Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksStrijd tegen plastic; van internationaal naar global

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Strijd tegen plastic; van internationaal naar global

Woensdag 31 maart 2021
Nu, na de lancering van de International Tourism Plastic Pledge door MVO Nederland zo'n 1,5 jaar geleden, waarbij 200 ondertekenaars zich uitspraken tegen plasticvervuiling, is het tijd om groter te denken. Dit initiatief om plasticvervuiling in de toeristische sector tegen te gaan, gaat van internationaal over in de Global Tourism Plastic Initiative (GTPI) van de UNWTO. Daarom organiseert MVO Nederland op 15 april 2021 de Engelstalige masterclass 'Collaboration in the fight against plastic pollution' als online webinar.

​Met de masterclass wil MVO de ondertekenaars van de 'pledge' op de hoogte brengen van de verandering en ervoor zorgen dat zo veel mogelijk partijen zich aansluiten bij deze GTPI. Leden moeten namelijk bewust kiezen voor de overstap. Naast verschillende sprekers zal ook Frank Oostdam spreken tijdens deze masterclass en een oproep doen om inderdaad die overstap te maken. ANVR en MVO Nederland maken in ieder geval deel uit van de advisory group van GTPI.

Saskia Pepping, Sector Manager Toerisme bij MVO Nederland: "In de toeristische sector is plasticvervuiling voor reizigers en voor accommodaties een doorn in het oog, waar we echt aan moeten blijven werken. Een circulaire economie, waarbij we niet meer spreken over afval maar over een nieuwe grondstof die wordt hergebruikt, is de oplossing."

Deelname aan dit online event (op 15 april 2021 van 14.00 – 15.00 uur) is gratis, openbaar en iedereen kan zich aanmelden via de website van MVO Nederland.​