Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links​Dat Ticketgarantiefonds: wordt dat nog wat?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
​Dat Ticketgarantiefonds: wordt dat nog wat?

Woensdag 24 februari 2021
Het is al even geleden dat wij de leden hebben geïnformeerd over het initiatief van ANVR/SGR/ANWB/Consumentenbond om te komen tot een vliegticketgarantiefonds. Na de nodige vertragingen is daar nu een onderzoek naar gestart. Daarnaast wordt er door D66 gewerkt aan een initiatiefwet.

ticketgarfonds.png
​In het ANVR bericht van 1 september jl. informeerden wij je dat in een gesprek met Minister van Nieuwenhuizen was afgesproken om samen naar de haalbaarheid van een ticketgarantiefonds te kijken. Na overleg en de nodige "administratie" is het onderzoeksinstituut SEO (samen met Lexavia) nu aan de slag gegaan met de uitvoering van een onderzoek naar de haalbaarheid van een Nationaal ticketgarantiefonds. SEO gaat in het kort bezien hoe groot het probleem is, wat de omvang van zo'n fonds moet zijn, de gevolgen voor reizigers en de luchtvaartsector, en wat de rol van de overheid hierbij is. Mogelijke alternatieven worden op een rij gezet. Naast genoemde partijen zijn in de begeleidingsgroep airlines en enkele andere ministeries vertegenwoordigd. Naar verwachting zal het rapport in april worden opgeleverd. Gelet op de verkiezingen zullen uitkomsten van het onderzoek uiteraard niet door het huidige kabinet worden opgepakt.
Daarnaast speelt nog dat D66 een initiatiefwet heeft aangekondigd op dit terrein.  Een wettekst is er op dit punt nog niet, maar daar wordt aan gewerkt.  
Kortom: Aan een garantiefonds voor vliegtickets wordt aan verschillende kanten gewerkt.