Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksOpenstaande refunds. Wat is de stand van zaken?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Openstaande refunds. Wat is de stand van zaken?

Maandag 1 maart 2021
Een aantal Luchtvaartmaatschappijen maakt zich (nog steeds) schuldig aan het vertragen dan wel weigeren om een restitutie op tickets te verstrekken. Het gaat om tickets waarbij ofwel ten minste één van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij zelf is geannuleerd, dan wel dat de passagier had geannuleerd en nog steeds recht heeft op terugbetaling van zijn of haar ticket (onder aftrek van de annuleringskosten).

De wettelijke verplichtingen van luchtvaartmaatschappijen laten niets aan duidelijkheid te wensen over. De hausse van vele refunds is voorbij dus er is geen enkel valide argument voor een luchtvaartmaatschappij een terugbetaling nog langer uit te stellen.

ANVR en ECTAA willen hierover naar de Nederlandse overheid (ILT) en de Europese Commissie stappen en hen informeren over luchtvaartmaatschappijen die refunds nog steeds structureel weigeren, dan wel niet tijdig uitbetalen (we hebben het hier niet over incidenten). Als bekend pakt de ANVR dit aan maar er zal ook vanuit de politiek moeten worden opgetreden richting luchtvaartmaatschappijen. Dit mag niet alleen aan de passagier dan wel de reisagent worden overgelaten. Door de overheid en de EU te informeren voert de ANVR de druk maximaal op om ook de laatste luchtvaartmaatschappijen te dwingen met de refunds over de brug te komen. Hiervoor heeft de ANVR natuurlijk wel de meest recente informatie nodig. Daarom vragen we je bijgaande lijst in te vullen en vragen te beantwoorden. Alvast zeer bedankt! 

Klik hier om naar de lijst te gaan

De link is geldig tot en met vrijdag 4 maart a.s. Mail naar luchtvaart@anvr.nl als je nog vragen hebt.