Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR: let op welke ANVR-reizigersvoorwaarden je van toepassing verklaart

Je bent hier:
ANVR  >  ANVR-Nieuws

Nieuws
ANVR: let op welke ANVR-reizigersvoorwaarden je van toepassing verklaart

Maandag 2 augustus 2021
In de afgelopen periode is er een aantal zaken behandeld bij de Geschillencommissie Reizen waarbij onderdeel van het geschil was welke voorwaarden van toepassing zouden zijn verklaard door de ANVR reisonderneming. Vanzelfsprekend is het van belang dat de klant weet welke voorwaarden gelden op het moment van boeken.

​"We hebben afgesproken met de Consumentenbond dat in de boekingsbevestiging staat welk deel van de ANVR-reizigersvoorwaarden van toepassing zijn", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Dat staat ook letterlijk zo in de inleiding van de voorwaarden: …als niet duidelijk is vermeld welke voorwaarden van toepassing zijn dan gelden de ANVR-Reisvoorwaarden. Daaruit volgt dat als de reisorganisatie niet duidelijk maakt welk deel van de ANVR-reizigersvoorwaarden geldt, dat dan de voorwaarden voor pakketreizen gelden. Reisorganisaties zullen dan ook expliciet duidelijk moeten maken in het boekingsproces welk deel van de voorwaarden ze van toepassing willen verklaren".

Basisrechten krachtens richtlijn 2015/2302
"Daarnaast geldt dat het wettelijk zo geregeld is dat de reiziger ook gewezen moet worden op de basisrechten die hij krachtens de richtlijn pakketreizen (richtlijn 2015/2302) heeft. Weliswaar hartstikke dubbelop, want die zaken hebben we ook al geregeld in de ANVR reizigersvoorwaarden, maar het moet dus wel", zegt Radstake. "Gelukkig wil de Consumentenbond inmiddels weer onderhandelen over tweezijdige voorwaarden, dus hopelijk kunnen we met hen een slimme en vooral praktische oplossing vinden hiervoor. Daarover gaan we met hen binnenkort in gesprek", aldus Radstake.