Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR vraagt minister EZK om gesprek over ondersteunen branche

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR vraagt minister EZK om gesprek over ondersteunen branche

Donderdag 25 maart 2021
Na de persconferentie stuurt de ANVR in een open brief aan Minister Van 't Wout dringend aan op een gesprek om te bezien op welke wijze de reisbranche de komende maanden kan worden ondersteund. Die steun is hard nodig nu de reisbeperkingen weer met een maand zijn verlengd tot half mei en er tot heden nog geen perspectief is gegeven op de zomervakantie anders dan 'goede hoop'.

​Naast perspectief heeft de reisbranche, die straks dan al zo'n 15 maanden (!) praktisch volledig stilligt, extra financiële hulp nodig. De generieke maatregelen zoals NOW en TVL zijn prima, evenals de meer specifieke maatregelen omtrent Voucherfonds en TVL-annuleringskosten, maar zijn niet meer voldoende.

In de brief wordt uiteengezet welke aanvullende maatregelen de ANVR voor ogen heeft om haar leden te helpen de crisis het hoofd te bieden nu zicht op reizen (weer) wordt doorgeschoven. Deze richten zich vooral op: verlenging annuleringskostenregeling, aanvulling op de Voucherfondsregeling voor omgeboekte reizen, doortrekken van TVL en NOW, en aanpassing TVL voor kleine reisorganisaties. Als eerste in de crisis, als laatste uit de crisis, behoort de reisbranche door de Covid-pandemie tot de zwaarst getroffen sector. Wij hopen binnenkort op een gesprek.