Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksBij Pensioenfonds PGB mogen jongeren actief meedenken

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Bij Pensioenfonds PGB mogen jongeren actief meedenken

Maandag 19 juli 2021
Sinds 1 januari 2021 bouwen alle reisprofessionals hun pensioen op bij Pensioenfonds PGB. Daarmee kwam na 25 jaar een einde aan het eigen bedrijfstakpensioenfonds Reiswerk Pensioenen. Binnen het veel grotere pensioenfonds PGB is de reisbranche maar één van de sectoren. Extra belangrijk om ook als jonge reisprofessional te blijven meedenken over je ruimte voor later. Onderstaand bericht is van PGB.

Bij PGB vinden we het heel belangrijk dat jongeren meedenken over pensioen. Maar we horen ze veel te weinig! Daarom zijn we bij PGB begonnen met een pilot.

 Wil jij met ons meedenken?

Beslissingen bij pensioenfondsen in Nederland worden vooral gemaakt door 50-plussers. Dat terwijl pensioen voor jongeren juist belangrijker is dan ooit, met allerlei nieuwe regels en een nieuw stelsel op komst. Bij PGB vinden we het heel belangrijk dat jongeren meedenken over pensioen. Want als we bij pensioenfonds PGB weten hoe jongeren over pensioen denken, weten we ook beter wat we voor jongeren kunnen betekenen en doen. Doe je mee?

 Geef je mening via Whatsapp

Doe jij mee? Het plan is dat je dan 1 keer per maand een Whatsappje krijgt, rechtstreeks van onze voorzitter Jochem Dijckmeester (één van de jongste pensioenfondsbestuurders van Nederland). We zullen je dan een vraag stellen hoe jij denkt over bepaalde onderwerpen. Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld hoeveel jij al weet van je pensioen, of wat je vindt van bepaalde beleggingen. Omdat Jochem jullie rechtstreeks de vragen zal stellen, komen jouw antwoorden rechtstreeks op de bestuurstafel terecht. Zo kan het bestuur meer rekening houden met de mening van jongeren. Een uniek project: zoiets gebeurt nog niet in Nederland (voor zover wij weten dan). W  verwachten dat het niet meer dan 1 minuut per maand kost.

 Heb je pensioenkennis nodig?

Nee! We zijn namelijk écht op zoek naar onze 'gemiddelde deelnemer', niet naar pensioenexperts die zich al maanden hebben ingelezen. Die horen we al genoeg 😊.

Meld je aan!

Stuur een berichtje naar Marc Smellink (m.smellink@pgbpensioendiensten.nl) met daarin je naam, geboortedatum en e-mailadres (we gebruiken dit alleen voor dit project, uiteraard!). Na de zomervakantie hopen we de eerste vragen te gaan stellen. Uiteraard kan je ook contact opnemen als je nog vragen hebt hierover.