Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR: wacht uitkomsten overleg betaalstructuur reisbranche nog even af

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR: wacht uitkomsten overleg betaalstructuur reisbranche nog even af

Dinsdag 27 juli 2021
ANVR heeft een werkgroep ingesteld van touroperators en reisagenten, die aanbevelingen moet doen om te komen tot een mogelijke herziening van de betaalstructuur in de branche. Gelet op de voortgang van deze werkgroep, lijkt het de ANVR raadzaam op dit moment nog even geen grote veranderingen aan te brengen in de betaalstructuur tussen reisagenten en touroperators.

​Aanleiding  voor instelling van de werkgroep is in de eerste plaats het D-rt debacle. Maar ook in de Tweede Kamer zijn er vragen gesteld over de financiële structuur van de reisbranche. Dit mede naar aanleiding naar de noodzaak van de voucherregeling en de instelling van het Voucherfonds. 

De ingestelde werkgroep bestaat uit een mix van grote en kleine touroperators en reisagenten; ook SGR neemt aan de werkgroep deel. In de werkgroep worden op dit moment onder meer de voors- en tegens onderzocht van directe incasso en het door SGR ontwikkelde Reis Betaal Platform (RBP). Naar aanleiding van eerdergenoemde Kamervragen zal samen met het Ministerie van EZK ook nog een breder onderzoek worden opgezet, waarbij ook de betaalvormen internationaal worden geïnventariseerd.  

ANVR directeur Frank Oostdam: "We maken in de werkgroep goede vooruitgang. Uiteraard is de druk hoog, maar er moet ook zorgvuldig worden gehandeld en - bijvoorbeeld bij het RBP – moeten we alles goed op een rij zetten en eerst ook testen. Ons advies aan reisagenten en touroperators zou zijn om – gelet op de komende agentuurbesprekingen – nu nog even geen grote wijzigingen op dit punt aan te brengen".

 

Naar verwachting zal nog in het derde kwartaal van 2021 een (tussen)rapportage worden gepresenteerd.