Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR organiseert 18 februari bijpraatsessie over Europese Richtlijn Pakketreizen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR organiseert 18 februari bijpraatsessie over Europese Richtlijn Pakketreizen

Dinsdag 2 februari 2021
Sinds 1 juli 2018 geldt voor alle ondernemers in de reisbranche de nieuwe Europese richtlijn pakketreizen, die in de Nederlandse wetgeving is vertaald naar de Wet op de pakketreisovereenkomst en gekoppeld reisarrangement. Tijdens de huidige Covid19-crisis hebben alle ANVR-reisondernemers te maken gekregen met de strenge consumentenbescherming die de wet reizigers biedt. Op 18 februari gaat de ANVR met haar leden in gesprek over de lopende evaluatie van de richtlijn door de Europese Commissie.

"In de Europese richtlijn zelf is opgenomen dat de Europese Commissie op 1 januari 2021 een evaluatie van de werking van de richtlijn zou sturen aan het Europees Parlement en de Europese raad. Me dunkt dat de Covid19-crisis duidelijk heeft gemaakt dat er ook wel het één en ander te evalueren valt", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Inmiddels is het februari 2021 en is de evaluatie nog niet verschenen. De laatste conceptversie van het rapport dat we hebben gekregen dateert van eind november 2020. In dat conceptrapport maakt de Commissie duidelijk de problemen te begrijpen die de reisondernemers hebben dankzij de Richtlijn, maar nog niet de urgentie te voelen daadwerkelijk al dit jaar aan de slag te gaan met aanpassingen".

"In de bijpraatsessie – die de vorm heeft van een vragenuurtje – gaan we in op de genoemde analyse van de Europese Commissie, de rol van de verschillende overheidsinstanties bij de eventuele herziening van de richtlijn en de insteek van de Nederlandse en Europese reissector in de lopende lobby", aldus Radstake.

Donderdag 18 februari                  16.00-17.00 uur

Aanmelden kan hier (achter inlog).