Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation Links​Help jij mee de ANVR-geschiedenis compleet te maken?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
​Help jij mee de ANVR-geschiedenis compleet te maken?

Woensdag 13 februari 2019
De ANVR is 17 februari jarig en wil op haar 53e haar geschiedenis gaan vastleggen tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in Nederland en de wereld die invloed hebben (gehad) op het toerisme. En wie weet, kun jij ons daarbij helpen?

De reissector kan gelukkig een beroep doen op tal van personen die nog kunnen verhalen over de oprichting (1966) en er zelfs 'bij' waren. Maar ook ligt er ongetwijfeld -nu ruim 50 jaar later- nog veel interessant materiaal op zolder bij mensen die werkzaam zijn in de sector.  
Om niet te verdrinken in 'dozen vol papieren' en om ook structuur te kunnen aanbrengen, willen we aan de hand van een aantal 'high lights' de geschiedenis ophangen. Met historicus Wilbert Schreurs, die dit eerder deed voor de reclamebranche, willen we uiteindelijk komen tot een archief waar o.a. ANVR-leden, studenten en media terecht kunnen om de ontwikkelingen van het toerisme te bekijken.

Inmiddels zijn we begonnen met enthousiaste gesprekken voeren over de ontstaansgeschiedenis, bellen reisbedrijven spontaan op om hun verzamelingen te komen bekijken en eruit te halen wat zinvol kan zijn, en proberen wij intussen een lijn uit te zetten om de geschiedenis alsnog -na 50 jaar- handen en voeten te geven.

Heb jij informatie en/of materiaal dat een mooie aanvulling kan zijn op de geschiedenis?
Laat het ons weten en we nemen graag contact met je op (Mirjam Dresmé, mdresme@anvr.nl).