Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links​KLM -NDC: wat zijn jouw eerste ervaringen?

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
​KLM -NDC: wat zijn jouw eerste ervaringen?

Donderdag 8 juli 2021
Per 1 juli zijn de KLM-tarieven zonder CRS-toeslag alleen beschikbaar via NDC. De ANVR voert overleg met KLM om er voor te zorgen dat de overgang naar NDC zo soepel mogelijk gaat. De ANVR hoort graag de eerste ervaringen.

NDC.jpg

Per 1 juli geldt voor leisure-agenten en touroperators een toeslag voor het boeken via het 'traditionele' reserveringssysteem, tenzij het ticket als NDC-boeking wordt gemaakt. De invoering voor businesstravel is door AF/KL gepland voor 1 november 2021.
De ANVR heeft in de afgelopen jaren (en zeker de afgelopen maanden) intensief overleg gevoerd met KLM om er voor te zorgen dat er daadwerkelijk NDC-tickets kunnen worden uitgegeven. Niet alle functionaliteiten die in het gewone reserveringssysteem beschikbaar zijn, zijn mogelijk bij NDC. Daar wordt uiteraard verder aan gewerkt.
Wij zijn uiteraard benieuwd naar de eerste ervaringen. Daarnaast is het van belang te weten wat voor agenten de "top5" van grootste problemen is,  zodat wij weten waar we vooral bij KLM de aandacht voor moeten vragen. Laat het ons weten via luchtvaart@anvr.nl