Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksHerstelbewijs ook via CoronaCheckapp beschikbaar

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Herstelbewijs ook via CoronaCheckapp beschikbaar

Dinsdag 6 juli 2021
Naast een bewijs van vaccinatie en een bewijs van negatief getest zijn, biedt de CoronaCheckApp als derde de mogelijkheid een zogenoemd bewijs van herstel van Covid19 op te halen. Dat kunnen reizigers zelf regelen, laat het ministerie van I&W ons vandaag weten.

​"De overheid heeft van verschillende GGD-en het signaal gekregen dat diverse reisorganisaties klanten doorverwijzen naar de regionale GGD om zo'n bewijs van herstel aan te vragen", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Maar deze omweg is dus helemaal niet nodig, omdat het herstelbewijs gewoon kan worden opgehaald in de CoronaCheckApp. Reisondernemingen kunnen de klant dat desgevraagd laten weten".   

Gratis GGD-testen alleen via www.testenvoorjereis.nl
"Daarnaast krijgen we signalen dat mensen proberen met de uitslag van een reguliere GGD-test te reizen. Dat is nadrukkelijk niet mogelijk: de gratis testen met een reiscertificaat gaan alleen via www.testenvoorjereis.nl. Die testen kunnen daarbij worden aangevraagd via de online portal bij marktpartijen, of telefonisch via de GGD. De testen voor reizen via de GGD worden via een ander telefoonnummer aangevraagd dan de reguliere gezondheidstesten, en leveren wel een reiscertificaat op via de CoronaCheckApp", zegt Radstake.