Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksPlekken beschikbaar voor omscholingstraject via Reiswerk en Stichting de Buitenboordmotor

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Plekken beschikbaar voor omscholingstraject via Reiswerk en Stichting de Buitenboordmotor

Vrijdag 16 april 2021
Stichting Reiswerk heeft, in samenwerking met Stichting de Buitenboordmotor, weer een aantal plekken beschikbaar voor werknemers in de reisbranche die hun baan (dreigen te) verliezen of hebben verloren als gevolg van de corona crisis. Het is inmiddels de tweede samenwerking. Afgelopen november werden vanuit Reiswerk 3 oud medewerkers uit de reisbranche gekoppeld aan de Buitenboordmotor. Deze 3 medewerkers hebben 2,5 maand lang deelgenomen aan ‘De Proeftuin’. En met succes want één van deze 3 mensen volgt nu een omscholingstraject naar docent. Op 17 mei 2021 start de volgende Proeftuin.

De Proeftuin, wat is dat precies?

De Proeftuin is een programma van 2,5 maand met als doel andere kanten van jezelf te ontdekken, wie je ook bent, wat je ook kunt, en heel belangrijk: wat je daarmee wilt richting een nieuwe baan. Een Proeftuin is een programma van 1 jaar, opgedeeld in 2 fases, en je van A-Z begeleidt naar een weer betekenisvolle baan. In de Proeftuin krijg je de kans om te ontdekken waar je talenten liggen, en bovendien krijg je een beeld van hoe je deze kan inzetten in andere branches. Er wordt een link gelegd tussen jouw talenten en drijfveren met banen waar duurzame werkgelegenheid is: de zorg, het onderwijs, de ICT en de installatietechniek. Je wordt begeleid om een overstap te maken waarbij bijvoorbeeld ook hulp wordt aangeboden om de overstap financieel in kaart te brengen.

De banen waarnaar ze je begeleiden komen van bedrijven en instellingen uit jouw regio die ook meedoen aan de Proeftuin. Zij hebben zich gecommitteerd aan de Proeftuin-principes met in het specifiek het selecteren van deelnemers op basis van je potentie, competenties en je motivatie, in plaats van alleen te kijken naar je leeftijd, werkervaring of vooropleiding. Samen met jou en hen wordt bepaald welke vakspecifieke opleiding nodig is voor de start aan je baan.

Ben jij de nieuwe Proeftuin deelnemer? Of wil je meer informatie? Neem dan direct contact op met Laura Mooi, programmamanager leren & ontwikkelen bij Reiswerk via laura@reiswerk.nl

 Let op; er zijn maar een zeer beperkt aantal plekken te vergeven. Je moet beschikbaar zijn van 17 mei tot en met 31 augustus (er is wel rekening gehouden met de zomervakantie). Daarnaast moet je gemotiveerd zijn en openstaan voor het onderzoeken van omscholing. Het is belangrijk dat je een mbo4 of hbo denk niveau hebt. Voor meer informatie over het programma klik hier voor een ervaringsverhaal van een eerdere deelnemer klik hier.