Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksCoronaCheck-app: staat jouw vaccinatie wel geregistreerd?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
CoronaCheck-app: staat jouw vaccinatie wel geregistreerd?

Vrijdag 18 juni 2021
Met het Europese ‘Digitaal Corona Certificaat’ (DCC) kunnen we binnenkort makkelijker reizen binnen de Europese Unie. Dit DCC geeft aan of iemand gevaccineerd is, recent negatief getest op corona of is hersteld van een coronabesmetting. Maar staan de gegevens van de reiziger wel geregistreerd, zodat deze straks ook ‘automatisch’ doorlopen in de CoronaCheck-app?

Je kunt de CoronaCheck-app nu al downloaden. Binnenkort wordt de DCC onderdeel van deze app.

CCA.png

Met je vaccinatiegegevens kan je straks zelf een DCC aanvragen via de app.
De zorgverlener, bij wie je de prik kreeg, slaat jouw gegevens op. Door via de app of website in te loggen met je DigiD worden de gegevens automatisch opgehaald uit het registratiesysteem van RIVM, GGD of ziekenhuis.

Ben je gevaccineerd? Check dan nu al of je registratie juist is.
Is de registratie niet juist of niet compleet, dan loopt de informatie waarschijnlijk ook niet goed door in de CoronaCheck-app. Check dit bij RIVM op https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/login. Log in met je DigiD en je kunt je bij RIVM geregistreerde covid-vaccinatie(s) zien.


RIVM.jpg

Met de DCC in je CoronaCheck-app kan iedereen binnenkort makkelijker naar het buitenland reizen. De app laat een QR-code zien. Degene die de QR-code leest, ziet een groen scherm als je DCC voldoet. Voor gebruik binnen Nederland (toegang tot speciale activiteiten) geeft de app een andere QR-code, die minder persoonsgegevens laat zien.  
Meer weten? Kijk dan op de veel gestelde vragen over het coronabewijs.

Nog even het volgende:
- De CoronaChek-app met DCC is vanaf 1 juli te gebruiken in alle EU-lidstaten.
- Landen in Europa bepalen zelf welke bewijzen bij binnenkomst in het land worden geaccepteerd en onder welke voorwaarden (b.v. hoe oud een testresultaat mag zijn).
Check dit dus goed op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland
- Ben of wil je niet gevaccineerd worden? Vaccinatie is geen voorwaarde om te reizen. Je kunt je dan laten testen en -bij een negatieve testuitslag- toch op reis.
- De CoronaCheck-app kan worden gebruikt vanaf 12 jaar met vaccinatie, test- of herstelbewijs.
Als je om te reizen vooraf moet worden getest, let er dan goed op dat de testaanbieder is aangesloten op de CoronaCheck-app. Je kunt dat ook hier checken. Uiteraard is de ANVR official testpartner coronatest2travel.nl  aangesloten op de app!