Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAVG al weer meer dan 3 jaar in werking: heb jij alles nog op orde?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
AVG al weer meer dan 3 jaar in werking: heb jij alles nog op orde?

Donderdag 17 juni 2021
Op 1 juli aanstaande is het precies 3 jaar geleden dat de nieuwe richtlijn pakketreizen in de vorm van de Wet op de Pakketreis en het Gekoppelde Reisarrangement in werking is getreden. We zouden bijna vergeten dat een ruime maand eerder de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht werd. Nu reizen naar steeds meer bestemmingen gelukkig weer mogelijk wordt, is het ook goed om te kijken of je bedrijfsprocessen nog voldoen aan de eisen uit die wetgeving.

​"We zijn voor de implementatie van die wetgeving drie jaar geleden een samenwerking aangegaan met AVG voor Verenigingen. Met de online tool van die organisatie kunnen ANVR reisondernemingen op gemakkelijke manier in kaart brengen of hun processen voldoen aan de wet. AVG voor Verenigingen heeft vorige maand een speciale Nieuwsbrief uitgebracht vanwege het 3-jarig 'jubileum'. Daarin gaan ze onder meer in op de verplichting voor ondernemingen hun AVG-inspanningen up-to-date te houden:, zegt Frank Radstake van de ANVR. "Het is geen kwestie van één keer het AVG-programma doorlopen en er dan niet meer naar omkijken. De wet vraagt dat iedere organisatie op ieder moment moet kunnen laten zien hoe zorgvuldig met de verwerking van persoonsgegevens wordt omgegaan".

ANVR-leden die het AVG-programma via www.avgverenigingen.nl nog niet gebruiken, kunnen zich alsnog aanmelden gebruik makend van de kortingscode ANVRAVG50.