Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR onderzoekt Blockchain in de toeristische sector

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR onderzoekt Blockchain in de toeristische sector

Dinsdag 2 maart 2021
ANVR, Saxion Hogeschool en Nyenrode Universiteit hebben het initiatief genomen om de toeristische sector te helpen bij de implementatie van Blockchain technologie. Dit doen we onder andere via de organisatie van masterclasses en door het uitvoeren van onderzoek. Bij dat laatste vragen we jullie hulp.

​"Heel in het kort: blockchain is een systeem voor het digitaal vastleggen van gegevens, zoals transacties, eigendomsaktes of afspraken. Deze gegevens kunnen niet meer verwijderd of aangepast worden, waardoor het vervalsen van de vastgelegde gegevens niet mogelijk is. Bij Blockchain technologie is er geen centrale autoriteit meer nodig: elke partij die aangesloten is op het Blockchainnetwerk is in het bezit van een volledige kopie van alle gegevens", zegt Frank Radstake van de ANVR.  "Door middel van een digitale enquête willen we beter begrijpen hoe de toeristische sector denkt over Blockchain technologie en of en hoe zij omgaat met de implementatie van deze technologie. Daarmee kunnen we betere richtlijnen ontwikkelen voor verdere ontwikkeling van Blockchain applicaties in het toerisme".

Deelnemers aan dit onderzoek kunnen aan het eind van de vragenlijst aangeven of ze de managementsamenvatting van het onderzoek willen ontvangen en/of kans willen maken op een hard copy van het Basisboek Blockchain. We verloten 3 exemplaren. Het invullen van deze vragenlijst duurt circa 5 minuten. En je antwoorden behandelen we geheel vertrouwelijk.

De vragenlijst start je hier.