Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksMeer nieuwe geschillen aangemeld, maar minder uitspraken in 2020

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Meer nieuwe geschillen aangemeld, maar minder uitspraken in 2020

Woensdag 17 maart 2021
In 2020 zijn er veel meer nieuwe geschillen aangemeld bij de Geschillencommissie Reizen, maar zijn er minder uitspraken gedaan door de geschillencommissie voor bij ANVR aangesloten reisondernemingen. De gevolgen van de Covid19-pandemie laten zich zien in de aantallen in 2020.

​"We hebben tot en met 2019 langjarig een daling gezien van het aantal klachten dat werd ingediend bij de Geschillencommissie Reizen. En dat terwijl het aantal reizen en reizigers toenam. Dat was vooral het resultaat van een steeds verdere professionalisering van de reisbranche en van de klacht- en geschillenbehandeling van de ANVR-reisondernemingen", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Deze plotselinge stijging van 80% in het aantal aangemelde klachten is vooral toe te schrijven aan klachten over (het weigeren van) de Reisvoucher en de terugbetaling van geannuleerde reizen. Dat zie je trouwens ook terug in het feit dat ondanks de stijging in aangemelde zaken het aantal daadwerkelijke uitspraken juist met bijna 10% is gedaald".

"Nu er echt veel signalen - de positieve ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties en de groene EU-vaccinatiepas zijn mooie voorbeelden - zijn dat er serieus perspectief is op buitenlandse vakanties deze zomer, en de klanten nu nadrukkelijk alvast weer hun reis en vakantie kunnen boeken bij ANVR-reisondernemingen, is het onze verwachting dat het aantal geschillen weer snel zal dalen naar het niveau van voor Covid19", zegt Radstake.