Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links​TVL bij reisbureaus definitief over omzet i.p.v. marge

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
​TVL bij reisbureaus definitief over omzet i.p.v. marge

Dinsdag 1 juni 2021
Lange tijd is er bij reisbureaus onzekerheid geweest over de grondslag van de TVL berekening. Wanneer de TVL wordt berekend over de marge, ontvangt een reisbureau grofweg 10 keer zo weinig dan een berekening over de bruto omzet. De ANVR heeft er steeds op gewezen dat dit onredelijk is. Een beslissing op een bezwaarschrift bij de RVO geeft nu duidelijkheid: de TVL wordt berekend over de omzet.

Op grond van de Reisbureauregeling is sprake van een afwijkende heffing van de Omzetbelasting. Het verlenen van subsidie op grondslag van de Omzetbelasting leidt er toe dat Reisbureaus niet in aanmerking komen voor de TVL, dan wel een vrij laag bedrag krijgen toegekend aangezien de TVL feitelijk dan alleen wordt berekend over de provisie.
Door de ANVR is uitgebreid de situatie geschetst aan de RVO. In het ANVR-bericht van 4 februari jl. gaven wij aan dat RVO in enkele individuele gevallen reeds had besloten om de TVL op basis van de omzet te berekenen. Dit was echter niet bij alle bedrijven het geval. Met argumenten van de ANVR is een bedrijf in beroep gegaan tegen een negatieve beslissing van de RVO. In deze procedure is de bemiddelaar (SBI code 7911) in het gelijk gesteld en wordt de omzet berekend over de omzet.

ANVR: het besluit van de RVO is in lijn met onze berichtgeving in februari, maar nu ook in een beroepsprocedure vastgesteld. Voor geïnteresseerde ANVR-leden is de geanonimiseerde uitspraak opvraagbaar via ledeninfo@anvr.nl