Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links​Toelichting op 'Handelswijze bij (verlate) uitbetaling Reisvouchers met SGR-dekking'

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
​Toelichting op 'Handelswijze bij (verlate) uitbetaling Reisvouchers met SGR-dekking'

Donderdag 11 maart 2021
Afgelopen dagen ontvingen wij vragen van leden over een zinssnede uit het bericht dat wij maandag 8 maart hebben verzonden, waar wij graag meer duidelijkheid over willen geven. De onduidelijkheid zit 'm in: ….. en raad de klant nadrukkelijk aan zich - meteen nadat de vervaldatum van de reisvoucher is verstreken - te melden ……

Om aanspraak te houden op de SGR-garantie die de Reisvoucher biedt, dient de klant -zolang de reisonderneming de klant nog niet heeft uitbetaald - na vervaldatum zijn claim te registeren via de website van SGR. Maar de klant hoeft dit niet "meteen" te doen.
De klant heeft voor het registeren van zijn claim hiervoor de tijd vanaf de vervaldatum (1 jaar na uitgifte van de Reisvoucher) plus twee maanden. Feitelijk biedt SGR de klant hiermee een verlengde dekkingstermijn van 2 maanden op hun reisvoucher.
De reisonderneming heeft echter de verplichting om de klant binnen 1 jaar na uitgifte van de voucher terug te betalen; dit staat los van een eventuele lening van het Voucherfonds.