Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksGarantiefonds SGR voert eigen-bijdrage consument weer in

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Garantiefonds SGR voert eigen-bijdrage consument weer in

Woensdag 16 juni 2021
SGR heeft naar haar deelnemers onderstaande tekst gestuurd met daarbij de leaflet ‘Zo heb en houd je garantie op jouw geboekte vakantie’ die uitleg geeft over de eigen-bijdrage.

​"Nu dat we in de situatie komen dat de wereld weer langzaam opengaat en er meer boekingen worden gemaakt, is het goed om nog even de SGR-bijdrage onder uw aandacht te brengen die consumenten moeten betalen. Zoals inmiddels bij u bekend is dient de consument een financiële bijdrage van 5 euro per persoon per boeking te betalen, voor alle reisovereenkomsten die onder SGR-garantie vallen. Deze bijdrage is ingegaan per 1 februari 2021 en wordt door de SGR-deelnemer vervolgens afgedragen aan SGR.  

Om ook de boekende consument hierover te informeren, heeft SGR een leaflet samengesteld waarin wij uitleggen waarom en hoe deze financiële bijdrage in rekening wordt gebracht. Uiteraard communiceren wij dit ook via berichten en FAQ's op onze website 

Deze leaflet kunt u bij elke boeking bijvoegen, of u kunt verwijzen naar de leaflet op onze website, zodat de consument goed wordt geïnformeerd over de eigen bijdrage aan SGR. 

Als u nog vragen heeft, horen wij die graag."

Ook heeft SGR een persbericht hierover uitgestuurd om de consument te informeren.