Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR/GfK: boekingsterugval in december ‘20 (-76%) gelijk aan november

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR/GfK: boekingsterugval in december ‘20 (-76%) gelijk aan november

Donderdag 21 januari 2021
De boekingscijfers in december, een steekproef onder zo’n 50.000 consumenten, laten een stabilisatie zien op een gelijk (laag) niveau als in november (-76%) . Gelet op de reisadvisering van de overheid zal naar verwachting de cijfers voor de maand januari geen verbetering geven.

​Uit de mix van boekingen blijkt dat voor de winter 20/21 amper wordt geboekt. Van de boekingen in december 2019 was het aandeel winterzon en wintersport 46%. In de afgelopen maand was dit aandeel slechts 34% en dat bij meer dan driekwart minder boekingen. Kijkend naar de ontwikkelingen per land binnen Europa valt  het VK met -85% het meest op, wat gelet op de "Britse" variant van het corona-virus goed is te verklaren. Ook Tsjechië, één van de in het najaar 2020 hardst door corona getroffen landen in de EU, zit daar met -84% dicht bij. Denemarken (-52%) en Zweden (-54%) doen het van de Europese landen qua boekingen nog het beste.
Kijkend naar de diverse werelddelen valt op dat Australië/Nieuw-Zeeland minder slecht worden geboekt dan de overige werelddelen, wat vanuit de corona-besmettingscijfers wel valt de begrijpen. 
Deze en meer resultaten van 2020 kun je vinden onder ANVR/GfK Boekingsmonitor.