Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Aon en ANVR introduceren een calamiteitenverzekering voor de Nederlandse markt: webinar op 11 mei

Vrijdag 30 april 2021
In samenwerking met de ANVR heeft Aon een calamiteitenverzekering ontwikkeld exclusief voor ANVR-leden. De verzekering dekt de schade wanneer een reis door een calamiteit niet kan worden uitgevoerd. Een belangrijke uitzondering is een pandemie á lá Covid-19. Op 11 mei a.s. organiseren ANVR en Aon een webinar hierover.

Aon.gif

Begin maart 2020 introduceerde de ANVR reeds een verzekering voor touroperatorschade wanneer een reis niet kan worden uitgevoerd. De corona-uitbraak leidde er toe dat daardoor de verzekeraar het aanbod introk. In de daarop volgende maanden  heeft de ANVR verder gesproken met diverse verzekeraars. Uiteraard hebben we al het Calamiteitenfonds, maar dit fonds dekt alleen de schade voor klanten die op reis zijn; niet de schade bij klanten die nog op reis moeten. In samenwerking met Aon en een Engelse verzekeraar is uiteindelijk een nieuwe polis ontwikkeld voor het geval een reis niet door kan gaan wegens een in de voorwaarden benoemde calamiteit. De verzekering dekt echter niet alles; zo wordt bijvoorbeeld de schade als gevolg van een pandemie uitgesloten. Er is echter een gematigde premie en Aon-leden krijgen een korting. De heffing is alleen over de risico-dragende omzet, dus ook voor reisagenten en OTA's kan deelname aantrekkelijk zijn.

 Door de ANVR wordt  in samenwerking met Aon op 11 mei van 12-13 uur een webinar georganiseerd over de nieuwe calamiteitenverzekering. Inschrijven kan via de agendamodule (achter inlog met je eigen zakelijke e-mailadres)

Zorg ervoor dat je op de aanmeldknop (AANMELDEN) drukt om je aanmelding te bevestigen, je ontvangt dan een bevestiging in je e-mail).

 De bijeenkomst wordt online georganiseerd via Microsoft teams. Je ontvangt een aanmeldlink per e-mail uiterlijk op 10 mei.

Let op! Accepteer alléén een Outlook-uitnodiging voor dit webinar afkomstig van een ANVR-emailadres.