Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR en SGR sturen brandbrief aan staatssecretaris Keijzer

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR en SGR sturen brandbrief aan staatssecretaris Keijzer

Maandag 19 juli 2021
Reisbrancheorganisatie ANVR heeft vandaag samen met garantiefonds SGR een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Keijzer. De nieuwe reisbeperkingen van de afgelopen weken zorgen voor enorme nieuwe schade voor de reisbranche, naast de enorme annuleringsschade van 2020 en eerder dit jaar. De reisbranche vraagt in de brief eenzelfde type ondersteuning als ook de evenementensector heeft ontvangen.

​"De reisbranche staat met alle nieuwe reisadviezen in brand; de annuleringen gaan vele tientallen miljoenen euro's kosten, en dat is alleen nog maar op dit moment", zegt Frank Oostdam, directeur/voorzitter van de ANVR. "En tegelijkertijd mogen eerder afgesproken faciliteiten zoals het Voucherfonds nu helaas niet worden ingezet voor nieuwe annuleringen. Reisondernemingen komen acuut weer in de financiële problemen indien zij gehouden zijn om bij annuleringen de klant binnen 14 dagen geheel schadeloos te stellen. Ook de kosten van repatriëren van reizigers zijn niet meer op te brengen voor reisondernemingen. Dit zal ongetwijfeld tot nieuwe en massale faillissementen in de reisbranche leiden".

"We vragen samen met SGR om twee heel simpele dingen: compensatie voor annuleringsschade die in 2021 is ontstaan. Die compensatie zou mogelijk simpel vorm kunnen worden gegeven conform de afspraken die ook met de Evenementensector zijn gemaakt", zegt Oostdam. "En daarnaast willen we graag dat het Voucherfonds de nog niet gebruikte middelen (ca. €150 miljoen) kan aanwenden voor de terugbetaling van geannuleerde reissommen aan consumenten waar geen vouchers zijn uitgegeven".

ANVR en SGR hopen op korte termijn met de staatssecretaris hierover in gesprek te gaan.