Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR pilot Corporate Volunteering in Nepal succesvol

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR pilot Corporate Volunteering in Nepal succesvol

Dinsdag 16 maart 2021
ANVR startte vorige jaar in samenwerking met PUM het Corporate Volunteering Programma, waarbij Nederlandse reisprofessionals in verbinding worden gebracht met ondernemers in het buitenland. Op vrijwillige basis delen zij hun kennis en helpen zo toeristische ondernemers in ontwikkelende landen vooruit.

​"Online Marketeer Rian Baas van Corendon deelde zijn kennis en ervaring met een groep ondernemers in de Nepalese toerismesector; van sherpas tot marketeers. Zij vroegen via de Nepal Tourism Board om hulp bij digitale marketing, het bouwen van een website en het samenstellen van toeristische pakketten. De hulpvraag belandde bij PUM, een non-profit organisatie die Nederlandse vakmensen verbindt aan ondernemers in het buitenland", aldus Frank Radstake van de ANVR. "Rian is betrokken bij het Corporate Volunteering Programma van ANVR, van waaruit hij als PUM-expert is ingezet bij het project van de Nepal Tourism Board. Hij verleende zijn advies vanwege Corona op afstand".

De Nepalese klant geeft de volgende feedback: "The training that I attended with Rian was very insightful and something different than what we had before and what we use at work as well. Mr.Rian's delivery of the training was extraordinary and more informative and I really enjoyed it and learned new tools for online marketing. The best things about Rian's presentation were with the examples how he used it and what implication each tool makes. The slides which he presented were easy to understand and I would refer to them in the future as well.  I also would like to thank PUM for organizing such an informative session for us".

Rian zegt: "De sessies zijn intens. Ik moet mijn best doen om de deelnemers zo goed mogelijk te begrijpen. Daarnaast is er een cultureel verschil. Ik geniet echter echt van de ervaring omdat ik ze kan helpen bij het opzetten van hun online marketingactiviteiten. Ik leer mijn eigen vakgebied vanuit een helikopterperspectief te bekijken. En bovendien kan ik ook mijn eigen theoretische kennis opfrissen. Het is geweldig om oplossingen te bedenken voor mijn collega's in Nepal. Ze kampen met soortgelijke problemen als wij. Ik leer veel van het geven van advies aan mensen met een andere culturele en educatieve achtergrond."

Heb je ook interesse in deelname aan het ANVR Corporate Volunteering project en ben je werkzaam bij een ANVR reisonderneming en gespecialiseerd in marketing en/of duurzaam toerisme? Stuur dan een mailtje aan Frank Radstake (fradstake@anvr.nl).