Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAdvies/stoppen/overname? ANVR kan je helpen met vertrouwenspersonen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Advies/stoppen/overname? ANVR kan je helpen met vertrouwenspersonen

Vrijdag 23 april 2021
Wij hebben eerder leden geïnformeerd dat er ANVR vertrouwenspersonen zijn. Deze kunnen met jou als ondernemer sparren over dilemma’s als het gaat om reorganiseren, verkopen of beëindigen van je bedrijf. Dat bericht heeft er toe geleid dat niet alleen ondernemers met dilemma’s zich tot de ANVR hebben gewend. Ook (oud-)ondernemers reageerden en gaven aan branchegenoten te willen helpen én bedrijven lieten ons weten interesse te hebben in de overname van andere bedrijven voor zover dat aan de orde is.

​Bij de oproep in juni 2020  ging de branche er nog vanuit dat de wereld weer snel "open" zou gaan en sprake was van een tijdelijk probleem. Helaas liep het anders en kwam er een 2e en 3e coronagolf.


Hulp aan werknemers

In de reissector zijn inmiddels enkele duizenden arbeidsplaatsen verdwenen. Reiswerk ondersteunt medewerkers die hun baan kwijt zijn of dreigen te verliezen bij de voorbereiding en oriëntatie op een nieuwe baan. Op www.reiswerk.nl staat onder meer een overzicht van beschikbare vacatures in de reisbranche. De mogelijkheden van bij- of omscholing van reismedewerkers vind je op het online leerplatform van Reiswerk waar medewerkers in de reisbranche gratis gebruik van kunnen maken: www.travelcollege.nl.  


Hulp aan ondernemers
Voor ondernemers is er niet zoiets als Reiswerk. Naar aanleiding van onze oproep hebben diverse ondernemers zich tot de ANVR gewend. Voor wie wil stoppen is er van de KvK een stappenplan om met je bedrijf te stoppen, maar lang niet altijd is dat de noodzakelijke of gewenste situatie. Verkoop of overname kan ook aan de orde zijn. Maar wij hebben gemerkt dat er veelal behoefte is aan een goed gesprek of het bespreken van dilemma's met andere ondernemers, maar dan wel discreet.

Maatwerk
De ANVR heeft hiervoor de mogelijkheid gecreëerd om ondernemers met een dilemma in contact te  brengen met (oud-)ondernemers of ervaren managers. Dit wordt zeer gewaardeerd en wij vinden het ook belangrijk om bij een ondernemersvraag de juiste adviseur te vinden. Deze vertrouwenspersonen doen dit belangeloos. Ook kunnen eventuele afspraken worden gemaakt voor concrete werkzaamheden, al dan niet tegen een vergoeding. Maar uiteraard is vertrouwelijkheid hierbij de eerste voorwaarde.
De oproep van de ANVR heeft ook geleid tot gesprekken met ondernemers die geïnteresseerd zijn in de overname van bedrijven. Dit kan in het verlengde liggen van hun activiteiten of juist complementair hieraan om zo tot een breder reisaanbod te kunnen komen.
Maar de meeste ondernemers tot nu toe hebben aangegeven het liefst zelf te willen doorgaan. Dit kan natuurlijk wijzigen; de financiële situatie van veel bedrijven is sinds juni 2020 achteruit gegaan.

Vertrouwelijkheid is key
Wie met vragen zit over de continuïteit van zijn bedrijf en een vertrouwelijk gesprek overweegt met een branchegenoot kan -uiteraard ook vertrouwelijk- mailen of bellen met Walter Schut (wschut@anvr.nl 06-5144 0879) of Mirjam Dresmé (mdresme@anvr.nl 06-5144 0878) van de ANVR. Zij brengen het betreffende ANVR-lid graag voor een gesprek in contact met de meest geschikte vertrouwenspersoon. Op verzoek kan uiteraard ook worden bezien of men in gesprek wil met een partij voor overname. Nogmaals: de kern hierbij is vertrouwelijkheid. De ANVR verbindt partijen, maar blijft verder buiten de inhoud van de gesprekken.