Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksNu nog even niet reizen, maar ‘Just Book It’ (toolkit)

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Nu nog even niet reizen, maar ‘Just Book It’ (toolkit)

Woensdag 24 maart 2021
Dat reizen nu nog even niet kan weten we, maar dat hoeft niemand te weerhouden om nu alvast een zomervakantie te boeken. Vandaag starten we daarom de campagne ‘Just Book It’; een campagne die gezamenlijk en enthousiast door en met een aantal reisbedrijven in de afgelopen dagen is ontwikkeld en waarmee we de twijfels van de consument willen omzetten in voorpret dat al bij het boeken begint.

​Een campagne starten en de consument overtuigen dat boeken écht weer kan, is een actie die natuurlijk alleen werkt als we dat gezamenlijk doen. Daarvoor is de 'toolkit Just Book It' ontwikkeld met een filmpje waarin ANVR-voorzitter Frank Oostdam de branche oproept deze toolkit te gebruiken en een instructiefilmpje hoe je het campagnemateriaal kunt inzetten, zoals de advertentie, banner, opzet persbericht, etc.

En dat deze campagne aanslaat, blijkt wel uit de test die een van de meedenkende reisbedrijven (TUI) heeft gehouden onder zijn klanten. Het merendeel vindt de uiting leuk (57%), begrijpelijk (81% en opvallend (52%). Daarnaast biedt de uiting een geruststellend gevoel (64%) en geeft 74% aan bekend te zijn met de zekerheden die de ANVR biedt aan aangesloten reisorganisaties. Al met al is bijna de helft van de ondervraagden van mening dat deze campagne echt helpt om je te verleiden tot boeken.  

"Gebruik deze campagne om klanten te inspireren", is de oproep van Frank Oostdam. "GfK-onderzoek heeft laten zien dat de Nederlander toe is aan vakantie en echt wel wil (84%), maar ook terughoudend is met boeken, omdat hij geen financieel risico wil lopen."
Je kunt de advertentie en banners los, naast of geïntegreerd in je eigen campagne inzetten, op je website en in social media. Oostdam: "Het is fantastisch dat we in zo'n korte tijd met hulp van tal van bedrijven tot zo'n gezamenlijke aanpak zijn gekomen. Met elkaar komen we uit deze crisis en intussen zou ik zeggen: Let's do it. Just book it." 

 

Je vindt h​ier een toolkit​, met daarin:

  • een instructievideo met wat tips
  • een conceptpersbericht dat je kunt gebruiken en aanvullen met je eigen bedrijfsnaam
  • de campagne-uiting met hét campagnebeeld: zonnebrand/ANVR-SGR die bescherming biedt
  • een (alternatieve) uiting die meer aansluit bij ondernemingen die minder met zon hebben

    Voor bedrijven die naast de logo's SGR/ANVR hun eigen logo willen plaatsen, zijn er de open bestanden om dit te realiseren. Stuur daarvoor een mailtje naar ledeninfo@anvr.nl en je ontvangt het per ommegaande.