Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksLever op tijd je cijfers aan bij IATA of vraag een maand uitstel

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Lever op tijd je cijfers aan bij IATA of vraag een maand uitstel

Woensdag 23 juni 2021
IATA-agenten moeten 1 juli 2021 de cijfers 2020 aan IATA aanleveren. Veelal door werkdruk van accountants, lukt dat niet altijd. Vraag hiervoor op tijd uitstel van een maand aan. Let er tevens op dat per 1 juli de weekbetaling start.

                                                        iatalogo_verkleind.jpg

De coronapandemie heeft uiteraard de nodige effecten op de jaarcijfers voor IATA-ANVR-agenten. Zonder aanpassing zouden vele bedrijven niet aan de IATA-criteria voldoen en aldus gedwongen worden tot het aanleveren van bankgaranties. Gelet hierop heeft de ANVR in 2020 het initiatief genomen tot aanpassing van de regels. In het  ANVR-bericht van 23 oktober 2020 hebben wij je daarover geïnformeerd. Kort samengevat zal IATA de cijfers over 2020 niet gebruiken voor het uitvoeren van financiële analyses, maar bedrijven moeten de cijfers wél uiterlijk 1 juli 2021 aanleveren.

Wij vernemen dat enkele bedrijven problemen hebben met het op tijd aanleveren van de cijfers. Dit wordt veroorzaakt door de hoge werkdruk bij accountants en administratiekantoren.
Wij hebben hierover met IATA en de IATA-APJC-NL voorzitter contact opgenomen. Op grond hiervan wordt de aanleverdatum niet voor iedereen verschoven, maar bedrijven kunnen een verzoek doen bij IATA via het customer portal https://www.iata.org/cs/. Geef in je verzoek aan IATA duidelijk aan wat precies het probleem is. Een maand uitstel zal niet al te grote problemen geven. Méér dan een maand wel.

Per 1 juli naar weekbetaling
Tenslotte wijzen wij er op dat vanaf 1 juli de overgang is naar weekbetaling: d.w.z. in plaats van 2x per maand moeten agenten voortaan IATA 4x per maand betalen. Het minimum bedrag voor Financial Zekerheid (nu €75.000) wordt daarbij verlaagd naar €50.000.

Ook het aantal "days at risk" (bepalend voor de hoogte van de te leveren garantie) wordt voor eenmanszaken verlaagd naar 21 dagen (bij weekbetaling). Let er dus goed op dat er voortaan 4x per maand moet worden betaald. Het niet op tijd betalen kan leiden tot boetes of erger.