Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation Links‘NDC hoe dan?’-meeting ANVR; agenten moeten én kunnen aan de slag met NDC

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
‘NDC hoe dan?’-meeting ANVR; agenten moeten én kunnen aan de slag met NDC

Maandag 28 januari 2019
Tijdens de ANVR-meeting ‘NDC-Hoe dan?’ op 23 januari jl. hebben diverse sprekers dezelfde conclusie getrokken: in 2019 kan, zal en moet de reisagent starten met NDC-boekingen. Met meer dan 130 (!) aanmeldingen van ANVR (IATA) reisagenten is dit NDC-event op het juiste moment georganiseerd. Een terugblik.

​  NDC1.jpg

Walter Schut van de ANVR geeft tijdens dit event een korte schets van de NDC-ontwikkelingen tot nu toe en het overleg dat de ANVR hierover in de afgelopen jaren heeft gevoerd. Door KLM is in november 2018 beloofd de NDC-afspraken met een jaar te verlengen tot 31/3/2020 voor de leisure-sector (m.u.v. OTA’s) en zo gelijk te trekken met business travel (zie ANVR-Nieuws 15 nov. 2018). KLM start in 2019 wel al met aanbiedingen alleen te boeken via een NDC-koppeling. Dus: werk aan de winkel voor agenten om geen achterstand op te lopen!

Ludo Verheggen van Amadeus belooft dat Amadeus in 2019 NDC-X gaat uitrollen om het voor agenten NDC-koppelingen met airlines te faciliteren.
Jeroen Martron van Airtrade legt uit dat zij al diverse airlines via NDC aan hun systeem koppelen. Hij verwacht eind 2020 55% van de boekingen buiten het GDS om te doen. Wel wijst hij erop, samen met Airtrade NDC-specialist Ronald Bleeker, dat - zeker in de overgangsperiode - er sprake is van efficiencyverlies voor de reisagent.
Daan Lenderink gaat praktisch in op de vraag hoe je een NDC-boeking moet verwerken. Op korte termijn betekent dit nog gewoon passief inbrengen in GDS i.v.m. de verwerking in de mid- en backoffice, maar op de langere termijn voorziet hij de ontwikkeling van één contenthub waarin allerlei boekingen (GDS/Aggregators/lowcost/non-air, ect.) samenkomen.

Uit het Verenigd Koninkrijk is Mike Rock van Travelport overgekomen voor dit event. Hij geeft aan dat Travelport in 2019 met een passende NDC-oplossing voor agenten komt.  
Van aggregator Travelfusion, de new kid on the Block, laat directeur Moshe Rafiah live zien dat er dagelijks al probleemloos duizenden NDC-boekingen worden verwerkt en inmiddels ook voor diverse Nederlandse partijen.
Tenslotte voeren Harm Kreulen en Dries Klein van KLM Nederland het woord. Dries benadrukt dat hun NDC-oplossing vrijwel klaar is voor gebruik. Daarom start KLM in 2019 met contentdifferentiatie. Na 2019 en een bredere NDC-adoptie door agenten wordt dit verder uitgebreid.

Op vragen van moderator Frank Oostdam en vanuit de zaal is duidelijk geworden dat GDS’en, aggregators, airlines en inmiddels diverse reisbranche-conculega’s meters maken met NDC.
Kortom: Wie nu in 2019 niet aan de slag gaat, mist straks de boot.
  NDC2.jpg

De contactadressen van sprekers, dan wel NDC-aanbieders, geven we je graag.
Je vindt deze -evenals de presentaties- op het ledendeel van deze site.
Vergeet niet even in te loggen of inlog aan te vragen.