Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNu voorpret bij boeken en straks in de zomer op vakantie

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Nu voorpret bij boeken en straks in de zomer op vakantie

Maandag 8 maart 2021
Reisbedrijven hebben verwachtingsvol de persconferentie van vanavond gevolgd met maar één vraag: Wanneer mogen we weer? Nederlanders willen massaal weg. GfK-onderzoek van reissector ANVR afgelopen week toont aan dat maar liefst 84% van de Nederlanders toe is aan vakantie waarvan meer dan de helft een bestemming ergens in Europa op het oog heeft.

​"Natuurlijk kunnen we er alleen maar begrip voor hebben dat de overheid het afraden van reizen verlengt tot half april. Dat zou nu ook nog niet verstandig zijn. Maar dat betekent wel dat we nog steeds een gesloten sector zijn, zeker de specialisten op verre reizen, en hooguit maximaal 40-50% van de omzet kunnen draaien ten opzichte van een normaal jaar. We zijn blij dat vakantiegangers wél kunnen boeken, dus ook alvast zich weer kunnen verheugen op een vakantie komende zomer, al wordt pas meer bekend over de mei- en zomervakantie op een volgende persconferentie", aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR. "Continuering van het steunpakket voor na 1 juli is dan ook onontbeerlijk", voegt Oostdam toe.  


ANVR-reisondernemingen volgen het reisadvies van Buitenlandse Zaken. De sector dringt  echter bij het kabinet er op aan bestemmingen binnen en ook buiten de EU individueel te beoordelen of zij bereisd kunnen worden. En boek je nu enthousiast jouw reis en staat jouw vakantiebestemming komende zomer toch nog op oranje, dan voert de reisorganisatie niet uit en ontvang jij alsnog je reissom terug. Als reizen weer kan en mag, zullen reisorganisaties er alles aan doen om je zoveel als mogelijk te laten genieten van een 'normale' vakantie; al zullen we in dit 'nieuwe normaal' voorlopig wel te maken hebben met lokale regels.      

Frank Oostdam, voorzitter ANVR: "Perspectief bieden, waarop we vanavond hadden gehoopt en waar we nog even op moeten wachten, is niet alleen belangrijk voor onze sector die al meer dan een jaar stilligt, maar voor iedere Nederlander die nu toch wel even klaar is met 'thuiswerken'. En als deze zomer een deel van de Nederlandse bevolking nog niet is gevaccineerd, kunnen ook testen uitkomst bieden. Wij ondersteunen de woorden van Hugo de Jonge van harte: Als alles gaat zoals gepland, wordt het een mooie zomer."​

Dit bericht is vanavond na de persconferentie als persbericht uitgestuurd.