Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksPensioenfonds PGB biedt inzicht in pensioenregeling 2021

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Pensioenfonds PGB biedt inzicht in pensioenregeling 2021

Dinsdag 2 maart 2021
ANVR heeft met vakbonden FNV en CNV Vakmensen afgesproken per 1 januari jl. de pensioenopbouw onder te brengen bij Pensioenfonds PGB. Daarmee kwam na 25 jaar een einde aan het eigen pensioenfonds van de reisbranche Reiswerk Pensioenen (vroeger: Global). De afgelopen periode kregen we veel vragen over de invulling van de pensioenregeling in 2021. Pensioenfonds PGB heeft op ons verzoek de belangrijkste kenmerken van de pensioenregeling in 2021 op een rijtje gezet en vergelijkt deze met de pensioenregeling van 2020 bij Reiswerk Pensioenen.

"Alle deelnemers aan Pensioenfonds PGB hebben net een leaflet ontvangen met een overzicht van de pensioenregeling in 2021. Veel is onveranderd gebleven, en enkele belangrijke dingen zijn verbeterd", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Zo is de pensioenpremie gelijk gebleven, maar de jaarlijkse pensioenopbouw verhoogt van 1,40% naar 1,51%. Als we bij Reiswerk Pensioen waren gebleven zou die opbouw dit jaar zelfs maar 1,18% zijn geweest. Ook is bij Pensioenfonds PGB deeltijdpensioen wél mogelijk en kun je eerder met (deeltijd) pensioen gaan dan bij Reiswerk Pensioenen mogelijk was. Ook de voorwaarden voor aanmelden van je partner zijn soepeler".

"Alle deelnemers aan het nieuwe pensioenfonds krijgen deze maand een zogenoemde startbrief: een brief die elke nieuwe deelnemer bij Pensioenfonds PGB krijgt. Vanaf dat moment krijgen de reisprofessionals ook toegang tot hun digitale omgeving. Tot die tijd kunnen ze meer info vinden op pensioenfondspgb.nl en eventuele vragen mailen aan ks@pensioenfondspgb.nl ", aldus Radstake.