Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksPCR-testen voor een ‘prikkie’ nu beschikbaar voor alle ANVR-reisondernemingen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
PCR-testen voor een ‘prikkie’ nu beschikbaar voor alle ANVR-reisondernemingen

Woensdag 16 juni 2021
Let op: AANPASSING OKT. 2021: nu er geen gratis testen meer beschikbaar zijn werken we aan nieuwe mogelijkheid voor goedkopere testen, maar deze zijn op 12 okt. nog niet beschikbaar. Zodra dit het geval is volgt info per nieuwsbericht. De linkjes in dit nieuwsbericht zijn tijdelijk verwijderd om verwarring te voorkomen.

ANVR heeft voor haar leden een raamovereenkomst afgesloten met Care4homecare en Lead Healthcare. Samen lanceren zij vandaag de website coronatest2travel.nl. Reizigers die een reis boeken via ANVR aangesloten reisondernemingen kunnen daar voor € 69,- een PCR-test laten afnemen. 

ANVR logo OTP1.jpg

Partijen zijn nu in gesprek om te bespreken op welke wijze er invulling kan worden gegeven aan de samenwerking als coronatesten t.b.v. reizen in de zomermaanden inderdaad gratis zullen zijn voor reizigers.

"We hebben er wat langer over gedaan dan we hadden gehoopt om de samenwerking te lanceren. Maar dat was niet voor niks: nu staat er ook echt een hartstikke goed en in de praktijk veelvuldig beproefd systeem om veel testen te kunnen boeken en te kunnen afnemen nu er weer steeds meer gereisd kan worden.
Coronatest2travel.nl is dan ook de enige official test partner van de ANVR. En natuurlijk zijn zij aangesloten met het systeem op de CoronaCheck app", zegt Frank Radstake van de ANVR.
"Voor iedereen die nog niet volledig gevaccineerd is en ook voor alle anderen die toch nog een (aanvullende) test nodig hebben nu de zomermaanden aanbreken, kunnen we nu coronatesten aanbieden tegen een aantrekkelijk tarief. Via coronatest2travel.nl kan je klant zowel een PCR-test als een zgn. sneltest tegen een sterk gereduceerd tarief boeken als je gebruik laat maken van de couponcode zoals vermeld in de adviestekst. En niet onbelangrijk, het gereduceerde tarief geldt - onafhankelijk van hoeveel klanten je per week of maand hebt - voor ál je klanten; dus zowel voor de vakantieganger als voor de zakelijke reiziger".

Gratis
"ANVR ijvert al maanden voor gratis testen voor reizigers. Wij vinden de signalen vanuit de overheid dat voor de zomermaanden juli en augustus gratis testen beschikbaar zullen komen dan ook zeer hoopvol. Samen met de partijen achter coronatest2travel.nl zijn we nu al aan het kijken hoe we dat in de praktijk snel gaan vormgeven als die mogelijkheid er inderdaad komt", zegt Radstake.

Als je je klant verwijst naar coronatest2travel.nl kun je gebruik maken van de adviesteksten die we hebben opgesteld in samenwerking met onze huisadvocaat Judith Tersteeg. Deze zijn beschikbaar via deze pdf en via de downloads.
Je kunt ook het persbericht 'Reisbedrijven bieden vakantietesten aan voor een prikkie' dat vandaag is uitgegaan hier lezen.