Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksHistorische blik op de reiswereld: nu op anvr.nl

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Historische blik op de reiswereld: nu op anvr.nl

Dinsdag 9 februari 2021
Zo'n 2 jaar geleden, in een wereld waarin reisondernemers nog onbeperkt en wereldwijd reizen organiseerden en consumenten er grenzeloos van konden genieten, is de ANVR begonnen om haar geschiedenis vast te leggen tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in Nederland en de wereld die invloed hebben (gehad) op het toerisme. Na de presentatie van het boekje '50x Nederlandse reiswereld' tijdens de Vakantiebeurs 2020 is nu -een jaar later en in een totaal andere wereld- een historisch archief te vinden op de ANVR-website met noemenswaardige momenten uit 75 jaar reizen.

​Op https://www.anvr.nl/historie vind je hoe de Nederlandse vakantieganger en zakenreiziger in een betrekkelijk korte periode één van de meest reislustige consumenten van Europa is geworden. Per decennia, maar ook nog eens per jaar lees je waar 'we' in die tijd mee bezig waren, wat er speelde in de wereld en ook hoe de reissector zich keer op keer opnieuw heeft uitgevonden. En foto's geven je een beeld van die tijd. Je zult je af en toe verbazen, maar ongetwijfeld ook veel herkennen. Inmiddels is de ANVR uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande brancheorganisaties met een grote maatschappelijke relevantie.

Met al het materiaal dat we ontvingen van verschillende reisondernemers en de verzamelde verhalen van de vele personen die 'erbij' waren (dank voor alle hulp), hadden we niet alleen een mooi boek kunnen schrijven, maar zelfs een museum kunnen inrichten. Maar, deze ideeën leggen we voorlopig maar even in de kast voor betere tijden en focussen we ons op het digitale archief.
En merk je bij het lezen dat je nog noemenswaardige momenten mist, momenten die écht een plekje verdienen in de geschiedenis van het reizen, en heb je nog leuke foto's met bijbehorende tekstjes, stuur dan een mail naar mdresme@anvr.nl en we vullen dit 'levend' document graag aan.