Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAVV CAO derde WW-jaar gepubliceerd

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
AVV CAO derde WW-jaar gepubliceerd

Vrijdag 9 april 2021
ANVR heeft eind 2020 met vakbonden FNV en CNV Vakmensen een viertal nieuwe CAO’s gesloten. Een daarvan betreft de (verzamel-) CAO met als oogmerk de reparatie van het derde ww-jaar. Voor deze CAO is nu een AVV (algemeen verbindend verklaring) afgegeven.

Eind november 2020 schreven we over deze CAO het volgende:

ANVR heeft met FNV en CNV Vakmensen afgesproken aan te sluiten bij een verzamel-cao van stichting PAWW (Private Aanvulling WW en WGA) www.spaww.nl. Hiermee compenseren we voor de verkorting uit 2016 van de regelingen op het gebied van WW en loongerelateerde WGA. De premie voor deelname aan de regeling wordt ingehouden door werkgevers bij de werknemer en afgedragen aan SPAWW. De aanvraag van de AVV van de verzamel-cao waaronder de reisbranche komt te vallen loopt inmiddels en SPAWW zal binnenkort contact opnemen met werkgevers over de aansluiting. Kijk voor meer informatie eerst op www.spaww.nl.

"Inmiddels is de AVV dus afgegeven en zullen werkgevers daadwerkelijk benaderd gaan worden door SPAWW. Op hun website is te lezen dat de hoogte van de premie dit jaar is vastgesteld op 0,4%. Vanaf de ingangsdatum van de PAWW (private aanvulling wet en wga) houd je als werkgever de PAWW-bijdrage in op het salaris van je werknemers. De eerstvolgende stap is aangifte doen in de persoonlijke online omgeving. Daarna staat de nota voor je klaar. Op de nota staat aangegeven hoe je kunt betalen", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Maar SPAWW gaat contact met jullie opnemen. Meer informatie is zoals gezegd te vinden bij SPAWW zelf. Zij voeren deze cao uit voor de reisbranche".  ​