij dit vragenuurtje zal Don Kaspers namens het Voucherfonds aanwezig zijn om wederom een toelichting te geven over het Voucherfonds en vragen hierover te beantwoorden.

maart

31-03-2021

De ledenvergadering van de ANVR is op 30 maart akkoord gegaan met het voorstel van het bestuur om de contributiebetaling 2021 door de leden later te laten plaatsvinden. De aanpassing volgde op het verzoek van een aantal leden, verwijzende naar de liquide positie van veel bedrijven op dit moment.
31-03-2021

Nu, na de lancering van de International Tourism Plastic Pledge door MVO Nederland zo'n 1,5 jaar geleden, waarbij 200 ondertekenaars zich uitspraken tegen plasticvervuiling, is het tijd om groter te denken. Dit initiatief om plasticvervuiling in de toeristische sector tegen te gaan, gaat van internationaal over in de Global Tourism Plastic Initiative (GTPI) van de UNWTO. Daarom organiseert MVO Nederland op 15 april 2021 de Engelstalige masterclass 'Collaboration in the fight against plastic pollution' als online webinar.
30-03-2021

Van het volgende bedrijf, Clips Cycling Holidays zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 6 april 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl
30-03-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpt in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
30-03-2021

De Europese Commissie heeft zojuist een Nederlandse leningsregeling van € 400 miljoen goedgekeurd. De lening is ter ondersteuning van bedrijven die pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen aanbieden in het kader van het coronavirus.
30-03-2021

Gisteren was er een storing in het inschrijfsysteem voor bijeenkomsten waar met name de inschrijving voor het ANVR-vragenuurtje van as. vrijdag 2 april door werd beperkt. Dit is gistermiddag opgelost zodat als je nog niet hebt ingeschreven je nu weer kan aanmelden.
29-03-2021

​De mutaties van afgelopen tijd zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van februari - maart 2021
29-03-2021

Heb je als ANVR Reisprofessional vragen aan de ANVR of wil je iets delen met de andere deelnemers schrijf je dan in voor het ANVR-vragenuurtje dat as. vrijdag weer wordt georganiseerd van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen zitten er weer klaar voor om jullie bij te praten en in te gaan op de actualiteit en vragen die bij de leden leven.
27-03-2021

ANVR, Saxion Hogeschool en Nyenrode Universiteit hebben het initiatief genomen om de toeristische sector te helpen bij de implementatie van Blockchain technologie. Dit doen we onder andere via de organisatie van masterclasses en door het uitvoeren van onderzoek. Bij dat laatste vragen we jullie hulp.
27-03-2021

Op dinsdag 30 maart aanstaande vindt de 80ste (buitengewone) Algemene Ledenvergadering plaats van de ANVR. Deze (digitale) ledenvergadering is georganiseerd door het bestuur van de ANVR na de oproep daartoe van 9 van haar leden die tenminste 10% van de stemmen vertegenwoordigen. Het enige door de oproepers gevraagde agendapunt betreft ‘aanpassing van de bijdrage aan ANVR over het boekjaar 2021 waarbij aangesloten wordt bij de marktsituatie en de financiële positie van de ANVR-leden’.
25-03-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpt in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
25-03-2021

Na de persconferentie stuurt de ANVR in een open brief aan Minister Van 't Wout dringend aan op een gesprek om te bezien op welke wijze de reisbranche de komende maanden kan worden ondersteund. Die steun is hard nodig nu de reisbeperkingen weer met een maand zijn verlengd tot half mei en er tot heden nog geen perspectief is gegeven op de zomervakantie anders dan 'goede hoop'.
25-03-2021

Als je nog niet hebt ingeschreven voor het ANVR-vragenuurtje van deze week dan kan dit nog vandaag tot het einde van de middag. Bij dit vragenuurtje van 12:00 – 13:00 uur zal Don Kaspers namens het Voucherfonds aanwezig zijn voor een update over het Voucherfonds en vragen hierover te beantwoorden.
24-03-2021

Dat reizen nu nog even niet kan weten we, maar dat hoeft niemand te weerhouden om nu alvast een zomervakantie te boeken. Vandaag starten we daarom de campagne ‘Just Book It’; een campagne die gezamenlijk en enthousiast door en met een aantal reisbedrijven in de afgelopen dagen is ontwikkeld en waarmee we de twijfels van de consument willen omzetten in voorpret dat al bij het boeken begint.
23-03-2021

De boekingscijfers voor februari 2021 laten nog geen echte verbetering zien. Weliswaar is de terugval ten opzichte van een jaar geleden (-72%) iets minder groot dan in januari (-80%) maar er kan niet echt van een verbetering worden gesproken, wanneer in ogenschouw wordt genomen dat in februari 2020 de eerste effecten van Covid zichtbaar werden via een toen nog bescheiden (-12%) terugval in boekingen. Kijkend naar de bestemmingen blijft UK/Ierland koploper in de terugval in boekingen met -87%.
23-03-2021

Graag doen we je hierbij het persbericht toekomen dat wij vanavond na de persconferentie hebben verstuurd naar de media.
23-03-2021

Onlangs hebben wij van veel leden een opgave ontvangen van de nog uitstaande problematische restituties die luchtvaartmaatschappijen nog steeds niet hebben uitbetaald. Wij zien dat er bij de meeste luchtvaartmaatschappijen wel voortgang wordt geboekt in het terugbrengen van het aantal refunds, maar in enkele gevallen is er zelfs geheel geen sprake van enige verbetering.
23-03-2021

Pelikaan Travel voert een aantal codes t.b.v. verschillende soorten overeenkomsten. Met de doorgevoerde wijzigingen in de codetabel wordt duidelijk waar welk label voor staat bij Pelikaan Travel Gmbh.
22-03-2021

Heb je vragen aan de ANVR of wil je iets delen met de andere deelnemers schrijf je dan in voor het ANVR-vragenuurtje dat ook deze vrijdag weer wordt georganiseerd van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen zitten er weer klaar voor om jullie bij te praten en in te gaan op de actualiteit en vragen die bij de leden leven. Deze vrijdag zal ook weer iemand van SGR aanwezig zijn om vragen t.a.v. het Voucherfonds te beantwoorden en de actuele stand van zaken toe te lichten.
22-03-2021

Onlangs hebben wij bevestiging gekregen dat de luchtvaartmaatschappij Czech Airlines door de rechtbank in Praag failliet is verklaard.
18-03-2021

Van het volgende bedrijf, Efef BV., zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 25 maart 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl.
18-03-2021

Als je nog niet hebt ingeschreven kan dit vandaag nog voor het 45e ANVR vragenuurtje. Op 13 maart 2020 organiseerde ANVR het eerste vragenuur. De behoefte blijft groot gezien het aantal deelnemers dat in dit afgelopen bewogen jaar is blijven toenemen. Ook morgen zullen ANVR medewerkers en juristen jouw vragen weer beantwoorden. Het vragenuur wordt niet opgenomen dus als je erbij wilt zijn, schrijf je in.
18-03-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpt in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
17-03-2021

Op donderdag 25 maart as. vindt de eerste van twee gratis webinars plaats, waarin Travelife algemene informatie zal geven over het hoe en waarom om Travelife partner te worden. Travelife is een management- en certificeringsprogramma voor o.m. reisorganisaties die duurzaam willen ondernemen. Het gaat daarbij om commitment en een (steeds) duurzame bedrijfsvoering. Inschrijven is nog mogelijk.
17-03-2021

Er zijn nog steeds bedrijven die last hebben van het probleem dat de RVO een verkeerde SBI-code gebruikt voor het bedrijf voor toekenning TVL. Door Staatssecretaris Keijzer is de afgelopen week hierover een brief gezonden aan de Tweede Kamer. De Staatssecretaris geeft aan dat er een herbeoordeling komt. Gelet op de problemen (nog steeds) richt de ANVR hiervoor een mailgroep op voor bedrijven met een onjuiste sbi-code.
17-03-2021

In 2020 zijn er veel meer nieuwe geschillen aangemeld bij de Geschillencommissie Reizen, maar zijn er minder uitspraken gedaan door de geschillencommissie voor bij ANVR aangesloten reisondernemingen. De gevolgen van de Covid19-pandemie laten zich zien in de aantallen in 2020.
16-03-2021

ANVR startte vorige jaar in samenwerking met PUM het Corporate Volunteering Programma, waarbij Nederlandse reisprofessionals in verbinding worden gebracht met ondernemers in het buitenland. Op vrijwillige basis delen zij hun kennis en helpen zo toeristische ondernemers in ontwikkelende landen vooruit.
16-03-2021

Het bestuur van de ANVR nodigt de leden uit voor de (buitengewone) 80ste Algemene Ledenvergadering van de ANVR die wordt gehouden op dinsdag 30 maart a.s. van 16.00-17.00 uur. Deze ledenvergadering vindt plaats na oproep daartoe door ANVR-leden en wordt digitaal georganiseerd.
15-03-2021

De ANVR is teleurgesteld en ontstemd over de actie die D-rt, samen met DTA, Travel XL, Face2Face Travel en Travel Company Direct neemt om SGR voor de rechter te dagen. ANVR is vol onbegrip, omdat alle partijen betrokken zijn geweest bij de besluitvorming rondom het Voucherfonds.
15-03-2021

In een brief van het kabinet aan de Tweede Kamer meldt het kabinet dat zij het steun- en herstelpakket aanpast en daarbij het subsidiepercentage voor de TVL te verhogen van 85% naar 100%.
15-03-2021

Afgelopen vrijdag kreeg ANVR bericht dat op dinsdag 9 maart Stichting VNB door de rechtbank failliet is verklaard. Zowel het deelnemerschap SGR als het lidmaatschap ANVR is hiermee op 12 maart komen te vervallen.
15-03-2021

Heb je als ANVR-reisprofessional vragen aan de ANVR of wil je iets delen met de andere deelnemers schrijf je dan in voor het ANVR-vragenuurtje dat ook deze vrijdag weer wordt georganiseerd van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen zitten er weer klaar voor om jullie bij te praten en in te gaan op de actualiteit en vragen die bij de leden leven.
15-03-2021

Maak kennis met Tess, de virtuele jobcoach van Reiswerk. Binnenkort start Reiswerk een pilot met haar. Tess helpt medewerkers/werkzoekenden op een persoonlijke en laagdrempelige manier met hun 'journey' naar een nieuwe baan, binnen of buiten de reisbranche. De reisbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren als gevolg van de coronacrisis. Reorganisaties en faillissementen zijn onvermijdelijk. Dit betekent dat je misschien wel afscheid moet nemen van (een deel van) jouw personeel. Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reisbranche, staat klaar om je hierin te ondersteunen. Dit doen ze door verschillende tools aan te bieden, waarmee medewerkers die hun baan verliezen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Een van deze tools is Tess, de Virtuele Jobcoach.
12-03-2021

Op 15 maart van 20:30-21:30 uur komt vanuit Pakhuis De Zwijger een speciale uitzending met als thema: ‘Fair Tourism: Kies je toerisme’. Een reeks interessante sprekers, waaronder Frank Oostdam (ANVR) en Saskia Griep (Better Places), betoogt wat de nieuwe coalitie kan (en moet) doen om de toekomst van toerisme scherp te stellen. Jij kunt hier digitaal bij zijn!
11-03-2021

Afgelopen dagen ontvingen wij vragen van leden over een zinssnede uit het bericht dat wij maandag 8 maart hebben verzonden, waar wij graag meer duidelijkheid over willen geven. De onduidelijkheid zit 'm in: ….. en raad de klant nadrukkelijk aan zich - meteen nadat de vervaldatum van de reisvoucher is verstreken - te melden ……
11-03-2021

Als je nog niet hebt ingeschreven voor het ANVR-vragenuurtje van deze week dan kan dit nog vandaag. Bij dit vragenuurtje van 12:00 – 13:00 uur zal Don Kaspers namens het Voucherfonds het laatste half uur aanwezig zijn om wederom een toelichting over het voucherfonds te geven en vragen hierover te beantwoorden.
11-03-2021

Reisorganisatoren hebben 'Reisvouchers met SGR-garantie' verstrekt aan de klant; rechtstreeks dan wel via reisagenten. Deze voucher kan door de reisagent aan de klant zijn verstrekt. Maar aangezien reisagenten nog vaak andere elementen hebben toegevoegd, zijn door reisagenten ook eigen 'Reisvouchers met SGR-garantie' uitgereikt, waarbij de voucher van de reisorganisator 'in de digitale kluis' van de reisagent is gebleven. Hoe vindt in dat geval de terugbetaling plaats?
11-03-2021

In een brief aan Minister Van 't Wout en Koolmees heeft de ANVR nogmaals gepleit voor toepassen van de annuleringskostenregeling uit de TVL ook voor Q2, alsmede voor het doortrekken en ophogen van de algemene TVL/NOW-regelingen tot eind 2021. Specifiek voor ZRA's is nogmaals verzocht beperking van de eigen opgang te laten vallen, zodat ZRA's ook van de TVL-regeling gebruik kunnen maken.
10-03-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpt in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
09-03-2021

Geen enkele politieke partij heeft vakantie in het verkiezingsprogramma opgenomen. Maar daar brengt TUI verandering in. De reisorganisatie start vandaag de virtuele Partij voor de Vakantie, voor die belangrijke stip op de vakantiehorizon. Virtueel, maar voorzien van een heuse kieslijst en verkiezingsprogramma vraagt TUI met onderstaand bericht aandacht voor de stip op de horizon.
08-03-2021

Reisbedrijven hebben verwachtingsvol de persconferentie van vanavond gevolgd met maar één vraag: Wanneer mogen we weer? Nederlanders willen massaal weg. GfK-onderzoek van reissector ANVR afgelopen week toont aan dat maar liefst 84% van de Nederlanders toe is aan vakantie waarvan meer dan de helft een bestemming ergens in Europa op het oog heeft.
08-03-2021

Vanaf volgende week verloopt de termijn van de vorig jaar als eerste uitgegeven reisvouchers met SGR-dekking. Het is van belang de klanten tijdig en helder te informeren over de terugbetaling van de openstaande voucherbedragen en dat de verstrekte informatie correct en eerlijk is. Zo mag een klant niet onder druk worden gezet een voucher in te wisselen voor een nieuwe reis of vakantie.
08-03-2021

Onderzoeksbureau GfK heeft deze week op verzoek van reisbrancheorganisatie ANVR een representatieve steekproef gedaan onder de Nederlandse bevolking en gevraagd naar de beleving van de consument als het gaat om zijn vakantie komende zomer. Dit onderzoek laat zien dat we de vakantiebestemming dichter bij huis zoeken, veilig en verantwoord hoog in het vaandel hebben staan en solidair zijn. Iedereen wil eindelijk wel eens op vakantie, maar dat jongeren echt wel 'klaar zijn' met corona komt ook duidelijk naar voren.
08-03-2021

Heb je als ANVR Reisprofessional vragen aan de ANVR of wil je iets delen met de andere deelnemers schrijf je dan in voor het ANVR-vragenuurtje dat as. vrijdag weer wordt georganiseerd van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen zitten er weer klaar voor om jullie bij te praten en in te gaan op de actualiteit en vragen die bij de leden leven.
05-03-2021

Aanstaande zaterdag 6 maart ’21 roepen Corendon en Sunweb, gesteund door ANVR, demissionair minister-president Mark Rutte op om de naar vakantie verlangende Nederlanders én de reisbranche perspectief te geven over vakanties in 2021.
05-03-2021

Vandaag is er een nieuwe commissielijst op de ANVR-website geplaatst (op het ledengedeelte bij het onderdeel luchtvaart), waarin de laatste wijzigingen voor BSP-NL zijn verwerkt.
05-03-2021

Vanaf medio maart 2021 moeten reisondernemingen het saldo van de eerst uitgegeven Reisvouchers met SGR-dekking - die niet of deels zijn gebruikt voor het boeken van een nieuwe reis of vakantie – uitbetalen aan hun klanten. Conform de afspraken die in 2020 zijn gemaakt met het ministerie van Economische Zaken en toezichthouder ACM moeten reisondernemingen zelf pro-actief hun klanten benaderen over terugbetaling voor het verstrijken van de looptijd van de reisvoucher.
04-03-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpt in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
04-03-2021

Morgen, 5 maart van 12:00 – 13:00 uur zitten medewerkers van de ANVR en juristen weer voor je klaar om vragen te beantwoorden waarvoor je in deze tijd als Reisprofessional een oplossing zoekt. Tot einde van de middag kun je nog inschrijven.
03-03-2021

In het najaar van 2020 hebben wij je geïnformeerd over het coulancebeleid van Transavia voor vluchten t/m 1 april 2021. In het overleg met de ANVR heeft Transavia toegezegd het coulancebeleid voor reisorganisaties die pakketreizen verkopen, te verlengen t/m 31 oktober 2021. NB: dit geldt alleen voor de zgn. oranje bestemmingen!
02-03-2021

Het Ministerie van EZK doet op dit moment onderzoek naar 'schrijnende gevallen' die niet in aanmerking komen voor TVL vanwege een probleem met de referentiesystematiek (dit kunnen starters zijn of bedrijven die inmiddels een andere juridische entiteit hebben vanwege fusie e.d.). Graag uiterlijk 7 maart aan de ANVR doorgeven.
02-03-2021

ANVR publiceerde in 2013 haar toekomstvisie op toerisme 2025. Als belangrijkste doelstelling voor 2025 geldt dat dan duurzaam toeristisch ondernemen (Better holidays) is geïntegreerd in de bedrijfsvoering van de ANVR leden. Dat doen we door op basis van samenwerking duurzaam toeristisch ondernemen te versnellen. Onderdeel daarvan is de samenwerking die de ANVR heeft met Travelife. De komende periode bieden ANVR en Travelife samen een gratis traject aan voor alleen ANVR-leden om de status van Travelife partner te bereiken.
02-03-2021

Maandag 1 maart jl. deed de ANVR in een persbericht een oproep op het kabinet om de Nederlandse reiziger en reisbranche perspectief te geven op kunnen reizen de komende zomer. Ook gisteren kreeg de ANVR nadrukkelijk steun van een belangrijke stakeholder: voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie kondigde een voorstel aan voor een digitaal vaccinatiepaspoort.
02-03-2021

ANVR heeft met vakbonden FNV en CNV Vakmensen afgesproken per 1 januari jl. de pensioenopbouw onder te brengen bij Pensioenfonds PGB. Daarmee kwam na 25 jaar een einde aan het eigen pensioenfonds van de reisbranche Reiswerk Pensioenen (vroeger: Global). De afgelopen periode kregen we veel vragen over de invulling van de pensioenregeling in 2021. Pensioenfonds PGB heeft op ons verzoek de belangrijkste kenmerken van de pensioenregeling in 2021 op een rijtje gezet en vergelijkt deze met de pensioenregeling van 2020 bij Reiswerk Pensioenen.
02-03-2021

In de komende maanden kan er met het toenemen van de vaccinatiegraad en met steeds betere en snellere testen hopelijk weer snel meer gereisd worden. Als dat gaat op de wijze waarop vorig jaar zomer de reisadviezen beperkt werden aangepast, dan komt dichtbij voor ver. Tijdens het ANVR touroperator platform voor Verre reizen-specialisten op maandag 8 maart a.s. van 17.00 tot 18.00 uur bespreken we de ontwikkelingen in en verwachtingen voor 2021.
02-03-2021

ANVR, Saxion Hogeschool en Nyenrode Universiteit hebben het initiatief genomen om de toeristische sector te helpen bij de implementatie van Blockchain technologie. Dit doen we onder andere via de organisatie van masterclasses en door het uitvoeren van onderzoek. Bij dat laatste vragen we jullie hulp.
01-03-2021

Reisbedrijven liggen al meer dan een jaar stil, reisondernemers dreigen kopje onder te gaan en veel van de 20.000 ANVR-reisprofessionals hebben hun baan al verloren of verliezen die als de Nederlandse overheid terughoudend blijft als het gaat om een vaccinatiepaspoort in combinatie met (snel)testen. Dit bericht is vanmiddag uitgestuurd als persbericht.
01-03-2021

Een aantal Luchtvaartmaatschappijen maakt zich (nog steeds) schuldig aan het vertragen dan wel weigeren om een restitutie op tickets te verstrekken. Het gaat om tickets waarbij ofwel ten minste één van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij zelf is geannuleerd, dan wel dat de passagier had geannuleerd en nog steeds recht heeft op terugbetaling van zijn of haar ticket (onder aftrek van de annuleringskosten).
01-03-2021

Heb je als ANVR Reisprofessional vragen aan de ANVR of wil je iets delen met de andere deelnemers schrijf je dan in voor het ANVR-vragenuurtje dat as. vrijdag weer wordt georganiseerd van 12:00 – 13:00 uur.

februari

26-02-2021

Bedrijven in de reisbranche die TVL ontvangen, ontvangen eenmalig een opslag voor annuleringskosten die niet terugbetaald worden. De opslag bedraagt 3,4% in TVL Q1 2021.
25-02-2021

Vandaag hebben 60 Europese reis- en toerismeorganisaties, waarin ook de Nederlandse reisbrancheorganisatie ANVR is vertegenwoordigd, EU-regeringen aanbevelingen gedaan om het toerisme gecoördineerd weer op te starten als de gezondheidssituatie dit toelaat. Dit bericht is vanmiddag, 25 februari 2021, als persbericht uitgestuurd.
25-02-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpt in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
25-02-2021

Begin volgende week organiseert de ANVR weer webinars speciaal voor Zelfstandige Reisagenten. De webinars zijn gepland op maandag 1 maart van 19:00 - 20:00 uur en woensdag 3 maart van 12:00 – 13:00 uur.
25-02-2021

In een brief van het kabinet wordt een flinke verruiming aangekondigd in de tegemoetkoming vaste lasten voor met name het middenbedrijf. Gelet op de mogelijkheden die door de EU hiervoor zijn gegeven wordt de maximale TVL subsidie per kwartaal flink verhoogd.
25-02-2021

Vrijdag 26 februari wordt - ondanks de lockdown - in opdracht van TWI een ronde door Nederland gemaakt en worden de nieuwste gidsen bij de winkels bezorgd.
25-02-2021

De boekingscijfers in januari 2021 zorgen voor een nieuw dieptepunt. Nooit eerder werd (ten opzichte van de cijfers een jaar geleden) een terugval in het aantal boekingen genoteerd van -80%. Voor de UK werd zelfs -93% genoteerd.
25-02-2021

Je kunt je vandaag nog inschrijven voor het ANVR Vragenuurtje van morgen 16 februari tussen 12:00 – 13:00 uur.
24-02-2021

Het is al even geleden dat wij de leden hebben geïnformeerd over het initiatief van ANVR/SGR/ANWB/Consumentenbond om te komen tot een vliegticketgarantiefonds. Na de nodige vertragingen is daar nu een onderzoek naar gestart. Daarnaast wordt er door D66 gewerkt aan een initiatiefwet.
22-02-2021

Binnenkort hebben klanten die de eerste Reisvouchers half maart verleden jaar hebben ontvangen het recht op terugbetaling door de reisonderneming. Wij informeren je graag over de wijze van terugbetalen van de uitstaande 'Reisvouchers met SGR-garantie' aan de klant.
22-02-2021

Via de agenda op het ledendeel van www.anvr.nl kun je weer inschrijven voor het ANVR-vragenuurtje op 26 februari van 12:00 tot 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen zitten weer klaar om vragen te beantwoorden van ANVR Reisprofessionals.
18-02-2021

Vandaag is er nog de mogelijkheid in te schrijven voor het wekelijkse ANVR vragenuurtje waar ANVR medewerkers en juristen weer klaar zitten van 12:00 – 13:00 uur om jouw vragen te beantwoorden. Morgen is Don Kaspers aanwezig om de leden namens het SGR te informeren over het Voucherfonds. Een goede reden om je alsnog in te schrijven.
18-02-2021

Bram Beurskens, Martine de Knoop en Frank Oostdam kijken positief terug op het gesprek met minister Koolmees van SZW. De delegatie van de ANVR sprak woensdag met de minister over de benarde positie van de kleine reisondernemer/ZRA’s en over het feit dat deze groep grotendeels buiten alle regelingen valt. Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de brief die de ANVR over dit onderwerp stuurde aan de minister. De minister bleek uitstekend op de hoogte van de situatie van de ZRA’s in de reissector.
18-02-2021

Reiswerk organiseert op dinsdag 16 maart 2021, tussen 10:00 en 12:00 een digitale expertmeeting voor de HR-professional binnen de reisbranche. Het thema voor de meeting is HR op afstand en deelname is gratis. Tijdens de expertmeeting komen verschillende thema's aan bod, zoals het laatste HR-nieuws in de reissector en het voeren van slechtnieuwsgesprekken. De begeleiding van de meeting is in handen van Gonny Vink, met een introductie en afsluiting van Reiswerk.
18-02-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
17-02-2021

Touroperators kunnen tot morgen 18 februari hun gidsen bij TWI bezorgen en reisbureaus kunnen hun bestellingen eveneens tot de 18e februari aan TWI doorgeven. TWI zal deze gidsen op 26 februari gaan bezorgen.
17-02-2021

Je kunt je vandaag nog inschrijven om je te informeren over de lopende evaluatie van de Europese Richtlijn Pakketreizen, die van kracht is sinds 1 juli 2018. Deze bijeenkomst vindt online plaats op 18 februari van 16:00 – 17:00 uur.
16-02-2021

Reiswerk is momenteel bezig met een groot en belangrijk arbeidsmarktonderzoek in de reissector. Onderdeel van het arbeidsmarktonderzoek is een enquête onder werkgevers in de reissector. Heeft jouw organisatie de enquête nog niet ingevuld? Zorg dan dat het uiterlijk deze week nog wordt gedaan.
15-02-2021

Van het volgende bedrijven, Tersteeg Advocatuur en Vaccinaties op Reis BV zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR business partnerschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvragen, kun je tot 22 februari 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
15-02-2021

As vrijdag is er weer gelegenheid voor ANVR-leden om tussen 12:00 en 13:00 uur vragen te stellen aan ANVR-medewerkers en juristen. Je kunt terecht voor vragen over actuele onderwerpen, al dan niet Covid-gerelateerd. Deze week staat het eerste half uur helemaal in het teken de oprichting van het zogenoemde Voucherfonds.
15-02-2021

Vouchers die in 2020 zijn uitgegeven en tussen 1 januari 2021 en 16 maart 2021 worden terugbetaald aan klanten kan je straks opnemen in de financieringsfaciliteit (wanneer je die van het Voucherfonds krijgt).
15-02-2021

Reisondernemingen kunnen door klanten gevraagd worden een vlucht te boeken vanwege een essentiële reis naar een oranje bestemming. Wanneer de klant dit echter wil combineren met één of meerdere andere reisdiensten kan de reisonderneming wettelijk gezien worden als reisorganisator. Als de klant toch een voor hem/haar essentiële reis wil maken naar een oranje bestemming is het van groot belang dat je de klant bij boeking uitgebreid informeert en een disclaimer laat ondertekenen.
15-02-2021

ZRA's kunnen zich vanaf nu inschrijven voor één van de webinars die ANVR speciaal voor ZRA's organiseert.
12-02-2021

De ANVR gaat aanstaande woensdag in gesprek met Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de positie van kleine zelfstandigen in de reisbranche zoals de ZRA’s.
11-02-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
11-02-2021

ANVR is lid van de internationale Roundtable Human Rights in Tourism. De Roundtable functioneert als een open netwerkorganisatie met als doel toeristische ondernemingen te ondersteunen in hun streven mensenrechten in het toerisme te eerbiedigen. Deelname aan activiteiten van de Roundtable staan open voor ANVR-leden. Op 23 februari a.s. organiseert de Roundtable een webinar voor geïnteresseerden.
11-02-2021

Deze week staat het eerste half uur van het wekelijkse vragenuurtje voor ANVR-leden in het teken van een presentatie door de ACM over toezicht op de reisbranche in 2021. Daarnaast is er van 12:00 en 13:00 uur uiteraard ook ruimte vragen te stellen aan ANVR-medewerkers en juristen.
10-02-2021

Eind januari heeft de ANVR de leden geadviseerd om bij een TVL-besluit op grond van een verkeerde bedrijfstakcodering door de RVO, bezwaar te maken of beroep aan te tekenen. In een antwoord op Kamervragen hierover bevestigt Staatssecretaris Keijzer dat de RVO bezwaren tegen een verkeerde SBI-code gaat herbeoordelen.
09-02-2021

Het kabinet heeft gisteravond, maandag 8 februari, een regeling voor de reisbranche bekend gemaakt voor tegemoetkoming in de annuleringskosten van reisondernemers. De branche is positief over de regeling, alhoewel er nog wel een stap extra gedaan had kunnen worden.
09-02-2021

Zo'n 2 jaar geleden, in een wereld waarin reisondernemers nog onbeperkt en wereldwijd reizen organiseerden en consumenten er grenzeloos van konden genieten, is de ANVR begonnen om haar geschiedenis vast te leggen tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in Nederland en de wereld die invloed hebben (gehad) op het toerisme. Na de presentatie van het boekje '50x Nederlandse reiswereld' tijdens de Vakantiebeurs 2020 is nu -een jaar later en in een totaal andere wereld- een historisch archief te vinden op de ANVR-website met noemenswaardige momenten uit 75 jaar reizen.
08-02-2021

As vrijdag is er weer gelegenheid voor ANVR-leden om tussen 12:00 en 13:00 uur vragen te stellen aan ANVR-medewerkers en juristen. Je kunt terecht voor vragen over actuele onderwerpen zoals de SGR bijdrage die vorige week is ingegaan, Reisvouchers, het Voucherfonds, reisadviezen, PCR- en sneltesten, vliegbelasting, steunmaatregelen van de overheid enz. Deze week staat het eerste half uur in het teken van een presentatie door de ACM over toezicht op de reisbranche in 2021.
05-02-2021

Deze week start Reiswerk een groot en belangrijk arbeidsmarktonderzoek in de reissector. Als arbeidsmarktfonds is het de taak van Reiswerk om in kaart te brengen wat de impact is van de coronacrisis op de werkgelegenheid in de gehele reisbranche. Hoe is de situatie veranderd ten opzichte van voor de crisis en hoe ontwikkelt het zich de komende jaren? Het is een onderzoek dat een schat aan waardevolle informatie oplevert voor iedereen die werkzaam is in de sector of interesse heeft in een baan in de reissector.
05-02-2021

Door de huidige lockdown vindt geen bezorging van gidsen bij de agenten meer plaats: De bezorgdienst van TWI komt immers voor een gesloten deur. Reisorganisatoren kunnen zo hun nieuwste gidsen niet bij de reisbureaus laten bezorgen. Ook voor de reisbureaus is het lastig b.v. wanneer klanten (telefonisch/mail) om gidsen vragen, maar ook beschikken zij niet of de gidsen zodra winkels weer open mogen en/of klanten weer reizen kunnen gaan boeken.
04-02-2021

​De mutaties van afgelopen tijd zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van januari 2021
04-02-2021

Eén van de pijnpunten in de TVL regeling is dat voor reisbureaus onvoldoende rekening wordt gehouden met de feitelijk omzet. Op grond van de Reisbureauregeling is sprake van een afwijkende heffing van de Omzetbelasting. Het verlenen van subsidie op grondslag van de Omzetbelasting leidt er toe dat Reisbureaus niet in aanmerking komen voor de TVL, dan wel een vrij laag bedrag krijgen toegekend aangezien de TVL feitelijk dan alleen wordt berekend over de provisie.
04-02-2021

Vandaag is er nog de mogelijkheid in te schrijven voor het wekelijkse ANVR vragenuurtje waar ANVR medewerkers en juristen weer klaar zitten van 12:00 – 13:00 uur om jouw vragen te beantwoorden over actuele vraagstukken m.b.t. Reisvouchers, Voucherfonds, SGR-bijdrage, reisadviezen, steunmaatregelen enz.
03-02-2021

De naamswijziging van Isropa Reizen in &Olives Travel heeft geen gevolgen voor de labelcode voor deze touroperator.
03-02-2021

In de Tweede Kamer zijn dinsdag verschillende moties aangenomen ten aanzien van de herijking van het Steun- en herstelpakket van de overheid zoals op 10 december door het kabinet is gepresenteerd. Zo was er kamerbrede steun voor een TVL-vergoeding vanwege annuleringsschade voor de reisbranche en wil de Kamer een aanpak van schrijnende gevallen die buiten de TVL vallen.
03-02-2021

Morgen, 4 februari van 16:00 – 17:00 uur, organiseert ANVR voor leden MKB-touroperators deze platformbijeenkomst. Je kunt je vandaag nog inschrijven.
02-02-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
02-02-2021

Sinds 1 juli 2018 geldt voor alle ondernemers in de reisbranche de nieuwe Europese richtlijn pakketreizen, die in de Nederlandse wetgeving is vertaald naar de Wet op de pakketreisovereenkomst en gekoppeld reisarrangement. Tijdens de huidige Covid19-crisis hebben alle ANVR-reisondernemers te maken gekregen met de strenge consumentenbescherming die de wet reizigers biedt. Op 18 februari gaat de ANVR met haar leden in gesprek over de lopende evaluatie van de richtlijn door de Europese Commissie.
02-02-2021

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 7 januari jl. heeft het bestuur van de ANVR een toelichting gegeven op de plannen en de activiteiten van de ANVR in 2021. Het bestuur heeft de plannen de naam 'ANVR light' gegeven, wat zoveel betekent als dezelfde dienstverlening, maar op een andere manier georganiseerd. Ook kondigde het bestuur aan gedurende het jaar graag met de leden in gesprek te gaan over de ANVR van de toekomst (2022 en verder).
01-02-2021

De rechtbank in Den Haag heeft in een uitspraak bepaald dat een café maar de helft aan huur hoeft te betalen tijden de periode waarin het horecabedrijf de exploitatie geheel heeft moeten staken. De uitspraak kan ook van belang zijn voor reisondernemingen met huur van winkels.
01-02-2021

Afgelopen vrijdag, 29 januari 2021, ontving ANVR bericht van SGR /SGRZ dat Conicom BV (ANVR 04514) op 19 januari failliet is verklaard.
01-02-2021

As vrijdag is er weer gelegenheid voor ANVR-leden om tussen 12:00 en 13:00 uur vragen te stellen aan ANVR-medewerkers en juristen. Je kunt terecht voor vragen over actuele onderwerpen zoals de SGR bijdrage die vanaf deze week is ingegaan, Reisvouchers, het voucherfonds, reisadviezen, PCR- en sneltesten, vliegbelasting, steunmaatregelen van de overheid enz.

januari

29-01-2021

In het debat in de Tweede Kamer is gisteren, donderdag 28 januari, gesproken over het vorige week gepresenteerde, aanvullende steunpakket van de overheid. In de Kamer werd daarbij gesproken voor aanvullende maatregelen, specifiek voor de reisbranche. Een motie hierover sluit aan bij een oproep van de ANVR eerder deze week.
28-01-2021

Demissionair minister-president Mark Rutte heeft vanochtend Frank Oostdam, voorzitter van reiskoepel ANVR, en vicevoorzitter tevens TUI-directeur Arjan Kers ontvangen in het Torentje. Zij hebben de demissionair premier in hun gesprek meegenomen naar de huidige benarde positie van de reissector en aandacht gevraagd voor de branche-specifieke problemen van de 20.000 reisprofessionals.
28-01-2021

ANVR lanceerde eerder deze week in samenwerking met Bas Hillebrand, hoogleraar op de ANVR leerstoel Innovatie in toerisme de online workshop 'Towards tourism 2.0.', te houden op 17 februari a.s. Aangezien deze voor ANVR-leden gratis workshop binnen een uur was 'uitverkocht' biedt de ANVR nu samen met Bas Hillebrand een tweede sessie op woensdag 24 februari van 13.00-14.30 uur.
28-01-2021

Wij wijzen de ANVR-leden er op dat op 29 januari om 17:00 uur de aanvragen voor TVL Q4 2020 sluit. Dien je aanvraag dus op tijd in.
28-01-2021

De ANVR krijgt klachten van leden dat de beslissing over de TVL op een verkeerde SBI-code wordt gebaseerd. Dit kan financieel grote consequenties hebben. Tegen een dergelijk besluit kan een ondernemer in beroep bij het College van Beroep bedrijfsleven. De eerste uitspraken van het CBb geven aan dat dit voor de TVL kansrijk is.
28-01-2021

ANVR-reisprofessionals kunnen zich vandaag nog inschrijven voor het ANVR-vragenuurtje dat morgen weer plaats vindt tussen 12:00 13:00 uur.
28-01-2021

​De ANVR houdt op woensdag 3 februari van 11-12 uur een webinar over de nieuwe financiële eisen van IATA. Voor IATA's van groot belang want door IATA wordt begin februari de nieuwe Remittance Holding Capacity (het ticketing plafond) per agent vastgesteld.
27-01-2021

De zwaar getroffen reissector die nu al zo'n 10 maanden praktisch volledig stilligt en verzocht is in ieder geval nog tot 1 april geen reizen uit te voeren, gaat donderdag 28 januari in gesprek met demissionair premier Mark Rutte. ANVR-voorzitter Frank Oostdam en vicevoorzitter tevens TUI-directeur Arjan Kers willen met de minister-president spreken over de huidige positie van de reissector, het steunmaatregelen-pluspakket en het toekomstperspectief.
27-01-2021

De ANVR heeft deze week in een noodkreet de Tweede Kamer gevraagd de reissector te hulp te komen, nu de branche ook de komende maanden nog in volledige lockdown zal zijn. De vorige week door het kabinet aangekondigde uitbreiding van de generieke steunmaatregelen zijn weliswaar een gedeeltelijke verbetering voor veel reisbedrijven, maar lost een aantal belangrijke problemen nog helemaal niet op.
27-01-2021

Vanaf 1 februari moeten alle SGR-deelnemers een bijdrage met SGR afrekenen over alle overeenkomsten die door deelnemers worden gesloten met consumenten. Door het SGR bestuur is, op verzoek van de ANVR, besloten tot enkele aanpassingen (voor met name accommodatieverhuur).
27-01-2021

Je kunt je als ANVR-touroperator nog inschrijven voor deze online-bijeenkomst volgende week donderdag 4 februari van 16:00 – 17:00 uur. Naast de stand van zaken op het gebied van de lobby, reisadviezen, perspectieven op reizen in 2021 en het voucherfonds is er voldoende ruimte voor eigen onderwerpen.
26-01-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
26-01-2021

Op woensdag 17 Februari van 13.00 – 14.30 uur organiseert de ANVR een online workshop onder de titel "Towards tourism 2.0". De workshop zal worden gegeven door Bas Hillebrand, hoogleraar op de ANVR-leerstoel Innovatie in toerisme van Nyenrode Business Universiteit, en is een vervolg op de workshop die in Oktober is georganiseerd. Doel van deze tweede workshop is om samen met de deelnemers te kijken naar concrete mogelijkheden om de toerisme sector klaar te maken voor de toekomst na de corona-crisis. Daarbij wordt speciaal aandacht besteed aan de ecosysteem-aspecten van innovatie in de toerisme sector. De workshop hoopt deelnemers te inspireren en een platform te geven om van elkaar te leren en nieuwe initiatieven op te zetten.
25-01-2021

ANVR reisprofessionals kunnen zich weer inschrijven voor het vragenuur as. vrijdag. ANVR-medewerkers en juristen zitten tussen 12:00 en 13:00 uur weer klaar om deelnemers bij te praten en vragen te beantwoorden over bijv. steunmaatregelen van de overheid, het voucherfonds (voorheen voucherbank), uitvoeringsregelingen Reisvouchers, SGR bijdrage per 1 februari as., reisadviezen, PCR- en sneltesten, de vliegbelasting die is ingegaan op 1 januari enz. enz.
25-01-2021

Afgelopen dinsdag 19 januari heeft Reiswerk de zeer drukbezochte webinar 'Nieuwe CAO's in de reisbranche, wat betekent dit voor mij?' gegeven. In 45 minuten spraken Loes Dreschler (CNV) en Frank Radstake (ANVR) over de vier CAO's; wat de wijzigingen precies in hielden en was er ruimte voor vragen.
22-01-2021

Vanaf zaterdag 21.00 uur geldt een avondklok in Nederland. Tussen 21 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends is het verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.
21-01-2021

De boekingscijfers in december, een steekproef onder zo’n 50.000 consumenten, laten een stabilisatie zien op een gelijk (laag) niveau als in november (-76%) . Gelet op de reisadvisering van de overheid zal naar verwachting de cijfers voor de maand januari geen verbetering geven.
21-01-2021

De ANVR reageert gematigd positief op de uitbreiding van de steunmaatregelen en is blij dat het kabinet extra steun beschikbaar stelt om bedrijven deze crisis door te helpen. Bij de reisbrancheorganisatie zijn zowel grote als kleine reisondernemers aangesloten voor zakenreizigers en vakantiegangers, zelfstandige reisagenten en reisbureauketens, dichtbij- en verre reizenspecialisten. Allemaal hebben zij de extra steun hard nodig nu zij met het huidige reisverbod tot eind maart al 13 maanden (!) praktisch volledig stilliggen. En de vooruitzichten voor 2021 lijken ook niet gunstig, waardoor de branche rekening moet houden met nóg een jaar van dramatische omzetontwikkelingen.
21-01-2021

Heb je je nog niet ingeschreven voor het ANVR-vragenuurtje dat morgen weer plaats vindt tussen 12:00 13:00 uur? Doe dit dan vandaag zodat je goed op de hoogte blijft en al je vragen kunt stellen over actuele onderwerpen die je bezig houden, zoals het voucherfonds, reisvouchers, maatregelen door de overheid, SGR-bijdrage, reisadviezen enz. .
21-01-2021

Door SGR is vorige week aan alle deelnemers een brief + aanvraagformulier verzonden met een uitleg over het SGR Voucherfonds. Het is belangrijk dat SGR een goed inzicht krijgt in de behoefte/belangstelling voor het fonds. Informeer dus SGR, ook indien je verwacht niet deel te nemen.
21-01-2021

De cijfers van IATA-BSP in Nederland laten een dramatisch verloop zien in 2020. Vanaf april is er door de airlines meer terugbetaald dan verkocht.
21-01-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
20-01-2021

Voor alle reisbedrijven die het nu moeilijk hebben: meer dan ooit is het belangrijk om te zorgen voor toekomstperspectief; het creëren van nieuwe omzetstromen en oplossingen die duurzaam en toekomstbestendig zijn. Maar hoe? De Travel Impact Accelerator biedt je die kans: participeer in de reisbedrijven van morgen.
20-01-2021

De mutaties van afgelopen tijd zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van november - december 2020
19-01-2021

De ANVR voert zeer regelmatig overleg met IATA. IATA leidt ook op en heeft hiervoor een groot aantal cursussen beschikbaar. De ANVR heeft samen met ANVR Businesspartner Transferama forse kortingsafspraken gemaakt met IATA over de prijs van een select aantal cursussen die door agenten het meest worden gevolgd.
18-01-2021

De ANVR spreekt a.s. woensdag met Mona Keijzer over de situatie van ZRA's en kleine reisondernemers.
18-01-2021

De ANVR houdt op woensdag 3 februari van 11-12 uur een bijeenkomst over de nieuwe financiële eisen van IATA. Je kan je hiervoor vanaf nu inschrijven. Gekozen is voor begin februari omdat dan door IATA de nieuwe Remittance Holding Capacity (het ticketing plafond) per agent wordt vastgesteld en aan de IATA-agenten wordt medegedeeld.
18-01-2021

Ook deze vrijdag kunnen ANVR Reisprofessionals weer online urgente, dan wel minder urgente, problemen voorleggen aan ANVR-medewerkers en juristen tussen 12:00 en 13:00 uur. Schrijf je in en laat je horen. Je kunt terecht voor vragen over o.a. steunmaatregelen van de overheid, het voucherfonds (voorheen voucherbank), uitvoeringsregelingen Reisvouchers, SGR bijdrage per 1 februari as., reisadviezen, PCR- en sneltesten, de vliegbelasting die is ingegaan op 1 januari enz. enz.
14-01-2021

Op de online ledenvergadering op donderdag 7 januari zijn de leden van de ANVR unaniem akkoord gegaan met de benoeming van Michelle de Wit (Reisburo De Wit Travels B.V.) in het bestuur van de ANVR.
14-01-2021

Reisprofessionals kunnen zich vandaag nog inschrijven voor het ANVR-vragenuurtje dat morgen weer plaats vindt tussen 12:00 13:00 uur.
14-01-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
13-01-2021

Reisbrancheorganisatie ANVR heeft begrip voor de situatie dat de huidige lockdown moet worden verlengd om het oplopende aantal besmettingen de baas te blijven, maar de reissector heeft er totaal géén begrip voor dat zij als enige sector ‘op slot’ staat tot eind maart! De reissector pleit ervoor daarin gelijk op te lopen met andere sectoren, en is ook benieuwd naar de aanvullende maatregelen die tegemoet komen aan àlle geledingen binnen de reissector; zelfstandige reisagent, reisbureaus en reisorganisaties, zowel groot als klein.
12-01-2021

Op 29 december jl. zijn een aantal nieuwe codes vermeld in het ANVR-nieuws. Hier kan nog één code aan worden toegevoegd: CO wordt de code voor de website cruise-outlet.nl van Captain Cruise B.V.. Daarnaast zijn twee correcties doorgevoerd t.o.v. de op 29-12-2020 vermelde codes.
12-01-2021

Van het volgende bedrijf, Special Traffic B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 19 januari 2021 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden.
12-01-2021

Gisteren, maandag 11 januari 2020, heeft de ANVR overleg gehad met de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, en de Minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, waarin diverse onderwerpen aan bod kwamen.
12-01-2021

Inschrijven is nog mogelijk via de agenda op www.reiswerk.nl voor deze online bijeenkomst van Reiswerk op dinsdag 19 januari van 16.00 – 17.00 uur met de titel 'Nieuwe cao's in de reisbranche, wat betekent dit voor mij?'. Frank Radstake van de ANVR namens werkgevers en Loes Dreschler van CNV Vakmensen namens werknemers beantwoorden alle vragen over de nieuwe arbeidsvoorwaarden in de reissector.
11-01-2021

ANVR leden kunnen zich nu inschrijven voor het tweede vragenuur van 2021. Een spannend jaar waarin we de verkoop van reizen weer op de rit willen krijgen.
11-01-2021

Op 5 oktober 2020 organiseerde de ANVR een webinar met Amadeus over de afspraken die men had gemaakt met KL/AF over NDC. Een belangrijke afspraak en een doorbraak aangezien KL/AF de eerste grote airline was met dergelijke NDC afspraken.
08-01-2021

De eerste platform bijeenkomst voor ANVR mkb-touroperators van het nieuwe jaar vindt plaats op donderdag 4 februari van 16:00 - 17:00 uur. Naast de stand van zaken op het gebied van de lobby, reisadviezen, perspectieven op reizen in 2021 en het voucherfonds is er voldoende ruimte voor eigen onderwerpen.
07-01-2021

De ANVR houdt op woensdag 3 februari van 11-12 uur een webinar over de nieuwe financiële eisen van IATA. Gekozen is voor begin februari omdat dan door IATA de nieuwe Remittance Holding Capacity (het ticketing plafond) per agent wordt vastgesteld en aan de IATA-agenten wordt medegedeeld.
07-01-2021

In dit nieuwe jaar gaan we door met een wekelijks vragenuur voor de ANVR Leden op de vrijdagmiddag van 12:00 - 13:00 uur. Afgelopen jaar is gebleken dat dit voor zowel de leden als het ANVR-team nuttig is om problemen te signaleren en zoveel als mogelijk tot een oplossing te komen. Je kunt je nog aanmelden voor vragen over o.a. steunmaatregelen van de overheid, het voucherfonds (voorheen voucherbank), uitvoeringsregelingen Reisvouchers, SGR bijdrage per 1 februari as., reisadviezen, PCR- en sneltesten, de vliegbelasting die is ingegaan op 1 januari enz. enz.
06-01-2021

Op dinsdag 19 januari van 16.00 – 17.00 uur organiseert Reiswerk een online bijeenkomst met de titel 'Nieuwe cao's in de reisbranche, wat betekent dit voor mij?'. Frank Radstake van de ANVR namens werkgevers en Loes Dreschler van CNV Vakmensen namens werknemers beantwoorden alle vragen over de nieuwe arbeidsvoorwaarden in de reissector.
06-01-2021

Het Verenigd Koninkrijk is op 1 februari 2020 uit de EU gestapt. Dit had toen nog geen groot gevolg aangezien sprake was van een overgangssituatie tot eind 2020. Vlak voor kerst kwam er overeenstemming tussen de EU en het VK. In grote lijnen verandert er per 1-1-21 niet zoveel, wat betreft het reizen van/naar het VK, maar er moet met enkele punten wel rekening worden gehouden.
05-01-2021

Op het ledendeel - MIJN ANVR - is nu een digitaal CAO-boekje beschikbaar waarbij je vanuit de inhoudsopgave direct kunt doorklikken naar het artikel waar je naar op zoek bent. ​
05-01-2021

Montenegro Airlines (YM-409) is vorige week woensdag uit BSP gezet. Montenegro Airlines participeerde o.a. in BSP-NL. YM had een enkele Embrears en een Fokker 100. Wij adviseren agenten direct alle ticketing activiteiten voor deze airline te staken en alle betalingen rechtstreeks af te handelen (voor zover mogelijk).
04-01-2021

De ANVR heeft met de start van het nieuwe jaar een brandbrief gestuurd aan de ministers van Financiën, EZK en SZW met het nadrukkelijke verzoek te komen tot passende steunmaatregelen voor de reisbranche, zeker nu deze nog tot tenminste medio maart geheel gesloten zal zijn. De ANVR vraagt de ministers met de reisbranche in gesprek te gaan om te komen tot hoognodige oplossingen.
04-01-2021

Iedere week besteden we extra aandacht aan een module in Travel College van Stichting Reiswerk. Travel College is gratis beschikbaar voor alle medewerkers in de reisbranche en biedt een breed scala aan modules die elke reisprofessional verder helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat elke reisprofessional de mogelijkheid heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen, want zo staan we nog sterker in de huidige situatie.
04-01-2021

Na een prachtige reis op gebied van duurzaamheid en innovatie van ruim 11 jaar vertrekt Gerben Hardeman bij de ANVR. Hij gaat vanaf volgende week maandag 11 januari aan de slag als Programmaleider Duurzaamheid bij NKC, Europa's grootste camperclub.
04-01-2021

Het bestuur van de ANVR nodigt de leden uit voor de 79ste Algemene Ledenvergadering van de ANVR die wordt gehouden op donderdag 7 januari a.s. van 16.00-17.30 uur. Deze ledenvergadering wordt digitaal georganiseerd. Als je deel wilt nemen aan de ALV kun je je nog aanmelden via de agendamodule. Let op: de vergadering is vanzelfsprekend alleen voor directe leden van de ANVR. Alle relevante vergaderstukken voor de ALV zijn beschikbaar op het ledendeel van de website (zie downloads).