Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksKabinet verhoogt TVL subsidie voor Q2 naar 100%

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Kabinet verhoogt TVL subsidie voor Q2 naar 100%

Maandag 15 maart 2021
In een brief van het kabinet aan de Tweede Kamer meldt het kabinet dat zij het steun- en herstelpakket aanpast en daarbij het subsidiepercentage voor de TVL te verhogen van 85% naar 100%.

​Het kabinet tekent hierbij wel aan dat het risico op misbruik kan toenemen. Daarom voert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), in lijn met het risicomodel, meer handmatige controles uit bij hogere subsidiebedragen.

Het uitstel voor betaling van belastingschulden voor bedrijven loopt tot  1 juli 2021. Dit betekent dat ondernemers vanaf 1 juli 2021 de betaling van hun nieuw opkomende belastingverplichtingen weer hervatten. Het kabinet bekijkt of verdere versoepelingen van het uitstelbeleid noodzakelijk zijn. Als de economie weer aantrekt, zullen veel bedrijven de nieuwe betalingsverplichtingen weer kunnen voldoen, maar om opgebouwde schulden af te lossen is extra omzet nodig. Het risico bestaat dat hierdoor in de kern gezonde bedrijven alsnog (onnodig) failliet gaan. Meer info hierover volgt in Q2.
Hierbij de link naar de brief van het kabinet

ANVR:
Ophoging van het TVL-subsidiepercentage naar 100% is één van de punten die door de ANVR is gevraagd (zie ANVR Nieuws 11 maart). Dat is goed nieuws. Met de verhoging van de TVL komt het kabinet slechts deels tegemoet aan de wens van de reisbranche. Door de ANVR zijn ook maatregelen specifiek voor de reisbranche gevraagd (aanpassing TVL regeling, annuleringskosten regeling doortrekken naar Q2). Daarnaast zal de sector per 1 juli nog lang niet hersteld zijn en is een verlenging van de NOW/TVL, voor de echt zwaar getroffen sectoren zoals de reisbranche, tot eind 2021 zeer noodzakelijk.
Het kabinet komt nog met een brief over het economisch herstelbeleid dit voorjaar. De ANVR zal de genoemde punten blijven benadrukken.