Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR spreekt verlenging Cao reisbranche af tot einde 2021

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR spreekt verlenging Cao reisbranche af tot einde 2021

Maandag 7 juni 2021
ANVR heeft met vakbonden FNV en CNV Vakmensen afgesproken de cao reisbranche, die eind juni as zou aflopen, te verlengen tot eind december 2021. Gedurende die periode is er geen collectieve loonsverhoging afgesproken.

​" Cao partijen in de reisbranche hebben de afgelopen weken gesproken over de zorgwekkende ontwikkelingen in de reisbranche als gevolg van de voortdurende Covid19-crisis en het daaraan gekoppelde feit dat de reisbranche de facto al 15 maanden een gesloten sector is en dat de komende maanden voor een belangrijk deel nog steeds zal zijn" zegt Frank Radstake van de ANVR. "Alle cao partijen hechten aan het voortbestaan van de cao reisbranche, ook na afloop van de huidige cao met looptijd tot 30 juni 2021. We kunnen op dit moment nog onvoldoende goed inschatten op welke wijze en op welk moment herstel voor de reisbranche aan de orde zal zijn. Daarom hebben we beperkt afspraken gemaakt".

1. Looptijd: cao partijen spreken een looptijd af van 6 maanden van 1-7-2021 tot 1-1-2022.

2. Sectoroverleg: cao-partijen spreken af tenminste elk kwartaal overleg te voeren over de algemene ontwikkelingen in de reisbranche en de daarmee samenhangende gevolgen voor de werkgelegenheid.

3. Uitkomsten protocollaire afspraken: gedurende de looptijd van de huidige cao reisbranche (tot 30 juni 2021) voert stichting Reiswerk onderzoek uit naar een viertal onderwerpen voortkomend uit protocollaire afspraken uit die cao (art. 37-40). CAO partijen spreken af gedurende de looptijd van de (nieuwe) CAO met elkaar in gesprek te gaan over de uitkomsten van die onderzoeken met als oogmerk vast te stellen of en op welke manier die uitkomsten een plek kunnen krijgen in een volgende cao reisbranche (vanaf 1 januari 2022).