Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksBulgarije gaat per 29-7 niet-volledig gevaccineerde NL reizigers quarantaineplicht opleggen

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
Bulgarije gaat per 29-7 niet-volledig gevaccineerde NL reizigers quarantaineplicht opleggen

Woensdag 28 juli 2021
Bulgarije heeft nu toch besloten geen uitzondering meer te maken voor niet-gevaccineerde reizigers uit Nederland. Dat betekent dat vanaf 29 juli 2021 een quarantaineplicht geldt voor niet-gevaccineerde NL reizigers die reizen met een digitaal covid certificaat op basis van een PCR-test.

​"Dit is een uitermate teleurstellend besluit van de Bulgaarse overheid. Een paar dagen geleden dreigden ze hier al mee, maar ze hebben op dat moment toch besloten de Europese afspraken over reizen binnen Europa met een DCC te eerbiedigen. Nu passen ze dat besluit alsnog aan ten nadele van reizigers met een DCC op basis van een negatief testresultaat", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Dat is sowieso al een verkeerd signaal, en al helemaal op dit moment, nu het aantal besmettingen in Nederland razendsnel aan het dalen is". 

Wijzigingen deze week: Malediven en Costa Rica van zeer hoog risico naar hoog risico
Dit betekent dat vanaf 30 juli 2021 (29 juli + 24 uur) reizigers een coronabewijs (vaccinatiebewijs/Europees herstelbewijs/testbewijs) nodig hebben om vanuit deze landen naar Nederland te reizen. De test en quarantaineplicht komt op dat moment te vervallen. De reisadviezen blijven wel op oranje.

Wijzigingen deze week: Cuba en Botswana zeer hoog risico gebied
Cuba en Botswana worden daarentegen aangewezen als zeer hoog risicogebied. Dit betekent dat reizigers vanaf 30 juli 2021 een quarantaineverklaring nodig hebben als ze naar Nederland reizen en bij terugkeer verplicht in quarantaine moeten.

Vanaf 1 augustus 2021 (29 juli + 72 uur) moeten reizigers, ook als ze een vaccinatie- of Europees herstelbewijs hebben, zich laten testen als ze vanuit Cuba en Botswana naar Nederland reizen.