Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksHoe en wanneer kunnen jouw reizigers zich gratis laten testen?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Hoe en wanneer kunnen jouw reizigers zich gratis laten testen?

Dinsdag 29 juni 2021
Reizigers die een reis bij jouw onderneming hebben geboekt en hiervoor een PCR- of sneltest moeten laten afnemen, kunnen dat via een speciale website gratis laten doen tussen 1 juli en 31 augustus 2021. Reizigers die getest moeten worden vóór 1 juli of ná 31 augustus komen niet in aanmerking voor een gratis test.

​De Nederlandse overheid maakt het mogelijk dat klanten van jouw onderneming, als zij vanuit Nederland naar het buitenland reizen, voor een benodigde test tussen 1 juli en 31 augustus zich gratis kunnen laten testen.

Met ingang van 30 juni staat daarvoor de overheidswebsite www.testenvoorjereis.nl live. Hier op zijn de aangesloten locaties te vinden voor de gratis test en kun je een afspraak maken. Jouw reizigers kunnen dan nog steeds, ook via deze website, terecht bij onze official testpartner van de ANVR, onder de naam: Lead Healthcare – Covid Services.
Welke test jouw reiziger nodig heeft om op zijn bestemming te komen, staat vermeld op de website www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.   

Reizigers die vóór 1 juli of ná 31 augustus een test nodig hebben, kunnen gebruikmaken van de website én de kortingscode zoals eerder vermeld in het ANVR Nieuws van 21 juni jl.  

De CoronaCheckApp kan al wél worden gedownload door reizigers, maar het downloaden van de internationale QR-code van het Digitale Corona Certificaat (DCC) kan op donderdag 1 juli a.s. Vanaf deze datum is de Europese verordening van kracht en vanaf dat moment mag Nederland op basis van nationale wet- en regelgeving de test-, vaccinatie- en herstelgegevens van burgers verwerken voor het DCC.

Verdere relevante informatie:
Uitleg en toelichting waarmee je jouw reizigers kan informeren over wat te doen en waar aan te denken bij reizen naar het buitenland, maar ook een filmpje dat je reizigers uitleg geeft over het downloaden van de app, vind je op onderstaande websites van de Rijksoverheid:

Coronabewijs voor reizen en evenementen met CoronaCheck 
Coronavirus: toolkit Reizen en toerisme 
Gratis coronatest voor reizigers 
Filmpje met uitleg over CoronaCheckApp