Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksMeld aan de ANVR 'schrijnende gevallen', die buiten de TVL-boot vallen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Meld aan de ANVR 'schrijnende gevallen', die buiten de TVL-boot vallen

Dinsdag 2 maart 2021
Het Ministerie van EZK doet op dit moment onderzoek naar 'schrijnende gevallen' die niet in aanmerking komen voor TVL vanwege een probleem met de referentiesystematiek (dit kunnen starters zijn of bedrijven die inmiddels een andere juridische entiteit hebben vanwege fusie e.d.). Graag uiterlijk 7 maart aan de ANVR doorgeven.

In de meest recente steunmaatregelen voor het kabinet is opgenomen dat nader aandacht zal worden gegeven aan de zgn. "schrijnende" gevallen. Door VNO/NCW wordt op dit moment onderzoek gedaan om met b.v. voorstellen ter invulling te komen richting het Ministerie van EZK. In de afgelopen maanden heeft de ANVR diverse en verschillende signalen gehad van ondernemers die buiten de TVL vallen. In veel gevallen komt dit door een gebrek aan referentieomzet en/of door een verschil tussen de geregistreerde inschrijvingsdatum in het KVK en de daadwerkelijke start van de activiteiten. Het gaat dus niet om andere knelpunten van de TVL (geen eigen opgang/ verkeerde SBI-code, e.d.).  Val je buiten de TVL omdat:

  • Je in de referentieperiode van een specifieke TVL-periode geen omzet had
  • de start van je  activiteiten op een ander moment was dan je inschrijvingsdatum in het handelsregister?
  • Andere reden, namelijk…

Geef dan aan ons het volgende door:

  • Naam van je onderneming + contactpersoon
  • Waarom je buiten de TVL valt (zie bovenstaand)
  • Wat van dat feit de onderliggende oorzaak is (bijvoorbeeld door vergunningstrajecten, verbouwing, ziekte of anderszins)
  • In welke TVL-periode je buiten de TVL viel
  • Of je aanspraak maakt op andere steun- of kredietmaatregelen
  • Wat voor jou een eerlijke oplossing zou zijn die makkelijk controleerbaar en uitvoerbaar is

Geef tevens je toestemming om de naam van je onderneming te mogen gebruiken voor een cijfermatige onderbouwing en analyse van de genoemde problematiek door VNO/NCW.  De naam van je onderneming wordt niet in de rapportage gebruikt en zal ook niet worden gebruikt worden voor andere doeleinden.
Geef dit door aan de ANVR uiterlijk 7 maart via wschut@anvr.nl. Wij verzamelen, en brengen het in bij VNO/NCW. VNO/NCW gaat vervolgens in overleg met het Ministerie van EZK.