Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksMinister van 't Wout: afwikkeling faillissement D-rt afwachten

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Minister van 't Wout: afwikkeling faillissement D-rt afwachten

Dinsdag 6 april 2021
Minister Van 't Wout heeft in het vragenuurtje vandaag gemeld dat hij het proces wat betreft de afwikkeling van het faillissement van D-rt afwacht, dit op vragen van SP-kamerlid Van Kent. Van Kent vroeg of de minister bereid was om samen met de branche-organisatie te kijken naar een doorstart.

​VVD-kamerlid Aartsen stipte de vertraging in de goedkeuring van het voucherfonds aan. In dit kader wees hij ook op b.v. de TVL, waarbij voor Q2 pas eind mei een aanvraag kan worden ingediend. Tezamen met de eisen van het voucherfonds  vreest hij een domino-effect.

In de beantwoording gaf  Minister Van 't Wout aan dat er aan het bedrijfsleven forse steunpakketten zijn verleend. Het past niet om op de situatie van één  bedrijf in te gaan. Wat betreft de voucherkredietfaciliteit verwees hij verder naar de brief hierover die afgelopen vrijdag is verzonden (zie ook het ANVR bericht van vandaag). Hij wees suggesties van onnodige vertraging af. Het is nu éénmaal een ingewikkelde regeling. Op 9 december zijn in een brief de contouren van de regeling geschetst. Op 30 maart is een akkoord gekomen van de EC in Brussel. Wat betreft de TVL wordt er hard gewerkt door de RVO, maar de regelingen vergen nu éénmaal tijd.