Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR staat achter SGR

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR staat achter SGR

Maandag 15 maart 2021
De ANVR is teleurgesteld en ontstemd over de actie die D-rt, samen met DTA, Travel XL, Face2Face Travel en Travel Company Direct neemt om SGR voor de rechter te dagen. ANVR is vol onbegrip, omdat alle partijen betrokken zijn geweest bij de besluitvorming rondom het Voucherfonds.

​ANVR en SGR hebben in maart 2020 de 'Reisvouchers met SGR-garantie' in het leven geroepen om de liquiditeit binnen de bedrijven te bewaren en de consument zijn geannuleerde reis voorlopig 'terug te betalen' met een 'Reisvoucher met SGR-garantie'. Vervolgens zijn alle betrokken partijen, reisagenten en reisorganisaties, gezamenlijk opgetrokken en meegenomen in de totstandkoming van het Voucherfonds om, nu de crisis langer duurt, reisondernemingen de mogelijkheid te bieden een lening af te sluiten, zodat consumenten na afloop van de voucherperiode alsnog kunnen worden terugbetaald. Uit alle geledingen van de ANVR zijn mensen vertegenwoordigd in de taskforce en werkgroepen die aan de basis van het fonds stonden. Ook is in het afgelopen jaar zeer intensieve communicatie geweest richting alle reisondernemingen over de voorwaarden en de spelregels.

Frank Oostdam, voorzitter ANVR: "Zij aan zij met SGR hebben wij vele malen met onze reisondernemingen hierover gesproken en hen geïnformeerd; in drukbezochte vragenuurtjes, ledennieuwsberichten, platformen, etc. Het is voor ons onbegrijpelijk dat D-rt en andere reisagenten nu naar de rechter stappen en SGR en de Nederlandse Staat aanklagen om het Voucherfonds. Zij hebben nota bene zelf deel uitgemaakt van de taskforce en werkgroepen waar de afspraken zijn gemaakt. Wij staan achter de handelswijze van SGR, wij hebben dit fonds in gezamenlijkheid opgetuigd. In afwachting van het kort geding zullen wij er inhoudelijk nu niet op reageren, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat deze zaak goed uitpakt. Ik hoop dat alle bedrijven die dit kort geding aanspannen en overigens ook het bedrijf dat een klacht heeft ingediend bij de Europese Commissie zich realiseren dat dit waarschijnlijk zal leiden tot vertraging in de behandeling en daarmee de goedkeuring van het Voucherfonds. Dat zou dramatische gevolgen kunnen hebben voor de hele reissector, en overigens ook voor henzelf."