Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTransavia trekt coulancebeleid door tot eind oktober 2021

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Transavia trekt coulancebeleid door tot eind oktober 2021

Woensdag 3 maart 2021
In het najaar van 2020 hebben wij je geïnformeerd over het coulancebeleid van Transavia voor vluchten t/m 1 april 2021. In het overleg met de ANVR heeft Transavia toegezegd het coulancebeleid voor reisorganisaties die pakketreizen verkopen, te verlengen t/m 31 oktober 2021. NB: dit geldt alleen voor de zgn. oranje bestemmingen!

Het coulancebeleid dat gold tot 1/4/2021( zie het ANVR Nieuws van 17 november 2020) wordt nu verlengd voor vluchten naar oranje reisbestemmingen met vertrek t/m 31 oktober 2021.
Uiterlijk 31 maart geeft Transavia duidelijkheid over de betaalde variant en het moment van invoering. Het gaat hier om de mogelijkheid​ voor het bijkopen van flexibiliteit tot omboeken op dezelfde, een andere bestemming of het wijzigen van namen van het reisgezelschap. Voor boekingen gemaakt vóór de introductie van de betaalde variant, geldt het huidige coulancebeleid zonder (omboek)kosten. De fee voor het bijkopen van flexibiliteit zal 9 euro per persoon per enkele reis zijn. Verzoeken voor coulance kunnen 2 weken tot 5 dagen voor vertrek worden aangevraagd via het mailadres reisorganisaties@transavia.com

Groepsboekingen kunnen tussen 54 tot 40 dagen voor vertrek worden doorgegeven aan het service center of zij in aanmerking willen komen voor het coulancebeleid via het mailadres groepennl@transavia.com

Bijgevoegd is het bestaande coulancebeleid waarin de data zijn aangepast.

​Reactie ANVR:
"Uiteraard zijn we blij dat het coulancebeleid van Transavia met ruim een half jaar wordt doorgetrokken. In deze onzekere tijden is dat hard nodig om de klant tot boeken te bewegen. Prima stap dus. In het overleg hebben wij nogmaals aangedrongen op wat extra flexibiliteit.​ Zo kan een coulanceverzoek pas 2 weken voor vertrek worden ingediend; dit is gewoon tekort richting klant. Bij het omboeken naar een duurder tarief betaal je bij. Dat is logisch, maar minder logisch is dat bij omboeking naar een goedkoper tarief je niks terugkrijgt. Daarbij wil de organisator graag volledige flexibiliteit in de vorm van vrij tegoed.
De 9 EUR enkele reis voor flex betekent voor een gezin toch snel  een 70-90 EUR extra op een reis. De ANVR blijft hierover in goed gesprek met Transavia. Je suggesties en voorstellen (graag via wschut@anvr.nl) nemen we natuurlijk graag mee".