Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR-Nieuws

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuwsoverzicht per jaar

2022

mei

16-05-2022

Heb je als ANVR-Reisprofessional vragen aan de ANVR of wil je iets delen met de andere deelnemers schrijf je dan in voor al weer de 8e 'ANVR Vandaag' welke as vrijdag online plaats vindt van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen zitten er weer klaar voor om jullie bij te praten en in te gaan op de actualiteit en vragen die bij de leden leven.
13-05-2022

In de afgelopen twee weken zijn er forse problemen geweest op Schiphol. Het begon met een wilde staking onder het bagagepersoneel van KLM, maar al snel bleek dat een personeelstekort op Schiphol leidde tot enorme vertragingen voor reizigers, en tot geannuleerde of verplaatste vluchten.
13-05-2022

Airlines en ANVR-vertegenwoordigers hebben inmiddels 2 maal overleg gevoerd met de directie van Schiphol over de problemen van de afgelopen 2 weken op de luchthaven. Zowel de maatregelen voor de zeer korte termijn als de te maken afspraken voor de zomervakantie zijn aan de orde geweest.
11-05-2022

Het is dan wel vrijdag de 13e, maar toch zitten ANVR medewerkers en juristen er van 12:00 – 13:00 uur weer klaar voor om met ANVR reisprofessionals de actualiteit te bespreken en in te gaan op alle vragen die er leven. Je kunt vandaag en morgen nog inschrijven voor deze online bijeenkomst.
09-05-2022

Heb je vragen aan de ANVR of wil je iets delen met de andere deelnemers schrijf je dan in voor ANVR Vandaag welke as vrijdag online plaats vindt van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen zitten er weer klaar voor om jullie bij te praten en in te gaan op de actualiteit en vragen die bij de leden leven.

april

28-04-2022

Griekenland is dit jaar preferred destination van de Europese koepelorganisatie van reisondernemingen, ECTAA. Op 5 mei as organiseert ECTAA voor de drie BeNeLux landen van 10:00 – 11:00 uur een webinar over verschillende interessante aspecten voor toerisme in Griekenland. ANVR leden zijn van harte uitgenodigd zich in te schrijven voor deze online bijeenkomst.
28-04-2022

ANVR heeft vandaag een onderhandelingsakkoord gesloten met vakbonden FNV en CNV Vakmensen. Onderdeel van de afspraken die een looptijd hebben van 24 maanden is een verhoging van de loonschalen met 10% en van de feitelijke lonen met 6%. De leden van de bonden mogen zich de komende week nog uitspreken over het akkoord voordat deze definitief kan worden.
28-04-2022

De ANVR heeft dinsdag in een brief aan Schiphol opheldering gevraagd over de problemen op de airport van afgelopen dagen. De chaotische situatie op de airport werd afgelopen zaterdag dan wel veroorzaakt door een wilde staking onder het KLM-bagagepersoneel, maar dit gaf vervolgens ook grote problemen voor reizigers van reisorganisatoren die met andere airlines op vakantie zouden gaan.
28-04-2022

Het SUSTOUR project is een EU-gefinancierd ondersteuningsprogramma voor kleine en middelgrote reisorganisaties en reisagenten. Het doel is om meer dan 175 Europese touroperators en reisbureaus (MKB's) in staat te stellen en te ondersteunen bij het implementeren van duurzaamheidsprincipes in hun bedrijven en toeleveringsketens. Het is onderdeel van de Europese Green Deal met als doel klimaatneutraliteit in 2050 en 55% reductie van broeikasgassen in 2030. Deelname aan het traject is alleen gratis voor ANVR-leden.
28-04-2022

Tijdens de wekelijkse online bijeenkomst voor ANVR Reisprofessionals 'ANVR Vandaag', morgen 29 april van 12:00-13:00 uur, gaan ANVR medewerkers en juristen weer in op vragen en bespreken de actualiteit. Onder meer de gevolgen van de chaos op Schiphol rondom het eerste weekend van de meivakantie en de reactie van de ANVR én het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao staan op de agenda.
25-04-2022

Tijdens de wekelijkse online bijeenkomst voor ANVR Reisprofessionals 'ANVR Vandaag', deze vrijdag 29 april van 12:00-13:00 uur , gaan Anvr medewerkers en juristen weer in op vragen en bespreken de actualiteit. De daarop volgende week slaan we een keer over i.v.m. vakantie, dus wil je graag iets aan de orde stellen schrijf je in voor as. vrijdag.
22-04-2022

Met een drukke meivakantie voor de boeg heeft Schiphol een website gelanceerd voor de reiziger waar hij op moet letten tijdens de meivakantie.
22-04-2022

Ondanks de oorlog in Oekraïne is het aantal boekingen in maart 2022 6% hoger dan in maart 2019. Het aandeel van de verre bestemmingen (buiten Europa) groeit wel maar is nog zeker niet op het oude niveau. Buiten Europa zijn vooral de ABC-eilanden populair. Binnen Europa is er flinke groei bij de grootste bestemmingen en Noord-Europa.
21-04-2022

Het bestuur van de ANVR heeft besloten Mattijs ten Brink van Sunweb Group en Fenny Koppen van Riksja Online voor te dragen als nieuwe bestuurders van de ANVR aan de Algemene Ledenvergadering van 23 juni aanstaande. De twee vacatures zijn ontstaan door het eerdere voorgenomen besluit van de ledenvergadering om het aantal bestuurszetels met twee uit te breiden tot negen plus voorzitter.
21-04-2022

Vandaag kun je nog inschrijven voor deze 'ANVR Vandaag' welk morgen weer plaats vindt van 12:00-13:00 uur. Naast het beantwoorden van vragen en bespreking van de actualiteit wordt je vanaf uiterlijk 12:30 uur door Corné den Braber van business partner RED Online Marketing voorzien van tips over marketing in de opbouw van de sector nu het weer beter gaat.
19-04-2022

ANVR leden kunnen zich weer inschrijven voor de wekelijkse online bijeenkomst op vrijdag van 12:00-13:00 uur: 'ANVR Vandaag'. As. vrijdag 22 april zal naast het beantwoorden van vragen en bespreking van de actualiteit vanaf uiterlijk 12:30 uur Corné den Braber van business partner RED Online Marketing de deelnemers meenemen over marketing in de opbouw van de sector nu het weer beter gaat.
14-04-2022

Het is bijna zover; zoals eerder aangekondigd is vrijdag 22 april de laatste werkdag van Mirjam; dan gaat zij met pensioen.
14-04-2022

Vandaag kun je nog inschrijven voor 'ANVR Vandaag', de wekelijkse online bijeenkomst op vrijdag van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen beantwoorden weer graag vragen van ANVR Reisprofessionals en praten jullie bij over het laatste nieuws. Vanaf uiterlijk 12:30 uur gaan we bovendien in gesprek met Anne de Jong van Travelife over de mogelijkheden te gaan werken aan verduurzaming van je organisatie, je product en je processen, door gratis deelname aan het Europese Cosme Sustour project.
12-04-2022

​De mutaties van afgelopen tijd zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van maart 2022
12-04-2022

De Europese commissie heeft op 11 april een nieuwe EU Air Safety List gepubliceerd van luchtvaartmaatschappijen die niet voldoen aan de noodzakelijke internationale veiligheids standaard. Deze luchtvaartmaatschappijen mogen niet of met restricties vliegen binnen de EU, maar van belang is ook dat reizigers geïnformeerd moeten worden en aanspraak maken op omboeking of kosteloze annulering als hun vlucht wordt uitgevoerd met een carrier die op deze zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen staat. Voor 21 Russische luchtvaartmaatschappijen bestaan nu grote twijfels t.a.v. de veiligheid, bij gebrek aan geldige certificaten.
12-04-2022

Enorme drukte bij de afdeling Burgerzaken van diverse Nederlandse gemeentes zorgt ervoor dat reizigers die een nieuw paspoort of ID moeten aanvragen 'even geduld' moeten hebben. Het is dus belangrijk voor reizigers om zich te realiseren dat zij tijdig controleren of hun paspoort nog geldig is als zij op vakantie gaan. Uiteindelijk is het hebben van geldige reisdocumenten een verantwoordelijkheid van de reiziger zelf.
11-04-2022

Aan de hand van onderstaand persbericht is een interview met Frank Oostdam verschenen in het FD. Hierbij het volledige persbericht incl. het rapport 'Coronapandemie en financiële structuur van de reisbranche'.
11-04-2022

Je kunt je als ANVR-lid weer inschrijven voor 'ANVR Vandaag', de wekelijkse online bijeenkomst op vrijdag van 12:00 – 13:00 uur. As vrijdag 15 april zitten ANVR medewerkers en juristen weer klaar om vragen te beantwoorden en de actualiteit te bespreken. Vanaf uiterlijk 12:30 uur gaan we in gesprek met Anne de Jong van Travelife over de mogelijkheden door gratis deelname aan het Europese Cosme Sustour project te gaan werken aan verduurzaming van je organisatie, je product en je processen.
07-04-2022

De ANVR acht het een verstandige beslissing dat AF/KL de overstap naar de NDC-omgeving voor de businesstravel uitstelt. "We hebben er samen hard aan gewerkt, maar het komt nog even te vroeg", aldus de ANVR.
07-04-2022

De acute coronacrisis lijkt voorbij, maar corona is nog niet weg. Door de hoge immuniteitsgraad en de minder ziekmakende omikronvariant keren we steeds meer terug naar "normaal". Het virus kan echter opleven en dus wordt door de overheid gewerkt aan een lange termijn strategie. Na een eerste doorkijk in februari is in de afgelopen maanden ook gesproken met diverse sectoren in de samenleving, zo ook de reisbranche.
07-04-2022

De twee geplande bijeenkomsten op 20 april en 12 mei zijn inmiddels vol geboekt. Als je deze workshop ook graag wilt bijwonen kun je nu inschrijven voor een extra sessie op dinsdag 24 mei as. ANVR ledeninfo nodigt graag per organisatie 1 medewerker uit die zich specifiek bezig houdt met klachtenafhandeling. Er is plaats voor 15 deelnemers.
07-04-2022

ANVR-Reisprofessionals kunnen zich deze donderdag nog inschrijven voor ANVR Vandaag waarvoor morgen, vrijdag 7 april, ANVR medewerkers en juristen weer klaar zitten om vragen te beantwoorden en de actualiteit met jullie te bespreken tussen 12:00 – 13:00 uur.
07-04-2022

Een groot probleem van de Pakketreizenwet is dat een reisorganisator voor bijna alles wat verkeerd gaat, aansprakelijk is. Voor fouten van een organisator kan de aansprakelijkheidsverzekering een rol spelen, maar in veel gevallen is sprake van een calamiteit buiten de invloed van de organisator.
05-04-2022

Een klacht voorkomen verdient natuurlijk altijd de voorkeur. Maar helaas lukt dat niet altijd. De brochure 'Klachtenbehandeling door ANVR-Reisorganisaties', samengesteld door de ANVR, kan je helpen bij het voorkomen en goed en snel behandelen van klachten voor, tijdens en na de reis. Voeg daaraan toe deelname aan een van de workshops die ANVR Ledeninfo organiseert en je bent weer helemaal up-to-date.
04-04-2022

De eerste vakantieperiode van 2022, de meivakantie, komt steeds dichterbij. We zien dat iedereen vooral zin heeft om weer op vakantie te gaan. De meivakantie, zo laat Schiphol weten, zal ook gepaard gaan met uitdagingen, zeker als het gaat om de personele bezetting in onze sector. En omdat het weer druk gaat worden willen zij reizigers hier goed op voorbereiden.
04-04-2022

Je kunt je als ANVR-lid weer inschrijven voor ANVR Vandaag, de wekelijkse online bijeenkomst op vrijdag van 12:00 – 13:00 uur. As vrijdag 8 april zitten ANVR medewerkers en juristen weer klaar om vragen te beantwoorden en de actualiteit te bespreken.

maart

31-03-2022

Morgen, vrijdag 1 april, komt in 'ANVR Vandaag' naast de actualiteit en jullie vragen de evaluatie van de Richtlijn Pakketreizen aan de orde. Gisteren was er een storing in het inschrijfsysteem voor bijeenkomsten op www.anvr.nl. Dit is hersteld, dus heb je nog niet ingeschreven, vandaag is je kans.
30-03-2022

Afgelopen week melden we dat de zakelijke voorwaarden zijn geactualiseerd. Nu zijn ook de bijbehorende model raamovereenkomst en de toelichting bij de nieuwe versie zakelijke voorwaarden beschikbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels.
30-03-2022

Ieder jaar wisselen de 4 alarmcentrales de taak als nationaal aanspreekpunt voor Nederlanders in nood. In het ANVR Noodplan kun je terugvinden wie welke periode is ingedeeld. Vanaf 1 april 2022 – 1 april 2023 vervult Eurocross Assistance deze belangrijke taak.
29-03-2022

ANVR Ledeninfo organiseert op 20 april en 12 mei een bijeenkomst over klachtenbehandeling met toepassing van de ANVR Reizigersvoorwaarden. Nu de boekingen weer toenemen lopen reizigers ook weer tegen problemen aan die opgelost moeten worden. In de workshop bespreken we de mogelijkheden om klachten te voorkomen en hoe te behandelen voor, tijdens en na de reis. Dit doen we aan de hand van geschillenzaken die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden en op basis van de huidige ANVR Reizigersvoorwaarden zijn behandeld.
29-03-2022

Corona en digitalisering hebben het thema ‘privacy’ op scherp gezet. En ook reizigers willen natuurlijk dat er zorgvuldig met hun gegevens wordt omgegaan. En met het AVG OK Vignet heb je nu de mogelijkheid om dat te laten zien.
28-03-2022

Je kunt je als ANVR-lid weer inschrijven voor ANVR Vandaag, de wekelijkse online bijeenkomst op vrijdag van 12:00 – 13:00 uur. As vrijdag 1 april zitten ANVR medewerkers en juristen weer klaar om vragen te beantwoorden en de actualiteit te bespreken.
24-03-2022

Tijdens deze online bijeenkomst – voorheen het ANVR-Vragenuurtje – zal het laatste half uur Arno Rietveld van AON de ANVR Reisprofessionals informeren over de Calamiteitenverzekering. Van 12:00 – 13:00 uur zitten verder de ANVR medewerkers en juristen weer klaar om de actualiteit en vragen te behandelen.
23-03-2022

Het aantal gemaakte boekingen is in februari 2022 fors verder gestegen en is zelfs hoger dan in de maand februari 2019. Met name is een groei te zien in zuidelijke bestemmingen als Griekenland, Italië, Portugal en Spanje. Nog steeds is het aandeel Europa met 87% fors hoger dan pré-corona. Buiten Europa is een groei te zien in boekingen voor Curaçao/Aruba/St-Maarten maar ook Australië en Nieuw-Zeeland trekken weer wat aan.
22-03-2022

ANVR heeft de Zakelijke Voorwaarden geactualiseerd voor 2022. Een belangrijke wijziging daarin is de verkorting van de betaaltermijn van twee naar één week. Deze aanpassing is nodig aangezien sinds 1 juli 2021 IATA de betaaltermijn heeft verkort naar één week.
21-03-2022

'ANVR Vandaag' (de nieuwe naam voor het ANVR-vragenuurtje) is a.s. vrijdag weer online van 12:00 – 13:00 uur. Het laatste halfuur zal Arno Rietveld van Aon een toelichting geven en vragen beantwoorden over de Calamiteitenverzekering. Daarnaast zijn ANVR-medewerkers en juristen weer paraat om allerhande vragen te beantwoorden.
21-03-2022

ANVR en Amsterdam Airport Schiphol kunnen dit jaar eindelijk weer eens het zomerse netwerkevent 'Travel BBQ at the Beach' organiseren! Dit event vindt plaats op donderdag 16 juni 2022 in Beachclub Bloomingdale in Bloemendaal.
18-03-2022

Gelet op de ontwikkeling van de energie- en oliemarkt, voeren steeds meer luchtvaartmaatschappijen brandstoftoeslagen in. Hieronder geven we je een uitleg wat dit betekent voor losse vliegtickets.
17-03-2022

ANVR en de aangesloten reisondernemingen hebben gezondheid & veiligheid van reizigers hoog in het vaandel staan. Daarom vraagt ANVR jouw medewerking aan het onderzoek, genaamd One Health travel (OHtravel)-studie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Erasmus MC. Doe je mee?
14-03-2022

VaccinatiesOpReis.nl is in Nederland dé specialist voor inentingen en exclusief partner van ANVR. ANVR en 'Vaccinaties Op Reis' bieden zowel jou als reisonderneming als jouw klant een interessant aanbod.
14-03-2022

Al sinds 13 maart 2020 organiseert de ANVR wekelijks op vrijdag van 12-13 uur een vragenuurtje voor haar leden. Dé plek en het moment voor ANVR-reisondernemingen om aan de medewerkers van de ANVR vragen te stellen over alle onderwerpen die -al dan niet Covid-gerelateerd- spelen.
11-03-2022

Volgende week nodigen we alle reisondernemingen uit om deel te nemen aan een groot arbeidsmarktonderzoek in de reissector. Dit onderzoek brengt de huidige ontwikkelingen in de arbeidsmarkt in kaart. Een goed arbeidsmarktonderzoek geeft niet alleen werkzoekenden een juist beeld van hun arbeidsmarktkansen, maar geeft werkgevers ook een beeld van hun merk en imago als werkgever. Daarnaast kunnen werkgevers met deze data beter inspringen op hoe de werkgelegenheid zich ontwikkelt. Onderdeel van het arbeidsmarktonderzoek is een enquête onder werkgevers.
11-03-2022

Op donderdag 17 maart a.s. organiseert Reiswerk de HR Expertmeeting voor HR-professionals. Deze meeting met het thema “Hoe trekken we nieuw talent aan voor de reisbranche?” staat in teken van de start van de arbeidsmarktcampagne met als doel: werken in de reissector op de kaart te zetten.
10-03-2022

Morgen, 11 maart van 12:00 – 13:00 uur is er weer een ANVR-Vragenuurtje waarbij vanaf 12:30 uur Rogier Hoogenbosch aanwezig is. Rogier is directeur van 'Vaccinaties op reis' en beantwoord graag al jullie vragen over dit actuele onderwerp. Daarnaast zitten de ANVR medewerkers en juristen uiteraard ook weer klaar voor andere vragen en bespreking van de actualiteit.
09-03-2022

Gisteren heeft Reiswerk onderstaand persbericht verstuurd. De reisadviezen zijn aangepast, veel reisbeperkingen zijn opgeheven en er worden weer volop reizen geboekt. Nu het einde van de coronacrisis nadert, keert de reislust bij veel Nederlanders terug. Waar de afgelopen twee jaar bijna 1/3e van alle medewerkers in de branche hun baan verloor, trekt het werk en daarmee de werkgelegenheid weer enorm aan. Positieve ontwikkelingen waar Reiswerk, het arbeidsmarktfonds in de reisbranche, op inspeelt met een grote, opvallende arbeidsmarktcampagne. Het doel: werken in de reissector op de kaart zetten.
07-03-2022

De jaarlijkse wisseling van de coördinerende alarmcentrale per 1 april gaat dit jaar van Allianz Global Assistance naar Eurocross Assistance. Het schema met de dienstdoende alarmcentrales is opgenomen in het ANVR Noodplan, dat per 1 april zal zijn geactualiseerd.
07-03-2022

Vanaf maandag 7 maart 2022, kunnen jongeren van 12 t/m 17 jaar die dat willen een boostervaccinatie halen bij de GGD, laat Rijksoverheid weten.
07-03-2022

Van het volgende bedrijf, Christoffel Travel B.V., zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 14 maart 2022 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl .
07-03-2022

Heb je vragen aan de ANVR of wil je iets delen met de andere deelnemers schrijf je dan in voor dit ANVR-vragenuurtje dat as vrijdag weer online plaats vindt van 12:00 – 13:00 uur. Vanaf 12:30 is Rogier Hoogenbosch aanwezig van 'Vaccinaties op reis' om vragen te beantwoorden over dit onderwerp dat actueel is nu er weer naar verre bestemmingen kan worden gereisd.
03-03-2022

​De mutaties van afgelopen tijd zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van februari 2022
02-03-2022

De ECTAA, waarin ook de ANVR actief is, heeft namens de 70.000 reisagenten en touroperators die zij Europees vertegenwoordigd vandaag een statement uitgebracht.
02-03-2022

De oorlog in Oekraïne heeft ook gevolgen voor zaken- en vakantiereizen. In de onderstaande Q&A zetten we de belangrijkste gevolgen op een rij. Heb je nog andere vragen, stel ze dan gerust via ledeninfo@anvr.nl. Specifieke luchtvaartvragen kunnen ook gesteld worden via luchtvaart@anvr.nl
01-03-2022

Van het volgende bedrijf, Afrika Safari B.V.. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 8 maart 2022 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl.

februari

28-02-2022

Reiswerk organiseert op donderdag 17 maart de eerste expertmeeting van 2022 voor de HR-professionals van 14.00 tot 16.00 uur met aansluitend een borrel tot 17.30 uur. Het thema van de meeting is "Hoe trekken we nieuw talent aan voor de reisbranche?". De meeting vindt plaats bij Down Under in Nieuwegein en deelname is gratis.
28-02-2022

De ANVR Zakelijke Voorwaarden zijn 4 jaar geleden opgesteld. Aanpassing van de (voorheen ANVR-B2B) voorwaarden was destijds nodig met het oog op de nieuwe Wet op de Pakketreizen en GRA. Nu bijna 4 jaar later zijn zowel de Zakelijke Voorwaarden als de toelichting op de Zakelijke Voorwaarden en de tekst van de Raamovereenkomst nogmaals herzien.
28-02-2022

In 2021 is door de ANVR-ledenvergadering besloten de leden de mogelijkheid te geven de ANVR contributie voor 2021 later te betalen. Wanneer de eerste termijn (50%) werd betaald vóór 1 oktober 2021, was er de mogelijkheid om de laatste termijn uiterlijk in februari 2022 te betalen.
25-02-2022

Verschillende airlines voeren op dit moment weer brandstoftoeslagen in. Gelet op de stijging van de energieprijzen, is het zeer wel mogelijk dat meer airlines dit gaan doen. We zetten even alle aandachtspunten hierbij op een rij.
24-02-2022

Op 19 januari organiseerde de ANVR een Teams-meeting over NDC met KLM en technologie aanbieders. Ook enkele ANVR-leden vertelden over de invoering van NDC in hun bedrijf. Naar aanleiding van de bijeenkomst kregen we nog diverse vragen. De ANVR geeft daarom even een tussenstand van de NDC-ontwikkeling op de Nederlandse markt in de vorm van een Q&A.
24-02-2022

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden per jaar maximaal € 1000,- aanvragen voor scholing en ontwikkeling via het STAP-budget. Deze subsidie kan gebruikt worden voor het volgen van een training, cursus of opleiding met als doel om meer eigen regie te hebben op de eigen ontwikkeling tijdens de loopbaan.
24-02-2022

Volgende week is er geen vragenuurtje maar deze week kun je tijdens het wekelijkse vragenuurtje jouw vragen nog laten beantwoorden door ANVR medewerkers en juristen.
22-02-2022

Het aantal gemaakte boekingen in januari 2022 is 56% hoger dan in december 2021. Januari 2022 is daarmee tevens de maand met het grootste aantal boekingen sinds in maart 2020 de coronapandemie in alle hevigheid los barstte. De achterstand ten opzichte van januari 2019 bedroeg nog wel -27% maar dit is fors minder dan de ong. - 40% lagere boekingen in november/december 2021 t.o.v. dezelfde maanden in 2019.
22-02-2022

Van het volgende bedrijf, Hoi.nl BV zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 29 februari 2022 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl.
21-02-2022

In een unieke, gezamenlijke noodkreet roepen luchtvaartmaatschappijen, cruise- en (zaken)reisbranche (waaronder ANVR) het kabinet op de huidige testverplichting bij terugkeer vanuit non-EU landen naar Nederland te laten vallen.
21-02-2022

Na een loopbaan die bijna 5 decennia omspant en meer dan 20 jaar in de reisbranche heeft Mirjam Dresmé eind april haar laatste werkdag bij de ANVR. De komende periode gaat ANVR op zoek naar een vervanger die de rol van marketing- en communicatiespecialist kan gaan vervullen bij de brancheorganisatie.
21-02-2022

Sinds 1 juli 2018 geldt voor elke reisondernemer de nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen. Met de nieuwe richtlijn werd de definitie van pakketreis sterk uitgebreid zodat alle vormen van dynamic packaging onder de wetgeving werden gebracht en werd het concept van het gekoppelde reisarrangement geïntroduceerd. In de wetgeving is ook een tweetal evaluatiemomenten opgenomen: in het voorjaar van 2021 werd het tweede rapport gepresenteerd en tegelijkertijd een verdergaande herziening voor de komende jaren aangekondigd. De publieke consultatie is een eerste stap in dat proces.
21-02-2022

De nieuwe raamovereenkomst die de ANVR voor haar leden heeft gesloten op het gebied van CO2-compensatie biedt alle leden de mogelijkheid ook in 2022 tegen gereduceerd tarief de CO2-footprint van de verkochte reizen te compenseren. Dat bleek tijdens het drukbezochte vragenuurtje vrijdag j.l. met medewerking van Southpole.
21-02-2022

Je kunt je als ANVR Reisprofessional weer inschrijven voor het wekelijkse vragenuurtje dat ook deze week weer online is georganiseerd van 12:00 – 13:00. Je kunt hier weer al je vragen stellen of informatie delen. ANVR medewerkers en juristen zitten er weer klaar voor.
17-02-2022

In juli vorig jaar heeft de ANVR voor haar leden een voorbeeld-verklaring opgesteld die kon worden gebruikt bij het verkopen van een reis naar een bestemming met een Oranje reisadvies op het moment van boeken én het moment van reizen. De ANVR krijgt nu veel vragen of deze verklaring nu ook nog gebruikt kan worden voor situaties waar een bestemming die nu op Groen of Geel staat in de toekomst alsnog weer een Oranje reisadvies krijgt.
17-02-2022

Deze vrijdag zal Hessel Moeilijker van South Pole tijdens het laatste halfuur van dit vragenuurtje de mogelijkheden voor CO2 compensatie toelichten en vragen hierover beantwoorden. . Vanaf 12:00 uur zitten de ANVR-medewerkers en juristen er ook weer klaar voor om de actualiteiten te bespreken en vragen van ANVR Reisprofessionals te beantwoorden.
16-02-2022

Buitenlandse Zaken past op dit moment reisadviezen voor veel landen buiten de EU aan naar geel/groen, naar de situatie van reisadviezen vóór corona. Daarmee zijn de adviezen omtrent corona niet weg, maar is de coronasituatie in een land niet langer doorslaggevend voor de kleur. Lees altijd het volledige reisadvies op nederlandwereldwijd.nl, want ondanks geel/groen bestaan er nog wel degelijk inreisbeperkingen.
16-02-2022

We zijn kritisch blij met de boodschap die volgt uit de persconferentie die Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gisteravond gaf, want 'we' mogen weer naar tal van bestemmingen wereldwijd! De beloofde promo om reizigers te enthousiasmeren staat klaar voor gebruik door ons allemaal.
15-02-2022

Van het volgende bedrijf, Thomas Cook Europe B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 22 februari 2022 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl .
14-02-2022

Deze vrijdag zal Hessel Moeilijker van South Pole tijdens het laatste halfuur van dit vragenuurtje de mogelijkheden voor CO2 compensatie toelichten en vragen hierover beantwoorden. . Vanaf 12:00 uur zitten de ANVR-medewerkers en juristen er ook weer klaar voor om de actualiteiten te bespreken en vragen van ANVR Reisprofessionals te beantwoorden.
10-02-2022

Van het volgende bedrijf, Leisure Concept B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 17 februari 2022 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl
10-02-2022

​De mutaties van afgelopen tijd zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van januari 2022
10-02-2022

Vandaag kun je nog inschrijven voor het wekelijkse ANVR-vragenuurtje op vrijdag van 12:00 – 13:00 uur. Vanaf 12:30 uur zijn Coby Tetteroo van Allianz en Vylon Ooms van het Verbond van Verzekeraars aanwezig om vragen van de ANVR-leden te beantwoorden over reis- en annuleringsverzekeringen.
08-02-2022

Morgen, woensdag 9 februari van 16:00 – 17:00 komen online via microsoft teams ANVR MKB-touroperators weer samen. Je kunt je vandaag nog inschrijven.
08-02-2022

Afgelopen vrijdag, 4 februari 2022, heeft de Gezondheidsraad geadviseerd geen boosterprik te geven aan jongeren onder de 18 jaar. Als de minister dit advies overneemt, kan dit gevolgen hebben voor jongeren die reizen naar en reizen binnen EU-landen en daarbuiten.
07-02-2022

In 2022 zullen de jaarcijfers van IATA-agenten alleen worden beoordeeld op het criterium working capital. De overige 3 criteria worden niet getoetst door IATA. Voor agenten goed nieuws, maar toch enige teleurstelling aangezien airlines in de vergelijkbare Belux markt akkoord zijn gegaan met een freeze op alle criteria in 2022.
07-02-2022

‘Bestrijd een ‘nieuw’ fenomeen als omikron dat inmiddels over de hele wereld waart niet met oude maatregelen’ is het devies van een inmiddels geïrriteerde reiskoepel ANVR. Terwijl de besmettingsgraad in de meeste landen veel lager ligt dan in Nederland en tal van landen om ons heen steeds verder versoepelen, verhoogt onze overheid vandaag voor een aantal landen het risiconiveau. De reisbranche reageert furieus. Dit bericht is vandaag eerder als persbericht uitgestuurd.
07-02-2022

Deze week is alweer het zesde ANVR-vragenuurtje van 2022 op vrijdag van 12:00 – 13:00 uur. Vanaf 12:30 uur zijn Coby Tetteroo van Allianz en Vylon Ooms van het Verbond van Verzekeraars aanwezig om vragen van de ANVR-leden te beantwoorden over reis- en annuleringsverzekeringen. ANVR Reisprofessionals kunnen zich nu inschrijven.
03-02-2022

Nu steeds meer bestemmingen versoepelingen aankondigen, kan het toch niet lang meer duren of ook voor de landen buiten Europa wordt de reisadvisering aangepast. Tijd om de consument te enthousiasmeren niet alleen te drómen van een verre vakantie, maar om te bóeken en komende zomer grenzeloos te gaan genieten! Help je mee uitdagende bestemmingen onder de aandacht te brengen van jouw reizigers?
03-02-2022

Je kunt je deze middag nog inschrijven voor het 5e wekelijkse vragenuurtje voor ANVR Reisprofessionals. ANVR medewerkers en juristen praten je graag weer bij en beantwoorden vragen tussen 12:00 en 13:00 uur.
03-02-2022

Op het ledendeel van www.anvr.nl (MIJN ANVR) is de Engelse vertaling van de ANVR Model-agentuurvoorwaarden beschikbaar. Aanpassing was nodig vanwege de herziening van de ANVR Agentuurvoorwaarden. Voor het gebruik van de Engelse vertaling is tevens een korte toelichting beschikbaar.
03-02-2022

Sinds de uitbraak van Corona organiseert de ANVR met regelmaat platformbijeenkomsten voor de verschillende geledingen onder haar leden. Dat geldt ook voor de aangesloten MKB-touroperators, die het afgelopen jaar vooral zijn bijeengekomen in de vorm van het Verre Reizen-platform. Ook de komende jaren zullen we deze platformbijeenkomsten (digitaal of fysiek) blijven organiseren, in een frequentie van tussen de 4 à 6 keer per jaar. Woensdag 9 februari van 16:00 – 17:00 uur staat de eerste digitale bijeenkomst van dit kalenderjaar op de agenda.
03-02-2022

Van het volgende bedrijf, Five Star Verrassingsreizen B.V. zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR lidmaatschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 10 februari 2022 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl .
02-02-2022

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 1 februari jl. hebben de leden van de ANVR besloten de ANVR-statuten zodanig aan te passen dat het maximaal aantal bestuursleden wordt uitgebreid van 8 naar 10. Daarnaast biedt het bestuur elke vergadering graag de mogelijkheid aan één geïnteresseerde toehoorder om mee te praten.
02-02-2022

Inmiddels is voor iedereen wel duidelijk dat op de overheidswebsite nederlandwereldwijd.nl alle reisadviezen staan waaraan je moet voldoen om te kunnen reizen naar een bestemming. Maar voor tal van ondernemers (en reizigers) is het nog niet altijd even helder waaraan je moet voldoen bij terugkeer naar Nederland. Klik voor uitgebreide informatie door op de linkjes die staan vermeld op de genoemde websites, zodat je de reiziger volledig en compleet kan informeren.
02-02-2022

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 1 februari jl. hebben de leden van de ANVR ingestemd met de herbenoeming van bestuursleden Marjon Kaper (ANWB Reizen), Arjan Kers (TUI Nederland) en Diederik Banken (BCD Reizen) voor de periode 2022-2024. Daarnaast hebben de leden besloten de ANVR-statuten zodanig aan te passen dat het maximaal aantal bestuursleden wordt uitgebreid van 8 naar 10.

januari

31-01-2022

Dinsdag 1 februari van 16.00-17.00 is de 82ste Algemene Ledenvergadering van de ANVR. De vergadering wordt digitaal georganiseerd.
31-01-2022

Via het ledendeel van www.anvr.nl kun je als ANVR Reisprofessional inschrijven voor het vijfde ANVR-vragenuurtje van 2022 as vrijdag 4 februari van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen praten je graag bij en beantwoorden vragen die leven.
27-01-2022

Morgen, vrijdag 28 januari van 12:00 – 13:00 uur, kun je jouw vragen weer stellen aan ANVR medewerkers en huisjurist Judith Tersteeg en praten zij je weer bij over de actualiteiten. Vandaag kun je nog inschrijven.
27-01-2022

Na lange en ingewikkelde onderhandelingen heeft de ANVR vandaag de raamovereenkomst met Southpole verlengd tot eind 2022. Binnen de kaders van deze overeenkomst kunnen reisondernemingen tegen sterk gereduceerd tarief de CO2-uitstoot van hun reizen compenseren. Gedurende 2022 zal de ANVR met een nieuw plan van aanpak komen voor de komende jaren, waarbij CO2-compensatie één onderdeel moet worden van een breder pallet aan duurzaamheidsmaatregelen.
26-01-2022

Ondernemers die voor het vierde kwartaal van vorig jaar TVL willen aanvragen, krijgen daarvoor twee weken langer de tijd. Omdat nu ook bedrijven met een omzetverlies tussen de 20% en 30% deze steun kunnen aanvragen en de overheid gedupeerde ondernemers tegemoet wil komen, kan de steun worden aangevraagd tot 11 februari 17.00 uur.
26-01-2022

De ANVR/GfK maandelijkse steekproef over boekingen onder bijna 50.000 consumenten laat voor de maand december min of meer een zelfde beeld zien als in november. Weliswaar is er, evenals in november het geval was, een forse stijging van het aantal boekingen in de maand december, vergeleken met een jaar eerder in die maanden, maar kijkt de sector nog aan tegen een achterstand van zo'n 40% vergeleken met het pre-coronajaar 2019.
26-01-2022

Het sneeuwde in alle geweld een beetje onder tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister Kuipers van VWS dinsdagavond, maar de Nederlandse overheid heeft ook besloten de quarantaine-adviezen voor reizigers (terug) naar Nederland aan te passen, om ze daarmee meer in lijn te brengen met de quarantaine-regels binnen Nederland. De ANVR heeft hier de voorbije anderhalve week nadrukkelijk voor geijverd bij VWS en BuZa.
24-01-2022

Van het volgende bedrijf, Travel Experience B.V.(Bagbooking) zal binnenkort de aanvraag voor het ANVR Business partnerschap worden behandeld. Eventuele reacties, welke van invloed kunnen zijn op de behandeling van deze aanvraag, kun je tot 31 januari 2022 richten aan: ANVR, Storkstraat 24, 3833 LB Leusden of naar secretariaat@anvr.nl
24-01-2022

Via het ledendeel van www.anvr.nl (MIJN ANVR) kun je als ANVR Reisprofessional inschrijven voor al weer het vierde ANVR-vragenuurtje van 2022 as vrijdag 28 januari van 12:00 – 13:00 uur. ANVR medewerkers en juristen praten je graag bij en beantwoorden vragen die leven.
20-01-2022

De ANVR heeft de collectieve aansprakelijkheidsverzekering voor reisagenten verlengd voor een periode van 1 jaar tegen vrijwel ongewijzigde voorwaarden.
20-01-2022

Morgen, vrijdag 21januari van 12:00 – 13:00 uur, praten ANVR Medewerkers en juristen de ANVR Reisprofessionals graag weer bij over de actualiteiten en beantwoorden zij de vragen die er leven. Vanaf 12.30 uur is ANVR-verzekeringsadviseur Cor Daalder uitgenodigd. Cor checkt jaarlijks in opdracht van de ANVR de aansprakelijkheidsverzekeringen van de leden. Ook doet hij voor de reisagenten de gesprekken met verzekeraars over de collectieve polis. Cor Daalder heeft jaren bij Marsh gewerkt. Al je vragen over aansprakelijkheid en de verzekering hiervoor, kan je aan hem stellen! Vandaag kun je nog inschrijven voor dit derde ANVR-vragenuurtje van 2022.
19-01-2022

Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afradende reisadviezen vanuit de overheid is het begrip van ANVR-reisorganisaties, waarvan een groot deel nog steeds is gesloten, inmiddels ver te zoeken. En wederom wordt de reissector hard getroffen; ditmaal door het inconsequente, nog niet (juist) uitgewerkte quarantainebeleid dat het kabinet afgelopen vrijdag heeft aangekondigd.
19-01-2022

Het bestuur nodigt haar leden uit voor de 82ste Algemene Ledenvergadering van de ANVR op dinsdag 1 februari a.s. van 16.00-17.00. De vergadering wordt digitaal georganiseerd.
18-01-2022

De nieuwe ANVR Agentuurvoorwaarden zijn definitief en als PDF beschikbaar.
18-01-2022

Je kunt je vandaag nog inschrijven voor de bijeenkomst 'NDC, Hoe staat het ermee ?' welke morgen, 19 januari, online plaats vindt van 14 :30 -16 :00 uur. Medewerkers van Amadeus, Atriis, KLM, Travelport en ANVR-leden praten je bij over de voortgang van de invoering van NDC. De meeting is in het Engels.
17-01-2022

In het kader van "Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker" laat de Belastingdienst weten diverse materialen te hebben samengesteld om ondernemers te wijzen op het controleren en eventueel wijzigen van de voorlopige aanslag. In januari is het namelijk weer zover dat veel ondernemers een voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2022 van de Belastingdienst ontvangen.
17-01-2022

De BSP-cijfers over 2021 laten zien dat de totale omzet via IATA BSP in 2021 32% was van de omzet in 2019. In de BSP-cijfers zitten niet alleen de verkopen, maar ook de terugbetalingen van ticket (refunds). In 2020 waren er in totaal 5 maanden waarin meer werd terugbetaald dan werd verkocht vanwege alle geannuleerde vluchten. De bedragen of transacties in 2021 laten zich dus lastig vergelijken met de cijfers van 2020.
17-01-2022

De BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands, organiseert op vrijdag 21 januari a.s. van 16.00 – 17.15 uur het webinar 'Fit for 55'. Tijdens deze livestream die ANVR-leden gratis kunnen volgen, wordt uitgebreid ingegaan op het thema meer duurzame mobiliteit wereldwijd en het ambitieuze plan van EU-commissaris Frans Timmermans om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55% te verminderen.
17-01-2022

Het bestuur nodigt haar leden uit voor de 82ste Algemene Ledenvergadering van de ANVR op dinsdag 1 februari a.s. van 16.00-17.00. De vergadering wordt digitaal georganiseerd.
17-01-2022

De inschrijving van het 3e vragenuurtje van 2022 (21 januari van 12:00 – 13:00 uur) is gestart. Vanaf 12.30 uur is ANVR-verzekeringsadviseur Cor Daalder uitgenodigd. Cor checkt jaarlijks in opdracht van de ANVR de aansprakelijkheidsverzekeringen van de leden. Ook doet hij voor de reisagenten de gesprekken met verzekeraars over de collectieve polis. Cor Daalder heeft jaren bij Marsh gewerkt. Al je vragen over aansprakelijk en de verzekering hiervoor, kan je aan hem stellen! Verder bespreken ANVR medewerkers de actualiteiten en beantwoorden vragen van de ANVR leden.
14-01-2022

Het programma voor de online-meeting over de voortgang van NDC is rond. Met als thema “NDC, hoe staat het er mee” houdt de ANVR op 19 januari een bijeenkomst voor ANVR leden.
13-01-2022

Vrijdag 14 januari praten ANVR Medewerkers en juristen de ANVR Reisprofessionals graag weer bij over de actualiteiten en beantwoorden zij de vragen die er leven. Vandaag kun je nog inschrijven voor dit tweede ANVR-vragenuurtje van 2022 dat morgen weer online is georganiseerd van 12:00 – 13:00 uur.
13-01-2022

Zoals eerder gemeld in ANVR Nieuws van 21 december 2021 heeft de ANVR met vakbonden FNV en CNV Vakmensen afgesproken de cao reisbranche ongewijzigd met 6 maanden te verlengen tot 1 juli 2022. In deze verlenging is geen collectieve verhoging van de lonen afgesproken. Dat wil niet zeggen dat alle salarissen gedurende het komende half jaar daadwerkelijk ongewijzigd kunnen blijven.
13-01-2022

De mutaties van afgelopen tijd zijn verwerkt en opgenomen in de mutatielijst van nov-dec 2021
12-01-2022

De laatste versie van de model-agentuurvoorwaarden van de ANVR is uit 2018. In de afgelopen maanden heeft een delegatie van reisagenten en touroperators intensief met elkaar gesproken over deze model-agentuurvoorwaarden. Dit heeft geleid tot nieuwe 2022-voorwaarden (bijgevoegd).
12-01-2022

Per 1 januari 2022 is Tersteeg Advocatuur opgegaan in DT Advocaten (www.dtadvocaten.nl). Huisadvocaat van de ANVR Judith Tersteeg heeft daarmee een al bestaande hechte samenwerking bekrachtigd door als advocaat-partner toe te treden tot een nieuw kantoor, genaamd DT Advocaten.
11-01-2022

Na overleg met de Consumentenbond en het vermelden aan de SER zijn de ANVR-Reizigersvoorwaarden 2022 een feit. Deze hebben een paar kleine wijzigingen ondergaan in vergelijking met 2021. De aangepaste voorwaarden zijn inmiddels verwerkt op de website, zodat je bij gebruik altijd naar de juiste, toepasselijke actuele voorwaarden kunt linken.
11-01-2022

De ANVR organiseert volgende week woensdag 19 januari van 14.30 – 16.00 uur een Teamsmeeting voor ANVR-leden met als onderwerp "NDC; hoe staat het er mee?"
10-01-2022

Deze week is het tweede ANVR-vragenuurtje van 2022 weer op vrijdag van 12:00 – 13:00 uur. ANVR Reisprofessionals kunnen zich weer inschrijven om zich as. vrijdag 14 januari bij te laten praten en vragen te stellen aan de ANVR medewerkers en juristen.
06-01-2022

In 2020 is in de Tweede Kamer verzocht hoe bestaande overheidsregelingen voor innovatie, digitalisering en verduurzaming beter benut kunnen worden door de gastvrijheidssector. De indruk is dat ondernemers in de gastvrijheidssector onvoldoende gebruik (kunnen) maken van de huidige overheidsregelingen. Door het Ministerie van Economische Zaken wordt daarom een onderzoek uitgevoerd. Het onderzoeksbureau Dialogic gaat dit doen. Zij hebben de ANVR gevraagd of ondernemers in de reisbranche willen deelnemen aan dit onderzoek.
06-01-2022

In januari 2022 start de Europese Commissie met een publieke consultatie om te bezien of en op welke manier aanpassing van de Europese wetgeving noodzakelijk is m.b.t. de Europese Richtlijn Pakketreizen. Rechten van pakketreizigers en vliegpassagiers staan opnieuw zwaar ter discussie.
06-01-2022

Het was midden in de periode tussen kerst en oud&nieuw dat we deze oproep plaatsten zodat een herhaling op zijn plaats is. Als jij een uitgesproken mening over de toekomst van onze sector hebt; 'buiten hokjes' durft te denken en jouw ideeën met ons wilt delen? Dan ben jij misschien wel die 'young professional' die het een uitdaging vindt om mee te denken met het ANVR-Bestuur! Na het vertrek van Corné Hoogendoorn (Corendon) is deze zetel in het bestuur vrij. Je kunt je tot 14 januari aanmelden.
05-01-2022

Het ANVR Vragenuurtje is deze week op donderdag 6 januari van 12:00-13:00 uur. ANVR Medewerkers en juristen praten je graag bij over de actualiteit en beantwoorden jouw vragen over reisadviezen, steunmaatregelen enz.
04-01-2022

Voor 2021 was een winterslaapregeling mogelijk wat betreft ANVR contributie. De regeling hield in dat leden die een aantal maanden "in winterslaap" gingen, geen boekingen accepteerden, en dit ook duidelijk maakten, voor deze periode een gedeeltelijke teruggaaf op de betaalde ANVR-contributie konden aanvragen. De regeling gold alleen voor 2021.
03-01-2022

We beginnen het nieuwe jaar met een vragenuurtje op donderdag. Vanaf 12:00 uur worden ANVR-leden bijgepraat over de actualiteit en vragen beantwoord over reisadviezen, steunmaatregelen enz.